loading...
خدمات چاپ

سررسید جدید سال 96

سررسید های جدید برای سال 96

جدیدترین تقویم ها و سر رسیدها 

با قیمت مناسب و تحویل به موقع

هر ساله در نیمه دوم سال کار طراحی سرسید ها و متعاقب آن امور چاپ و صحافی سررسید و تقویم ها آغاز میگردد و اکنون نیز فصل طراحی و تولید سررسید برای سال 96 فرا رسیده است.

بسیاری از شرکت ها و موسسات علاقمند به سفارش سررسید هستند و اغلب آنها ترجیح میدهند سررسید شان جدید تر متفاوت تر باشد، چاپخانه ها و ناشران زیادی سررسید و تقویم تولید میکنند اما همه آنها کارشان نو و متفاوت نیست.

سر رسیدهای جدید و شیک توسط موسسات محدودی چاپ میگردند و هر سال نمونه های جدیدتری نیز ارائه میگردد. 

اگر قصد سفارش تقویم و سر رسید برای سال 96 دارید حتما از افراد آگاه در این خصوص مشورت بگیرید و در این خصوص ما در خدمت شما هستیم.

سر رسيد هاي جديد - چاپ برجسته روي چرم براي اولين بار در ايران

سر رسيد هاي جديد

چاپ برجسته روي چرم

براي اولين بار در ايران

ما میخواهیم انواع جدیدی از سررسید ها و تقویم ها را به شما معرفی کنیم. نسل جدید سر رسید های لوکس امروز دارای جلد هایی با چاپ برجسته هستند، جدیدترین نوع این دسته از سرسید ها با جلد گالینگور و سلفون مات میباشند که بخش هایی از طرح چاپ شده با کمک دستگاه های مخصوص پرس که جدیدا وارد کشور شده اند برجسته شده و ظاهری بسیار زیبا و جذاب را با حداقل قیمت ارائه می کنند.

سر رسیدهای دارای جلد چرمی (چرم مصنوعی) از قدیم مورد استفاده قرار میگرفتند و با حککاری روی آنها با کمک حرارت با ظاهری ساده و نه چندان جذاب صورت میگرفت، تقویم ها و سررسید های بانک ها عموما اینگونه بودند، اما اخیرا با پیشرفت در تکنولوژی چاپ و صحافی کشور امکان تولید جلد های سررسید با کمک برجسته سازی و چاپ تمام رنگی محیا شده است، هزینه تولید سرسیدهای دارای جلد چرمی برجسته چاپ رنگی کمی گرانتر از سر رسید های دارای جلد سلفون برجسته می باشید ، اما جذابیت و کلاس کار آنها بالا تر هست.

در کل هر دو دسته سر رسید ها و تقویم های یاد شده بسیار مناسب برای هدیه دادن می باشند.

معرفی، دانلود و آموزش نرم افزار طراحی امنیتی اسکناس

وبسایت خدمات چاپ برای اولین بار در بین وبگاه های فارسی زبان تقدیم میکند:

معرفی - دانلود - آموزش

نرم افزار طراحی امنیتی و طراحی اسکناس

CERBERUS®

تذکر1: صرف داشتن این نرم افزار امکان جعل اوراق بهادار ملی را به هیچ عنوان فراهم نمیکند.
تذکر2: این نرم افزار از سوی وبسایت شرکت آلمانی سازنده و حتی سایر سایت های خارجی که فیلتر نیستند ارائه گردیده است.
تذکر3: کپی برداری از این مقاله صرفا با درج لینک منبع (این وبسایت) مجاز میباشد.

سربروس ® یک محصول نرم افزاری تولید شده برای ایجاد عناصر guilloche مورد استفاده برای حفاظت از اسناد ارزشمند، مدارک امنیتی، اسکناس، چک و سایر اوراق بهادار است . جایگزینی ماشین مکانیکی سنتی guilloche ، سربروس ® اجازه می دهد به شما تا برای ایجاد خطوط بسیار پیچیده و درعین حال قابل کنترل معروف به guilloche ، عناصر guilloche با اهداف تزئینی و محافظ، زمینه های مختلف، گل ، مرزها (بردرها)، و دیگر عناصر guilloche با پارامترهای عددی مشخص شده ساخته می شوند. الگوریتم های ریاضی اصلی ایجاد کننده عناصر guilloche ها برای محافظت از طراحی منحصر به فرد خود اقدام به ساخت و تکرار آنها بر مبنای الگوهای منحصر به فرد هندسی میکنند. عناصر طراحی را نمی توان به راحتی حتی با کمک خود این برنامه بدون دانستن مقادیر دقیق عددی آن شبیه سازی کرد. کاربر طراحی کننده این عناصر در در لحظه داده های مورد نظر خود را به نرم افزار داده و نرم افزار طرح های مورد نظر را تولید میکند.

نرم افزار طراحی اسکناس

ویژگی های نرم افزار طراحی امنیتی سربروس:

  • سرعت ، پایداری و دقت محاسباتی بسیار بالا
  • حجم کم
  • امکان ایجاد چند پنجره و تولید چندین سند همزمان با هم
  • بررسی و پیش نمایش طرحهای guilloche به صورت رئال تایم و امکان ویرایش آنی آنها
  • پشتیبانی از سیستم رنگی متداول CMYK
  • تولید و استفاده اتوماتیک از ماسک ها

دانلود نرم افزار برای طراحی اسکناس و چاپ امنیتی

  • دارا بودن طیف وسیعی از فیگورها و طرحهای پایه ای مورد نیاز و امکان افزودن مورد جدید توسط کاربر
  • جادوگر guilloche به عنوان یک ابزار موثر برای طراحی و تولید طرح ها
  • استفاده از کتابخانه GuardSoft Guilloche
  • تعین و اندازه گیری توابع کاربر

سربروس

  • نمایش ساختار درختی برای عناصر guilloche
  • لغو مراحل تغییرات
  • کار و عملیات با با «لایه» و «اشیاء» بدون نمایش
  • توانایی طراحی و ایجاد guilloche های نامنظم
  • تلفیق از پارامترهای guilloches با استفاده از توابع مختلف
  • بازفرستادن تصاویر مختلف بر روی شبکه های guilloche
  • افکت تصویر آج دار با انجام توسط یک مرحله
  • امکان افزودن پلاگین های جدید

طراحی امنیتی

  • صدور نتایج در استاندارد پست اسکریپت فایل
  • قابلیت بهبود بهینه سازی خروجی اسکریپت فایل
  • حفاظت در مقابل دسترسی های غیر مجاز به مدارک و اسناد در فرمت داخلی
  • مکانیسم جدید از حفاظت از برنامه در برابر کپی غیر مجاز
  • برنامه برای جلوگیری از دسترسی غیر مجاز  (با رمز عبور برای شروع و کلید دیجیتال) و دسترسی به فایل های داده (با رمز عبور برای باز کردن فایل ها و پشتیبانی می کند) محافظت می شود.
  • قابلیت اجرا بر روی کلیه پلتفرم های سیستم عامل ویندوز

سربروس ® با استفاده از الگوهای تعبیه شده ، ایجاد guilloches استاندارد را به سرعت ممکن میکند.

دانلود نرم افزار در ادامه مطلب...

دانلود فیلم های آموزشی در ادامه مطلب...

دانلود نمونه کارها و مثال های عملی در ادامه مطلب...

 

آموزش نرم افزار طراحی اسکناس

بررسی دقیق یک محصول چاپی

یکی از تمرینات بسیار کارآمد در زمینه حرفه ای شدن در عرصه خدمات چاپ، بررسی و تجزیه تحلیل یک محصول چاپی است.

برای این کار بهتر است یک لوپ یا ذره بین با قدرت بزرگنمایی بیش از 8 برابر داشته باشید. در این خصوص بزرگنمایی 50 برابر را به شما پیشنهاد می کنیم که تا حدودی کار میکروسکوپ را انجام می دهد. لذت دیدن برخی جزئیاتی که با این لوپ به شما دست می دهد ارزش خریدنش را دارد.

از امروز نمونه های چاپی مختلفی که در اطراف خود می بینید را با لوپ یا ذره بین مشاهده کنید. شناخت ترام و جزئیات آن کمک بسیار موثری به این تجزیه تحلیل می کند. نمونه کارهای چاپی جمع شده را یکی یکی نگاه کنید. اگر در نمونه هایتان جعبه وجود دارد آن را باز نمایید و درباره جزئیات آن دقت نمایید.

چه چیزهایی بایستی کنترل شود؟

اکنون نمونه های مختلف جمع شده را که شامل پوستر، کارت ویزیت، بنر، لیبل، جعبه، بروشور، کاتالوگ و موارد متعدد دیگر است در کنار خود دارید این نکته را در نظر داشته ممکن است بسیاری از نمونه های تولید شده و چاپ شده در داخل کشور و برای داخل کشور دارای نواقصی باشند اما نمونه های خارجی به دلیل اینکه کالاهای صادراتی هستند عیب و نقص کمتری دارند بنابراین سعی کنید از همه نمونه های داخلی و خارجی در مجموعه خود داشته باشید. در مورد بسته بندی محصولات، این نکته کاملاً مشخص است که کالای ارزشمند در بسته بندی نفیس تر ارائه می شود به عبارت دیگر چون قیمت و ارزش کالا زیاد است، می توان روی جعبه آن نیز سرمایه گذاری کرد و نمونه جعبه بهتری ارائه نمود. در این مورد بسته بندی بسته عطرهای مختلف حرف های بسیاری برای گفتن دارند، این نوع جعبه ها را نیز در مجموعه خود اضافه نمایید اکنون موارد زیر را در مورد تک تک محصولات چاپی بررسی کنید.

1- فرمت خروجی فایل چاپ شده چگونه است؟

نمونه را با لوپ بررسی کنید. خروجی فایل از چه نرم افزاری گرفته شده؟ از نرم افزارهای برداری یا بیت مپ؟

با لوپ روی نوشته به خصوص نوشته های ریز و ظریف نگاه کنید. چنانچه خروجی بردار می باشد نوشته ها یا به عبارت دیگر خطوط صاف و مرتب است. اما اگر خروجی بیت مپ باشد همین قسمت ها کنگره دار یا به عبارت دیگر رنجه رنجه (پیکسل - پیکسل) دیده می شود.

این اتفاق زمانی حادث می شود که کار نهایی خود را در نرم افزارهای بیت مپ مثل Photoshop بسته اید یا اینکه کار نهایی را تبدیل به تصویر کرده باشید.

شاید از خود بپرسید که، کارهای چاپی‌ای که به شکل بیت مپ خروجی گرفته شده از این نظر مشکل خاصی ندارد و کسی با ابزار لوپ به کار نگاه نمی کند؟

درست است اگر یک کار چاپی که ضرورت داشت از نرم افزارهای برداری چون CorelDRAW یا FreeHand  خروجی گرفته شود، از Photoshop خروجی بگیریم در نظر عوام بدون مشکل است. اما این نکته را یقین بدانید که مقایسه همین کار با نمونه ای که از برداری خروجی گرفته شده در نظر عوام هم متفاوت دیده خواهد شد و بدون ابزار هم، کار چاپی بهتر از نمونه مشکل دار، تشخیص داده می شود. اما گرافیست حرفه ای یا ناظر چاپ با کارفرمای غیر مطلع از مسایل فنی تفاوت دارد. بنابراین وقتی کارهای مختلف را مرور می کنید به نوع خروجی بردار یا بیت مپ دقت داشته باشید و اشکالاتی که در اثر خروجی بیت مپ ملاحظه می کنید را مد نظر بگیرید و از انجام آن در کار خود، پرهیز کنید. مشکلاتی چون کاهش وضوح طرح گرافیکی در نوشته ها  بخصوص نوشته های ریز.

2- محصول چاپی چند رنگ است؟

به اختصار اینکه نمونه ها را کنترل نمایید و تعیین کنید که کار چاپ شده چند رنگ است یا اینکه لازم بود این نمونه بخصوص چند رنگ چاپ شود تا زیباتر و نفیس تر باشد.

3- شیوه چاپ نمونه ها چیست؟

نکته با اهمیت دیگری که بایستی به آن دقت داشته باشید شیوه چاپ نمونه های جمع آوری شده است شیوه چاپ به موارد متعددی بستگی دارد از جمله: جنس چاپ شده مثل (کاغذ، مقوا، BOPP ،PVC ، فلز و ...)، کیفیت جنس چاپ شده (مثل دقت ترام‌ها، وضعیت چاپی و ...) شکل جنس چاپ شده (ورق، به حالت قوطی، شکلهای مختلف دیگر و ...) و حتی تیراژ آن . اما دقت کنید که شکل جنس چاپ شده ممکن است بعد از چاپ تغییر کرده باشد.
از اینجا شروع کنید که جنس نمونه چاپ شده را بررسی نمایید. اگر جنس مورد نظر کاغذ و مقواست احتمال اینکه افست باشد وجود دارد مشروط به اینکه کیفیت چاپ خوب باشد یعنی دقت ترام ها حدوداً بین lpi 150 تا lpi 200 باشد.اما اگر کار چاپی روی BOPP  (جنس هایی مثل انواع پلاستیک چیپس ها و پفک ها) صورت گرفته و کیفیت چاپ نیز در حد lpi 120  تا lpi 200 است و البته تیراژ آن نیز زیاد است (مثل پفک نمکی یا انواع چیپس و بستنی چوبی) یقیناً چاپ به یکی از روشهای هلیو یا فلکسو انجام شده است.

چاپ های هلیو دقیق تر از چاپ های فلکسو است اما ممکن است نمونه چاپی در دست شما با یک دستگاه چاپ هلیو بی کیفیت چاپ شده باشد.بنابراین پارامتر کیفیت در تشخیص شیوه چاپ هلیو و فلکسو قابل استفاده نیست. در این مورد باز هم لوپ به کمک شما خواهد آمد. ماهیت چاپ فلکسو با توجه به استفاده از کلیشه های برجسته به گونه ای است که در اطراف بخش های مختلف به نظر می رسد که خط نازکی ایجاد شده است. به عنوان مثال در اطراف نوشته های تک رنگ با لوپ نگاه کنید اثر چاپ فلکسو را مشاهده خواهید کرد.

بنابراین یکی از پارامترهای تشخیص فلکسو از هلیو وجود خط نازک سفید ایجاد شده در اطراف تنپلات های تک رنگ است).
در مورد چاپ های دیگر چون چاپ سیلک، چاپ تامپو، داغی Hot foil نیز که از کیفیت های پایین تری برخوردارند نکته های بسیاری وجود دارد.

سیلک و تامپو: با این دو شیوه چاپ تقریباٌ می توان روی هر جنسی چاپ کرد اما چیزی که نشان دهنده چاپ به وسیله یکی از این دو شیوه به طور قطع است شکل ماده چاپ شونده است، برای مثال ظرف پلاستیکی ماست و ... که بطور مستقیم بر روی آنها چاپ صورت گرفته به یکی از این شیوه ها انجام شده است.
البته در راه تشخیص شیوه چاپ روی مواد نکات ریز و درشت بسیاری وجود دارد که شرح و بسط همه آنها مجال خود را می طلبد اما در اینجا به همین مختصر بسنده می کنیم تا شاید وقتی دیگر.

 4- مراحل کار چاپ چگونه است؟
شاید بهتر بود این قسمت را در ابتدا بررسی می کردیم اما چون ذکر این نکته کمی نا آشناتر از نکات دیگر بود در آخر قرار گرفت. یک پروژه چاپی تنها شامل یک کارت ویزیت، بروشور، پوستر و یا یک جعبه ساده نیست که مراحل آن تا اندازه روشن و واضح باشد. در واقع رسیدن به یک بسته بندی نفیس آگاهی فراوانی در خصوص همه بخش های درگیر در پروژه چاپی از طراحی گرفته تا لیتوگرافی و چاپخانه و مراحل تکمیلی کار می خواهد با بررسی نمونه های زیبا و نفیس که معمولاٌ در بسته بندی های ارزشمند همچون عطرهای مختلف یافت می شود، می توان به اطلاعات مفید و کاربردی فراوان دست می یابیم.

ممکن است در نظر اول با دیدن یک جعبه عطر تشخیص دهید که این جعبه تک رنگ چاپ شده است اما بررسی دقیق آن احتمالاٌ به نتایج متفاوتی می انجامد. مثلاٌ اینکه یک مقوای ساده را در ابتدا متالایز کرده اند یعنی

با چاپ امنیتی آشنا شویم

وبسایت "خدمات چاپ" تقدیم می کند:

آشنایی با روش های جدید چاپ امنیتی مواد مصرفی، آماده‌سازی، چاپ و تکمیل پول اسکناس ، چک ، چکپول اسناد و اوراق بهادار در شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران

اسکناس



چاپ امنیتی نیز همچون سایر روش های چاپ‌، با سفارش کار چاپی آغاز می شود با این تفاوت که متقاضی هنگام ثبت سفارش خود می‌بایست مجوزهای لازم را مطابق با نوع سفارش از سازمان‌های مرتبط مثل بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و دارایی و ... به همراه داشته باشد. البته  در بعضی مواقع مجوزهای لازم توسط چاپخانه گرفته می‌شود.
به طور معمول در هنگام ثبت سفارش، چاپخانه بر مبنای ویژگی و مشخصه‌های کار، پیشنهاداتی را جهت انتخاب انواع فاکتورهای امنیتی و سنخیت آن با سفارش به مشتری می‌دهد. زیرا در اغلب موارد متقاضیان چاپ‌های امنیتی، اطلاعات به روز و جامعی از تنوع و کارکرد فاکتورهای متفاوت امنیتی ندارند.
در حال حاضر فاکتورهای امنیتی که مورد استفاده قرار می‌گیرند، تنوع بسیاری دارند که با توجه به ارزش و کارکرد سند سفارش داده شده، از آن ها استفاده می شود. مهم‌ترین و بیشترین فاکتورهای امنیتی مختص اسناد شناسایی مثل گذرنامه و کارت‌های شناسایی و اسناد بهادار مانند اسکناس و چک پول می باشد. این‌که فاکتورهای امنیتی بر چند قسم هستند و هر کدام چه ویژگی‌هایی دارند و به درد چه سندی می‌خورند موضوعی است که در ادامه در وبسایت خدمات چاپ به آن می پردازیم.

گذرنامه


به طور کلی در چند بخش می‌توان از مؤلفه‌های امنیتی استفاده کرد. یک بخش مربوط به متریال سند مثل کاغذ و ویژگی‌های امنیتی است که در آن ایجاد می‌شود. بخش بعدی در مرحله طراحی است که طراح با استفاده از نرم‌افزارهای امنیتی، طراحی ظریف و مخصوصی را انجام داده که جعل آن کار دشواری باشد. بخش چاپ نیز مرحله‌ای اساسی است که می‌توان با به کارگیری مرکب‌های خاص و یا شیوه‌های چاپی متفاوت درجه امنیتی بودن سند را افزایش داد. عملیات تکمیلی بخش نهایی است، در این مرحله نیز با به کارگیری شیوه‌های متفاوت از جمله برجسته‌سازی، طلاکوبی، لمینیت، درج ovdها مانند هولوگرام و ... می‌توان بر موارد امنیتی و ضد جعل افزود.

مرحله اول: کاغذ امنیتی

معمول‌ترین فاکتور امنیتی کاغذ را واترمارک می باشد در حال حاضر به طور معمول در اسناد کاغذی از دو نوع واترمارک- واترمارک مولد (‌MOULD یا قالبی که جلوه خاکستری دارد) و دندی رول (Dandyroll که اثر سفید یا سیاه رنگ دارد)- استفاده می‌شود. به طور مثال هم‌اکنون بر روی چک‌پول‌ها از تصویر چهره برای واترمارک استفاده شده است که دارای تن‌های خاکستری از 0 تا 100 درصد است (مولد). این نوع واترمارک از درجه اهمیت و امنیت بالایی برخوردار است. به طور کلی تصاویری مانند چهره بالاترین ضریب امنیتی را داراست چرا که به دلیل کیفیت بالاتر، نفوذ بیشتر در عمق کاغذ و جزییات بیشتر جعل آن کار بسیار دشواری است. این در حالی است که امکان جعل واترمارک‌هایی که دارای تون سفید هستند وجود دارد و تعدد جعل آن بیشتر است.
تنها یک نوع کاغذ امنیتی دارای واترمارک مولد در ایران ساخته می شود حدود هشت سال است که این کاغذ در داخل ایران تولید می‌شود و تنها برای چاپ اسکناس، چک‌پول و برخی اسناد شناسایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
«حساسیت به حلال شیمیایی» یکی دیگر از جنبه‌های امنیتی کاغذ است. کاغذهایی که سی سال پیش مورد استفاده قرار می‌گرفتند نیز دارای این ویژگی بودند اما تنها در برابر 4 الی 5 نوع حلال (که بسیار متداول بود) حساسیت داشتند. هر ساله بر تعداد این حلال‌ها افزوده شد تا هم‌اکنون که کاغذهای مورد استفاده در چاپ‌های امنیتی امروز به کلیه خانواده‌های حلال قطبی، غیرقطبی و سفیدکننده‌ها حساسیت نشان می‌دهند که شاید تعداد آنها بیش از صد ماده شیمیایی باشد.

عکس اسکناس


حساسیت در برابر خراشیدگی و یا اصطکاک با یک جسم فلزی از دیگر انواع فاکتورهای امنیتی کاغذ است که این مورد با توجه به کارکرد سند، انتخاب شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. این فاکتور امنیتی برای بلیط ورزشگاه قابل استفاده است، چرا که مشتری بلیط را تهیه می‌کند و پس از مدت کوتاهی آن را تحویل داده و بلیط باطل می‌شود. کاربرد و طول مدت اعتبار سند بسیار کوتاه است و جهت شناسایی اصالت آن با یک تنش مکانیکی، کاغذ واکنش نشان داده و تغییر رنگ می‌دهد. ولی برای سندی مثل اسکناس یا چک‌پول این مورد، کاربردی نیست. عمر اسکناس چندین سال است و به خودی خود تنش‌های زیادی را متحمل می‌شود. اگر این فاکتور امنیتی در آن استفاده شود با یک تنش مکانیکی سند مخدوش شده و از بین می‌رود. پس مورد کاربرد سند، در تصمیم‌گیری و انتخاب فاکتورهای امنیتی نقش مؤثری دارد.
یکی دیگر از جنبه‌های امنیتی کاغذ، فیبرهای نوری است که به صورت پراکنده در خمیره کاغذ به کار می‌روند. فیبرهای نوری به دو دسته تقسیم می‌شوند: دسته اول با چشم غیرمسلح (مریی) و دسته دوم با چشم مسلح (نامریی) و با استفاده از نور ماورای بنفش دیده می‌شوند. فیبرهای نوری رنگ‌های مختلفی دارند. 25 سال پیش فیبر نوری نامریی تک‌رنگ بود. با پیشرفت تکنولوژی تعداد رنگ‌های فیبرهای نوری افزایش پیدا کرد تا به امروز که فیبرهای نوری در چندین رنگ مثل زرد، سبز، آبی و قرمز به کار می‌روند. فیبر نوری قرمز رنگ در میان دیگر فیبرهای نوری از بالاترین درجه امنیتی برخوردار است و جعل آن بسیار دشوار می‌شود، تا حدی که فیبر نوری قرمز تاکنون جعل نشده است و در ایران در تمام چک‌پول‌ها و دسته‌چک‌ها از فیبر نوری قرمز رنگ استفاده می شود.
فاکتور بعدی، نخ امنیتی است که به هنگام ساخت کاغذ در خمیره آن قرار می‌گیرد. نخ امنیتی به دو صورت است. یک نوع پنجره‌ای (windowed) است، به گونه‌ای که وقتی در کاغذ قرار گرفته گویی در لابه‌لای الیاف آن به صورت یک در میان بافته شده است. در حالی که اگر سند در مقابل نور قرار ‌گیرد، نخ به صورت پیوسته دیده می‌شود.
نوع دیگر نخ که به صورت محاط شده (Embeded) است به طور کامل در بافت کاغذ قرار می‌گیرد. اینگونه نخ‌ها با توجه به فرورفتگی یا برجستگی موجود بر روی سیلندر تولید کاغذ در عمق آن یا سطح آن قرار می‌گیرند. و دو طرف یا بخشی از آن با خمیره کاغذ پوشیده می‌شود.
نوع دیگری از نخ امنیتی وجود دارد که تاکنون جعل نشده است. این نخ که از سال 80 به بعد در برخی اسناد امنیتی به کار گرفته شده، حساس‌ به حرارت است و در دمای مشخص مثل بالای 35 درجه سانتی‌گراد تغییر رنگ می‌دهد و پس از این‌که دما به حالت اول برگشت به رنگ اولیه خود باز می‌گردد. همچنین برای افزایش ضریب امنیتی نخ‌ها می‌توان بر روی آن از نوشته، تصاویر و یا ارقام به صورت ریز‌نوشته (Microtext) و ریزنقش (Micro Image) استفاده کرد.
نخ هولوگرافیک یکی دیگر از انواع نخ‌های امنیتی است که در زوایای مختلف به رنگ‌های مختلفی دیده می‌شود و چند سالی است که استفاده از آن در اسناد امنیتی و به ویژه چک‌پول‌ها و اسکناس‌ها عمومیت پیدا کرده است. نخ‌های فلورسنت هم نوع دیگری هستند که زیر نور ماورای بنفش تغییر رنگ می‌دهند.

تصویر با کیفیت اسکناس 10 هزار تومانی



مرحله دوم: طراحی امنیتی

آنچه تا به اینجا در مورد آن توضیح داده شد، موارد امنیتی بود که قبل از انجام هرگونه عملیات طراحی و یا چاپ می‌توان بر روی کاغذ ایجاد کرد. هر یک از فاکتورهای ذکر شده در بالا با توجه به ویژگی‌ و خصوصیات سند مورد نظر، انتخاب شده و اعمال می‌شود.
پس از تولید کاغذ امنیتی اولین مرحله در پروسه چاپ امنیتی، طراحی سند است. در گذشته طراحی اسناد و اسکناس‌ها با دست انجام می‌گرفت. طراح بر روی کاغذ یا مستقیم بر روی سیلندر (برای چاپ‌های فولادی یا Intaglio) طرح پیچیده‌ای را پیاده یا حکاکی می‌کرد که در آن زمان کار مشکلی بود و زمان زیادی را می‌طلبید. با پیشرفت تکنولوژی و به کارگیری نرم‌افزارهای امنیتی- که تولیدکنندگان آنها در جهان بسیار معدود و انگشت‌شمار هستند- امروزه طراحی اسناد با ویژگی امنیتی بالا، به راحتی انجام می‌گیرد.
با طراحی امنیتی، در کار چاپ شده نهایی هیچ‌گونه نقطه و یا ترامی وجود ندارد و طرح به صورت خطی است.مواردی مانند Nanotext، Microtext همگی در مرحله طراحی ایجاد می‌شود. طرح گیلوش نیز یک فاکتور طراحی است. شکلی هندسی که بازسازی و یا طراحی آن با نرم‌افزارهای معمولی مثل فتوشاپ، کورل، فری‌هند و ... غیرممکن است.

چاپ امنیتی


طرح مخفی، مشخصه امنیتی دیگری است که هنگام طراحی شکل می‌گیرد. طرح مخفی برای دیده شدن به یک فیلتر رمزگشا (Decode Film) نیاز دارد.
ویژگی امنیتی دیگر، طرح سی ترو (See-through) است. طرحی که به دو بخش تقسیم شده و به صورت همزمان نیمی از آن بر روی کار و نیم دیگر پشت کار با استفاده از ماشین‌های چاپ همزمان چاپ می‌شود. زمانی که طرح سیترو در مقابل نور قرار می‌گیرد، دو بخش همدیگر را تکمیل و طرح به صورت کامل دیده می‌شود. برای کنترل دقیق طرح سیترو ذره‌بین‌هایی با بزرگنمایی مناسب مورد نیاز است تا جعل بودن آن مشخص شود، وگرنه جعلی بودن طرح سیترو با چشم غیرمسلح کمی مشکل است.
دستگاه‌های خروجی (ایمیج‌ستر یا پلیت‌ستر) که در زمینه چاپ امنیتی به کار گرفته می‌شود دستگاه‌های ویژه‌ و منحصر به فردی هستند که به طور مثال قدرت رزولوشن آنها‌ به بیش از dpi 12000 می‌رسد و دستگاه‌های خروجی معمولی و پرینتر ها و چاپگر های موجود در بازار این توانایی را ندارند و همین مورد جعل اسناد امنیتی را مشکل‌تر می‌سازد.


مرحله سوم: چاپ امنیتی

مرحله بعد، بخش چاپ امنیتی است. فاکتورهای امنیتی که در بخش چاپ ایجاد می‌شوند، یا با استفاده از مرکب‌های خاص و امنیتی ایجاد می‌شوند، یا با شیوه چاپی و تکنیک خاصی و یا با هر دو روش پدید می‌آیند. عنوان نمونه از مرکب مغناطیسی می توان نام برد که بیشتر برای دسته چک‌ها و چاپ اطلاعات متغیر مورد استفاده قرار می‌گیرد: «اطلاعاتی که با مرکب‌های مغناطیسی چاپ می‌شود به نام MICR قابل بازخوانی برای ماشین (Reader) هستند، به طور مثال زمانی که چکی در بانک پرداخت می‌شود،‌ تحویل‌دار بانکی دیگر نیازی به وارد کردن اطلاعات به صورت دستی به کامپیوتر ندارد و با یک دستگاه Reader به راحتی می‌تواند کدها را بخواند. علاوه بر این اگر چکی جعلی باشد در این مرحله قابل شناسایی است. از این رو استفاده از مرکب‌های مغناطیسی را می‌توان جزو فاکتورهای امنیتی کاربردی به حساب آورد.
مرکب‌های فسفری نوعی دیگر از مرکب‌های امنیتی هستند که زیر نور یووی UV تغییر رنگ داده و شبرنگ می‌شوند. مرکب فسفری اگر اسکن شود، تیره‌تر می‌شود. با این وجود این نوع مرکب از درجه امنیت پایینی برخوردار است. این در حالی است که مرکب‌هایی که تنها زیر نور ماورای بنفش و یا مادون قرمز تغییر رنگ یافته دیده می‌شوند، ضریب امنیت بیشتری دارند.
شیوه‌های چاپی چاپ افست تر و افست خشک، چاپ سیلک‌اسکرین و نیز شیوه چاپ دیجیتال T شیوه‌های چاپی مورد استفاده در چاپخانه های اسکناس و اوراق امنیتی می باشد با توجه به نوع مرکب مورد استفاده و ویژگی‌های سند از چاپ افست معمولی و یا خشک استفاده می‌کنیم، المان‌هایی که دارای ضخامت بیشتری باشند به روش سیلک‌اسکرین و با مرکب‌های خاص امنیتی چاپ می‌شوند.
هنگام ساخت کاغذ علایمی بر روی آن ایجاد می‌شود که توسط ماشین چاپ رول قابل خواندن است. به صورتی که با خواندن علایم توسط ماشین چاپ تصاویر و نوشته‌ها که می‌بایست در مکان بسیار دقیقی قرار گیرند، به طور کامل سر جای خودشان چاپ می‌شوند.


مرحله چهارم: ‌عملیات تکمیلی

آخرین مرحله چاپ امنیتی، همان مرحله پس از چاپ است. مرحله پایانی که نهایی‌ترین ویژگی‌های امنیتی بر روی سند ایجاد می‌شود. الصاق هولوگرام به روش هات‌استمپ، طلاکوبی و برجسته‌سازی به شیوه‌ای

انواع مختلف کارت بر اساس کاربرد

کارت‌ها با توجه نوع کاربرد می‌توان به ۵ گروه تقسیم کرد:

در ادامه در وبسایت خدمات چاپ با انواع مختلف کارت ها و ویژگی های فنی و امنیتی آنها آشنا می شویم، با ما همراه باشید.

۱- کارت‌های خدمات مالی (Financial Cards): می‌تواند از نوع بانکی یا غیربانکی باشد. نکته مشترک در مورد این کارت‌ها آن است که در نهایت یک بانک به عنوان پشتوانه و یا بانی، خدمات پرداخت نقدی و یا اعتباری آن را تقبل خواهد کرد. کارت‌های مالی به طور کلی به دو گروه کارت‌های پرداخت نقدی (Debit Card) و کارت‌های اعتباری (Credit Card) تقسیم بندی می‌شوند.

نکات و ویژگی های امنیتی کارت های بانکی ویزا

(شکل: اجزا مختلف و بخش های امنیتی کارت های بانکی)

پرداخت از طریق کارت‌های نقدی به طور معمول با برداشت مستقیم و همزمان از حساب دارنده کارت همراه خواهد بود، در حالی که دارندگان کارت‌های اعتباری از امتیاز پرداخت (برداشت از حساب) در مدت معین (بین ۱ تا ۳ ماه) برخوردار هستند. در حال حاضر بیشتر کارت‌های بانکی موجود در کشور از نوع Debit هستند، گرچه زمزمه‌هایی از ارایه خدمات اعتباری روی کارت از برخی بانک‌ها شنیده می‌شود. کارت‌های مالی بسته به نوع خدماتی که روی آن ارایه می‌شود می‌توانند ازنوع مغناطیسی (Magnetic Cards)، هوشمند (Smart Cards)، بدون تماس (Contactless Cards) و یا ترکیبی از آنها (Hybrid Cards) باشند. در این میان می‌توان به کارت‌های عابربانک، انواع کارت‌های هدیه، کارت خرید ویژه کارکنان سازمان‌ها و به تازگی کارت یارانه اشاره کرد.

۲- کارت‌های مخابراتی( Telecommunication Cards): این کارت‌ها به ۲ گروه تقسیم می‌شوند: کارت‌های جی‌اس‌ام که دارای تراشه هوشمند (Smart Chip) هستند و به‌طور معمول بعد از جدا شدن از بدنه کارت به صورت سیم کارت مورد استفاده قرار می‌گیرند و کارت‌های اعتباری تلفن یا همان (Prepaid Cards ) که به صورت مبلغ‌دار موجود بوده و برای استفاده در تلفن‌های عمومی تولید می‌شوند.

۳- کارت‌های شناسایی(Identification Cards): یکی از مهم‌ترین و حساس ترین شاخه‌های تولید کارت محسوب می‌شود. اجرای شاخص‌های امنیتی مختلف در مراحل طراحی، چاپ با مرکب‌های ویژه، چاپ خاص و درج هولوگرام، نوار امضاء و… می‌تواند در مرحله تولید و روی بدنه کارت‌ها در نظر گرفته شود. همچنین این نوع کارت می‌تواند در بر گیرنده یک بخش هوشمند به صورت تراشه تماسی(Contact Chip) و یا غیر تماسی(Contactless Chip) در بدنه کارت باشد. در این صورت علاوه بر درج اطلاعات فردی دارنده کارت به‌صورت فیزیکی، امکان ثبت و ضبط اطلاعات دیجیتال متعددی در بخش هوشمند کارت فراهم می‌آید.

کارت های شناسایی



این اطلاعات بسته به نوع کارت و روش شخصی‌سازی(Personalization) از طریق انواع کارت خوان قابل دسترسی و بازیابی هستند. از این گروه می‌توان به کارت‌ ملی هوشمند و یا کارت سلامت که از پروژه‌های ملی آتی کشور به شمار می‌روند اشاره کرد. گرچه پروژه‌هایی در مقیاس کوچکتر مانند گواهینامه رانندگی در کشور به مرحله اجرایی رسیده است.

کارت شناسایی



۴- کارت‌های تجاری و تبلیغاتی (Promotional & Commercial Cards): مجموعه وسیعی ازانواع کارت‌ از جمله کارت‌های گارانتی، کارت ویزیت و تبلیغاتی و… را شامل می‌شود. بسته به نوع کاربری می‌توان از چاپ ، متریال و یا روش‌های مختلفی جهت تولید این نوع کارت استفاده کرد. در برخی موارد مانند کارت‌های گارانتی، ممکن است عملیات تکمیلی مانند شخصی سازی (درج شماره سریال و بارکد) و یا نوار امضاء مورد درخواست مشتری باشد. کارت‌های ویزیت هم می‌تواند در این گروه قرار گیرد.

کارت های تجاری


۵- کارت‌های اسکرچ (Scratch Cards): این کارت‌ها که از جنس مقوا یا پلاستیک تولید می‌شوند، دارای پین کد، شماره‌ سریال و یا بارکد به منظور کاربرد‌های مختلفی هستند. مهمترین و عمومی‌ترین کاربرد این نوع کارت به عنوان کارت شارژ تلفن همراه و یا تلفن اینترنتی است، گرچه در زمینه‌های متعدد دیگری از جمله کارت قرعه کشی، اینترنت، خرید اینترنتی، کارت شارژ شبکه‌های تلویزیونی (در کشورهای خارجی رایج است) و غیره کاربرد دارد.

کارت اسکرج


مشخصات فنی کارت‌ها
کارت‌ها از نقطه‌نظر عملیاتی که به منظور تولید آنها صورت می‌پذیرد و فاکتورهایی که متناسب با نوع کارت اضافه می‌شوند، به انواع مغناطیسی (Magnetic Cards)، تماسی (Contact)، غیرتماسی (Contactless)، اسکرچ و کارت‌های ساده پلاستیکی تقسیم می‌شوند.


کارت‌های مغناطیسی
گروهی از کارت ها هستند که قادر به ضبط و نگهداری اطلاعات با استفاده از آرایش مغناطیسی ذرات کوچک فلزی روی یک باریکه از مواد مغناطیسی به همراه لایه نازکی از فیلم شفاف می باشد. این باریکه که نوار مغناطیسی نامیده می شود در نتیجه تماس و حرکت روی یک هد خوانده می شود.

نوار مغناطیسی کارت های مغناطیسی

کارت‌های مغناطیسی با این مشخصات می توانند توسط بسیاری از خودپردازها (ATM)، پایانه‌های فروش (POS) و… خوانده شده و جهت کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار گیرند. گرچه در کشور ما کارت‌های مغناطیسی بیشتر جهت کاربردهای بانکی مورد استفاده قرار می گیرند، ولی این نوع کارت‌ها می توانند در موارد متعددی از جمله کارت‌های هدیه، وفاداری، عضویت، بلیط و غیره کاربرد داشته باشند. از نظر ضریب امنیتی، کارت‌های مغناطیسی در مقابل کارت‌های دارای تراشه (chip)، از امنیت پایین‌تری برخوردارند.

کارتهایمغناطیسیخدمات

 

این کارت‌ها به دو گروه اصلیLow Coercivityا(LOCO) و High Coercivityا(HICO) تقسیم می‌شوند. تفاوت این دو نوع، در میزان چگالی نوار مغناطیسی است گرچه این چگالی در تقسیم بندی‌های پایین‌تری با درجات مختلف زیر مجموعه‌های دیگری برای دو گروه اصلی بالا ایجاد می‌کند. نوارهای مغناطیسیLOCO از چگالی پایین‌تری برخوردارند، در نتیجه با جریان مغناطیسی کمتری نوشته(Write) می‌شوند، به همان میزان نیز جریان مغناطیسی کمتری برای خواندن اطلاعات روی آنها نیاز است، به همین دلیل در مقابل میدان‌های مغناطیسی موجود در محیط کار و زندگی آسیب پذیر‌تر هستند. این نوع نوار جهت تولید کارت و یا بلیت‌هایی که در مدت زمان کوتاهی استفاده می‌شوند مانند بلیط‌های مقوایی مورد مصرف در حمل و نقل شهری مانند مترو و یا بلیط ورودی نمایشگاه‌ها (در خارج از کشور)کاربرد دارد. در مورد کارت‌های بانکی، امروزه از نوارهای مغناطیسی HICO استفاده می‌شود. این نوارها برای نوشتن و خواندن اطلاعات، نیازمند ولتاژ و شدت میدان مغناطیسی بالاتری هستند، و در نتیجه مقاومت و ماندگاری بیشتری در مقابل میدانهای مغناطیسی موجود درمحیط زندگی مانند موبایل و لوازم الکترونیکی مانند تلویزیون و… دارند. در گذشته نوارهای LOCO به طورمعمول به رنگ قهوه‌ای و HICO به رنگ مشکی تولید می‌شدند، ولی هم‌اکنون این نوارها در رنگ‌های مختلف مانند نقره‌ای و طلایی، قهوه‌ای و… تولید شده؛ در نتیجه نوع نوار از رنگ آن قابل تشخیص نیست.


کارت‌های تماسی و غیرتماسی (Contact and Contactless Cards)
شباهت این نوع کارت‌ها با یکدیگر، وجود یک تراشه (‍Chip) روی بدنه به صورت تماسی (Contact) و یا درون لایه‌های کارت، به صورت غیرتماسی (Contactless) است. در کــارت‌های تمــاسی، سطــح تـمــاس (Contact Surface)، باید در ارتباط مستقیم با دستگاه کارت‌خوان (Card Reader)، قرار گیرد. این سطح، ارتباط Reader را با تراشه زیر سطح تماس را برقرار می‌کند.

کارت های تماسی

در کارت‌های غیرتماسی تراشه و آنتنی که برای برقراری ارتباط، درون لایه‌های کارت طی فرایند تولید قرار می‌گیرد، به صورت غیرتماسی و از طریق امواج رادیویی(RF) از فواصل قابل تعریفی با دستگاه Reader قابل دریافت و خوانده شدن است که اصطلاحاً با نام RFID، به معنی شناسایی از طریق امواج رادیویی شناخته می‌شوند که این فاصله با توجه به فرکانس‌های مختلف قابل تعریف است. از آنجا که چیپ‌های غیرتماسی زمان تراکنش بسیار کمتری – کسری از ثانیه- نسبت به چیپ‌های تماسی دارند، استفاده از آنها در بلیط‌های اعتباری مترو و اتوبوس و به طور کلی رفت و آمد و کنترل تردد، بسیار رایج و مورد اقبال است. البته باید گفت که علاوه بر این موضوع، کاهش چشمگیر استهلاک کارت و کارت خوان در موارد پرکاربرد مد نظر قرار می‌گیرد. کارت‌های تماسی نیز همانطور که اشاره شد کاربردهای متعددی از کارت‌های اعتباری تلفن همگانی و کارت سوخت تا انواع کارت‌های بانکی و… را شامل می‌شود.

خدمات کارت های دیجیتال

کارت هوشمند

 


کارت هوشمند کدام است؟
به طور حتم شما هم تاکنون عبارت «کارت هوشمند» را در مورد انواع کارت‌های دارای تراشه شنیده‌اید. حال این سوال پیش می‌آید که آیا تمامی کارت‌های دارای تراشه مانند کارت تلفن و یا کارت‌های غیرتماسی که حاوی تراشه پنهان هستند، هوشمند به حساب می‌آیند؟

کارت های هوشمند



برای پاسخ به این پرسش باید توضیحی درباره انواع تراشه‌ها (Chip) بدهیم:
تراشه‌های مورد استفاده در کارت‌ها را می‌توان به دو نوع حافظه (Memory) و میکروپروسسور (Micro processor) یا همان هوشمند (Smart) تقسیم کرد.

تراشه های کارت هوشمند



تراشه حافظه‌، از ساختار الکترونیکی و امنیتی ساده‌تری نسبت به تراشه هوشمند برخوردار است و تنها می‌توان اطلاعاتی را از طریق کلیدهای امنیتی ساده‌ای، روی آن نوشت یا خواند (write and read). این تراشه‌ها در کارت‌هایی مانند کارت‌های کنترل تردد و یا تلفن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تراشه



اما تراشه ‌هوشمند، از مدار مجتمع پیچیده ای که شامل اجزای مختلفی از جمله پردازشگر، منبع تغذیه،حافظه نوشتنی و خواندنی(RAM & ROM)، ساعت و… است، تشکیل شده‌ است. این تراشه‌ها قابلیت پردازش اطلاعات ذخیره شده را داشته و می‌توانند مانند یک کامپیوتر کوچک عمل کنند و اطلاعات را از یک درگاه دریافت کرده، پردازش کنند و با رعایت یک سری فاکتورهای امنیتی آن را به بخش دیگری منتقل کنند.

چیپ

ممکن است کارت‌های حافظه و هوشمند از نظر ظاهری شبیه به هم باشند، ولی تراشه کار گذاشته شده در آنها این تفاوت را ایجاد می‌کند. همچنین یک کارت تماسی یا غیرتماسی نیز می‌تواند مجموعه‌ای هوشمند یا حافظه‌ای ساده باشد.

پس با این تفاصیل می‌توان گفت کارت هوشمند تنها به کارتی گفته می‌شود که دارای تراشه هوشمند بوده و قابلیت پردازش اطلاعات را داشته باشد و مانند یک کامپیوتر کوچک عمل کند. به عنوان مثال کارت اعتباری هوشمندی به نام کارت سینما را در نظر بگیرید که برای مصرف کارکنان سازمانی، تولید شده باشد. در این کارت این امکان قرار داده شده که علاوه بر اطلاعات فرد مصرف‌کننده کارت، عملکردها و قابلیت‌هایی در مورد این‌که مصرف‌کننده بتواند فیلم‌های جشنواره، کودک یا… را با چه درصد تخفیفی، در چه سانسی، چه فیلمی و در کدام سینما تماشا کند و یا مبلغ آن را از طریق قابلیت کیف پول الکترونیکی موجود در کارت پرداخت نماید و اطلاعات آن را از طریق درگاهی به مرکز مورد نظر منتقل نماید، مدیریت می‌شود. این امکان و بسیاری امکانات دیگر در یک کارت هوشمند قابل تعریف است.
کارت‌ هوشمند سوخت مثال دیگری از کاربرد این نوع کارت در زندگی روزمره است.

کارت‌های اسکرچ

همانطور که در طبقه‌بندی قبلی اشاره شد، به‌طور معمول برای مصارف کارت شارژ مورد استفاده قرار می‌گیرند، گرچه به موارد استفاده دیگری مانند کارت‌های قرعه کشی و… نیز می‌توان اشاره نمود. نوار اسکرچ از طریق روش هات استمپ (Hot Stamp)، لیبل و سیلک اسکرین و یا سایر روش‌ها، روی شماره یا کد را که به شیوه‌های مختلف دیجیتال، روی کارت چاپ شده است، پوشش می‌دهد.

ضریب امنیتی اطلاعات در انواع کارت‌ها و آشنایی با الگوریتم ها

امنیت کارت های هوشمند

از بین انواع کارت‌های با قابلیت ضبط دیجیتال اطلاعات، کارت‌های مغناطیسی از پایین‌ترین امنیت برخوردارند. اطلاعات موجود روی

محتوای یک کارت ویزیت چه باید باشد+تاریخچه کارت های ویزیت

محتوای یک کارت ویزیت چه باید باشد

+تاریخچه کارت های ویزیت

کارت ویزیت به معنای کاغذ کوچکی است که شما اطلاعات تماس خود را روی آن می نویسید و به کسی می دهید که آن ها را می خواهد یا لازم دارد سال های سال چشم و هم چشمی، رقابت و نوآوری و همچنین ظهور تکنولوژی های پیشرفته چاپ موجب گردید که روز به روز این برگه ارتقا یافته و به جایی برسد که امروز رسیده است.

محتوای یک کارت ویزیت

 

تاریخچه کارت ویزیت:

تجار چینی اولین نمونه‌های کارت ویزیت را در قرن 16 مورد استفاده قرار دادند. اما رد پای نمونه‌های امروزی‌تر کارت ویزیت را باید در قرن ۱۷ میلادی در اروپا جستجو کرد. جایی که اشراف‌زادگان برای ملاقات با یکدیگر نام و خلاصه‌ای از سوابق خود را در کاغذی درج می کردند و پیش از دیدار با اشراف‌زاده‌ای دیگر آن را توسط پیشخدمت خود به منزل او می‌فرستادند.

تبادل دو طرفه کارت‌ها نشانه‌ پذیرش میزبان برای ملاقات با میزبان بود. رواج کارت ویزیت در کشور امریکا در قرن ۱۸ میلادی بود. در آن دوران محتوای روی کارت ویزیت در یک طراحی یا نقاشی ساده و نام خلاصه شده بود.

● کاربرد کارت ویزیت
مهمترین سوالی که باید حین تصمیم برای سفارش کارت ویزیت از خود بپرسیم این است که کاربرد کارت ویزیت چیست؟ امروزه در کشور ما اصلی‌ترین کاربرد کارت ویزیت اطلاع‌رسانی آرشیوی (و نه تبلیغاتی) است. یعنی قرار نیست کارت ویزیت برای شما مانند یک آگهی تلویزیونی، یک محصول (اعم از تجاری یا فرهنگی) یا خدمات را معرفی کند؛ بلکه اطلاعات یک شخص حقیقی یا حقوقی را به ساده‌ترین و قابل‌دسترس‌ترین شکل در اختیار مخاطب قرار می‌دهد.
این را نباید فراموش کرد که کارت ویزیت معمولا توسط خود شما یا نزدیکانتان به دست مخاطب می‌رسد، بنابراین می‌توان روی شناخت اولیه‌ای که نتیجه برخورد شما و مخاطب است حساب کرد.
اطلاعاتی که معمولا روی کارت ویزیت دیده می‌شود شامل نام و نشانی و راه‌های تماس است و گاه خدماتی که صاحب کارت ارایه می‌کند. اگرچه شما می‌توانید کارت ویزیت‌هایی را مثال بزنید که صاحب آن، صفحه کارت را با یک بروشور اطلاع‌رسانی «اشتباه» گرفته است و تمام جزییات کار خود را روی آن درج کرده. نکته دقیقا در همین عبارت است: «اشتباه» گرفته است. اگر کاربری اطلاع‌رسانی آرشیوی را برای یک کارت ویزیت قایل باشیم باید به درج خلاصه‌ترین و در عین حال کلیدی‌ترین اطلاعات روی کارت ویزیت بسنده کنیم و خودمان را توجیه کنیم نباید هزینه‌ای که برای سفارش کارت ویزیت می‌پردازیم را با استفاده بهینه از تمام مساحت کارت و درج تمامی اطلاعات ممکن، حلال کنیم!
بنابراین هر زمان که به صرافت داشتن کارت ویزیت افتادید، قلم و کاغذ بردارید و اطلاعات شخصی خود را به خلاصه‌ترین شکل ممکن درآورید.

محتوای استاندارد و بین المللی یک کارت ویزیت وبسایت خدمات چاپ به شما عرفی می کند:
محتوا و اطلاعاتی که می بایست روی کارت ویزیت شما درج شوند بستگی که نوع کار و حرفه شما دارد:


الف) فعالان عرصه خدمات عمومی فروشندگان،  تولید کنندگان داخلی جهت فعالیت در داخل کشور:
اگر شما جزو این گروه هستید وبسایت "خدمات چاپ" به شما توصیه میکند که از یک کارت ویزیت دو رو استفاده نمایید که در یک طرف آن اطلاعات تماس شما (شامل موارد زیر) و در طرف دیگر فعالیت های شما (به شرح زیر) درج گردد.


1- اطلاعات تماس شامل:

  • نام شرکت ، موسسه...
  • لوگو یا آرم شرکت، موسسه...
  • شماره ثبت/پروانه فعالیت
  • کد اقتصادی
  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس شرکت/موسسه...
  • تلفن ثابت (با قید کد شهر)
  • تلفن همراه
  • وبسایت
  • پست الکترونیک


2- فعالیت ها:
در هنگام درج فعالیت ها در پشت کارت ویزیت خود به این نکته توجه داشته باشید که کسی حوصله ندارد که ریز ریز فعالیت های شما را از روی کارت کوچک بخواند پس بهتر است با دقت و بررسی کامل حد اکثر پنج عنوان یا سه خط کوتاه از اهم فعالیت هایتان را درج کنید، همچنین می توانید به جای متن از تصویر یا تصاویر مرتبط استفاده کنید که گویای آن موارد باشد توجه داشته باشید که از شلوغ کردن سطح کارت ویزیت جددا خودداری نمایید.

ب) شخصیت های علمی-دانشگاهی، متخصصین، پژوهشگران:
این افراد معمولا در سمینارها،کنگره ها،کارگاه ها و متینگ های بین المللی اقدام به برقراری ارتباط با سایر هم نوعان خود که از داخل و خصوصا از کشور های دیگر هستند، نموده و نیازمند کارت ویزیتی میباشند که ضمن حفظ شخصیت علمی آنها محتوای مناسبی را ارائه کند، وبسایت " خدمات چاپ " به این افراد کارت ویزیت دو رویی را پیشنهاد می کند که یک طرف آن به زبان فارسی مشخصات (به شرح زیر) قید شود و در سمت دیگر همان مشخصات به زبان انگلیسی
مشخصات لازم:
1- نام و نام خانوادگی (دکتر...)
2- مقطع و رتبه علمی (فوق تخصص جراحی اطفال)
3- لوگو و نام مرکز یا دانشگاه محل فعالیت
4- خلاصه ای از جایگاه علمی خود در حد یک یا حداکثر دو خط (عضو هیات علمی...، رئیس گروه تحقیقات...)
5- آدرس کامل (ایران/تهران/...../دانشگاه...)
6- تلفن ثابت کامل (+98 21 ...)
7- تلفن همراه
8- وبسایت
9- ایمیل شخصی رسمی

وبسایت بزرگ "خدمات چاپ" شما را با انواع تکنولوژی ها و روش های تولید کارت ویزیت آشنا می کند و همچنین این امکان را برای شما کاربر محترم فراهم می کند تا ضمن آشنا یی با جنس های مختلف و ساز های گوناگون کارت های ویزیت و همچنین مشاهده نمونه های واقعی آنها  همچون یک فرد با تجربه اقدام به سفارش کار خود نمایید،
از طرف دیگر جهت جلوگیری از سرگردانی شما در انتخاب یک فعال و ارائه کننده خدمات طراحی و چاپ، وبسایت خدمات چاپ لیستی از برترین و بهترین فعالان عرصه خدمات کشور را در اختیارتان میگذارد تا با صرف کمتین وقت و هزینه بهترین کارت ویزیت را داشته باشید.


● به کجا سفارش دهیم؟
اما طراحی کارت ویزیت را باید به چه کسی سفارش دهیم؟ البته پیش از پاسخ به این سوال باید به پرسش دیگری جواب بدهید: تا چه اندازه برای کیفیت یک کارت ویزیت ارزش قایل هستید؟
بسیاری از افراد فرآیند سفارش یک کارت ویزیت را شامل دو مرحله می‌دانند: سفارش حضوری یا تلفنی کارت به چاپ‌خانه یا یک واسطه و تحویل آن، و اصولا سهمی برای کیفیت طراحی کارت خود در نظر نمی‌گیرند. غفلتی که تنها در زمان مقایسه جلوه بصری کارت خود با کارت ویزیت همکارشان که بسیار زیبا تر و چشم نواز تر ‌‌جلوه‌ می کند، از آن آگاه می‌شوند.

دوباره باز گردیم به پرسش ابتدای این پاراگراف: طراحی کارت ویزیت را باید به چه کسی سفارش دهیم؟ دایره کسانی که می‌توانند وظیفه طراحی کارت ویزیت شما را بر عهده بگیرند بسیار گسترده است؛ مخصوصا در آستانه سال ۲۰۰۷ میلادی که سادگی امکان کار با یک نرم‌افزارهای طراحی و گرافیکی، بسیاری از افراد، از پسر خاله عزیزتان بگیرید تا مسئول تکثیر یک فروشگاه، را به این توهم انداخته است که می‌توانند از عهده هر کار تصویری و گرافیکی برآیند.

اما اگر برای کیفیت بصری آنچه به عنوان کارت ویزیت کاری یا شخصی به دست مخاطبان خود می دهید ارزش قایل هستید، کارت ویزیت خود را به یک «طراح گرافیک» سفارش دهید. این دسته از افراد معمولا در «شرکت‌های تبلیغاتی» یا «آتلیه‌های شخصی طراحی» مشغول به کارند.
با مراجعه به یک طراح گرافیک می توانید نمونه کار‌ها یا البوم‌هایی از کارت‌های ویزیت را ورق بزنید و مورد مشابه به سلیقه خود را انتخاب کنید. پس از آن خواسته‌ها و انتظارات خود از کارت ویزیت را با او در میان بگذارید. حتی به قطع، رنگ‌بندی و نوع کاغذ مورد نظرتان نیز اشاره کنید.

اما در نهایت وظیفه طراحی کارت را به شخص وی بسپارید. فراموش نکنید همچنان که شما در رشته خود یک متخصص و خبره هستید و از بیمارانتان انتظار دارید که به گفته و عمل شما احترام بگذارند و آن را بپذیرند، یک طراح گرافیک نیز در حوزه کاری خود یک متخصص است که بدون شک بهتر از شمامی‌تواند در مورد جزییات یک کارت ویزیت اظهار عقیده کند. شما این اختیار را برای خود قایل باشید که هنگام مرور نمونه‌ کارهای قبلی او، سبک و جزییات کاری او را بپذیرید یا به شخص دیگری مراجعه کنید. اما در صورت پذیرش، به طراح اعتماد کنید و او را در کار خود آزاد بگذارید.

بدون شک برای هر پزشک یا دندان‌پزشکی مطبوع تر است که طرح کارت ویزیت او، خاص و متعلق به شخص وی باشد. اما به این نکته نیز توجه کنید که برای داشتن یک کارت با طراحی زیبا و احتمالا منحصر به فرد باید هزینه بیشتری نسبت به حالت عادی بپردازید. قبل از سفارش کارت این مساله را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید و در صورتی که کیفیت کار چندان برای شما اهمیت ندارد، قید یک طراح گرافیک را بزنید و به مستقیما به یک چاپ‌خانه یا مرکز تایپ و تکثیر مراجعه کنید.


● روش‌ها چاپ
صحبت کردن از روش‌های مختلف چاپ در شرایط حاضر که هر روزه فن‌آوری‌های تازه‌تری در این حوزه ظهور می کنند خیلی دقیق و فنی نخواهد بود. اما می‌توان تکنیک‌های چاپ فعلی را در دو دسسه کلی تقسیم‌بندی کرد:


● چاپ افست و چاپ دیجیتال


الف) چاپ افست در کارت ویزیت
افست معمول ترین روش چاپ در ایران است که به دلیل سابقه نسبتا طولانی و تجربه‌های فراوانی که در سیستم‌های آن انجام شده است به یکی از بهترین و ارزان ترین روش‌های چاپ تبدیل شده است. بنای چاپ افست بر ترکیب رنگ‌ها بر اساس چهار رنگ آبی(C)، ماژنتا (M)، زرد (Y) و سیاه (K) است. شاخص عمومی افست تیراژ معمولا بالای سفارشات است که به طور معمول هزار نسخه است.


ب) چاپ دیجیتال در کارت ویزیت
روشی است شبیه اتفاقی که در پرینترهای رومیزی می‌افتد؛ با این تفاوت که ماده اثرگذار روی کاغذ پودر رنگی است که در اثر حرارت به صورت لایه‌های رنگ روی کاغذ می نشیند. حسن بزرگ چاپ دیجیتال سرعت فوق‌العاده (در حد ساعت) و تیراژ دلخواه (و عموما پایین) سفارشات است. هزینه این چاپ در تیراژ برابر بسیار بیشتر از چاپ افست است.
کارت‌های ویزیت عموما به روش افست چاپ می‌شوند، مگر اینکه سفارش دهنده مشمول محدودیت زمان باشد تا تیراژ محدودی از کارت را سفارش دهد. در این صورت چاپ دیجیتال به صرفه‌تر است.


● انتخاب نوع مقوا
کارت‌های ویزیت بسته به نوع کاربرد در روی کاغذهای مختلفی چاپ می‌شوند. معمول ترین این کاغذها عبارتند از:


▪ مقوای کارتی:
عموما مقوا برای کارت ویزیت مناسب نیست، مگر به منظور صرفه‌جویی در هزینه


▪ مقوای گلاسه:
ضخامت ان متفاوت است. قیمت آن نسبت به انواع دیگر پایین‌تر است.


● مقوا با روکش ورنی داغ یا مات:

روکش ورنی جدا از افزایش جلوه و زیبایی، موجب اتسحکام و ماندگاری کارت شما می‌شود. اما وجه منفی آن، این است که امکان نوشتن روی این کارت وجود ندارد. در نتیجه برای کارت ویزیت مطب کاربرد ندارد، چراکه امکان درج وقت بیمار در پشت ان وجود ندارد.


▪ مقوای بافت‌دار (کتان):
این نوع مقوا سبکی، استحکام و زیبایی را به صورت توام دارد. قابلیت انعطاف دارد، پس حین خم شدن نمی شکند و امکان نوشتن روی ان وجود دارد. قیمت این نوع مقوا نسبت به موارد دیگر اندکی بیشتر است.


● مهم ترین ویژگی‌های یک کارت ویزیت خوب :

کارت ویزیت با یو وی موضعی

چاپ کارت ویزیت با یو وی موضعی

حتما تاکنون کارت ویزیت هایی را دیده اید که بخشی از سطح آن براق است مثلا روی نوشته ها یا روی لوگوی کارت براق است اصطلاحا این نوع از کارت ویزیت ها یو وی موضعی نامیده می شوند و دارای زیبایی خاصی هستند خصوصا اگر خدمات دهنده چاپ بتوان با دقت هرچه تمام تر دستگاه خود را تنظیم نموده و دقیقا بخش مورد نظر به خوبی یو وی شود. سایز این کارت 8.5x4.8 میباشد. این نوع کارت بر روی کاغذ گلاسه 300 گرم چاپ می شود. سپس بر روی آن روکشی از سلفون مات قرار می گیرد . نکته حائز اهمیت این نوع کارت که موجب زیبایی هرچه بیشتر این کارت می شود امکان ایجاد UV موضعی در مکان هایی از کارت که مد نظر شما است، میباشد. UV موضعی در این نوع کارت موجب چندین برابر شدن جذابیت این نوع  از کارت ویزیت نسبت به کارت سلفون مات شده است.

کارت ویزیت سلفون موضعی

خدمات چاپ کارت ویزیت

نمونه کارت ویزیت سلفون یو وی موضعی

کارت ویزیت سلفون

کارت ویزیت سلفون

انواع کارت ویزیت با روکش سلفون:

سلیفون مات

سلفون براق

سایز این کارت 8.5x4.8 میباشد. این نوع کارت بر روی کاغذ گلاسه 300 گرم چاپ می شود. سپس بر روی آن روکشی از سلفون مات یا براق قرار می گیرد که موجب استحکام بیشتر کارت می شود. این نوع کارت از جمله کارت های مقرون به صرفه و شیک می باشد.

در تیراژهای کم می توان به کمک چاپ دیجیتال این کارت را تولید نمود که البته صرفه اقتصادی آن کم می شود

 

طراحی چاپ لیبل برای سی دی با نرم افزار LabelPrint

طراحی چاپ لیبل برای سی دی با نرم افزار LabelPrint

دانلود CyberLink LabelPrint v2.5.3602 - نرم افزار طراحی و چاپ لیبل سی دی

CyberLink LabelPrint نرم افزاری است که توسط آن می توان به طراحی حرفه ای و چاپ لیبیل های CD/DVD از جمله برچسب روی دیسک و کاورهای تزیینی پرداخت. و از این رو کمک خوبی برای خدمات دهندگان در عرصه طراحی و چاپ لیبل و برچسب می باشد. شما قادر خواهید بود تا از تصاویر دلخواه خود برای این کار استفاده نموده و به راحتی لیبل های زیبایی را متناسب با نیاز خود طراحی نموده و فقط با داشتن یک پرینتر طرح مورد نظر خود را روی سی دی یا قالب سی دی مورد نظر چاپ کنید. این برنامه تمامی گزینه هایی که شما ممکن است برای این کار نیاز داشته باشید را به همراه قالب های آماده و مطابق با استاندارد موجود به شما ارائه می دهد. طراحی و چاپ لیبل موردنظرتان با این برنامه تنها در چهار مرحله امکان پذیر خواهد بود و فقط شما باید قالب، اطلاعات دیسک، متن، تصویر دلخواه و گزینه پرینت را انتخاب کنید.
قابلیت های کلیدی نرم افزار CyberLink LabelPrint:
- قالب های از پیش آماده برای طراحی دیسک های CD/DVD
- رابط کاربری مبتنی بر ویزارد
- تم مبتنی بر ویرایش های هوشمند
- پشتیبانی از LightScribe
- پشتیبانی از LabelFlash
- پشتیبانی از پرینترهای Epson برای چاپ مستقیم
- ایجاد خودکار لیستی از اطلاعات فایل های MP3 انتخاب شده
- و ...

دانلود نرم افزار طرفه ای طراحی برای چاپ لیبل و برچسب سی دی و دی وی دی در ادامه مطلب

آنچه باید برای چاپ و تولید لیبل و برچسب دانست

آنچه باید برای چاپ و تولید لیبل و برچسب دانست

خدمتی دیگر از وبسایت قدرتمند خدمات چاپ ایران

  • آیا به چاپ لیبل برای محصولات خود نیازمند هستید؟
  •  
  • آیا می خواهید ضمن چاپ و تکثیر برچسب مرغوب و نصب آنها خدمات خود را تبلیغ کنید؟
  •  
  • آیا در زمینه خدمات چاپ لیبل و بسته بندی فعالیت می کنید؟
  •  
  • آیا نمی دانید چه نوع لیبل و برچسبی و با چه نوع چاپ و روکشی مناسب کار و نیاز شماست ؟

پس با ما همراه باشید...

مصرف ليبل برچسب و بسته‌بندي: آگاهي از روند بازار و داشتن زيرساخت‌هاي چاپ ديجيتال، زمينه لازم براي موفقيت شركت‌هاي فعال در ارايه اين خدمات را فراهم مي‌كند و آينده از آن كساني است كه خود را با شرايط جديد زودتر وفق داده و از فرصت موجود براي سرمايه‌گذاري روي موضوعاتي استفاده كنند كه در آينده بهترين فرصت‌هاي تجاري را براي آنها فراهم مي‌كند.

لیبل



چاپخانه‌هاي ليبل و برچسب با فرصت‌ها و چالش‌هاي زيادي روبه‌رو هستند
 تنوع‌خواهي بازار و پيشرفت‌هاي تكنولوژيك، چاپخانهداران ليبل را در حال حاضر و در آينده نزديك با فرصت‌ها و چالش‌هاي زيادي رو به رو مي‌كند، چرا كه از اين دو فاكتور از يك طرف مي‌توان در جهت ارايه خدمات نو و متناسب با ذوق و سليقه جديد مشتريان استفاده كرده و بازارهاي جديدي را به روي شركت باز كرد و از طرف ديگر به خاطر سرمايه‌گذاري‌هاي هنگفت مورد نياز دچار چالش و دردسرهاي سرمايه‌گذاري شد.

بازار خدمات برچسب و لیبل در ایران
 در حالي كه بازار ليبل در سال‌هاي اخير از ثبات نسبي برخوردار بوده، بخش‌هاي جديدي به بازارهاي سنتي اضافه شده و در حال توسعه است كه از آن جمله به مواردي نظير: فيلم شرينك، بسته‌بندي انعطاف‌پذير، ليبل‌هاي امنيتي، محصولات تبليغاتي و تا حدي RFID مي‌توان اشاره كرد.

تاثير چاپ ديجيتال بر صنعت چاپ بر چسب و لیبل
 بي‌ترديد ابداع و توسعه چاپ ديجيتال در سال‌هاي اخير از مهم‌ترين عوامل تحول در صنعت چاپ ليبل بوده است و عامل اصلي در تحقق دو فرصت و چالش تنوع خواهي و تغيير تكنولوژي به حساب مي‌آيد كه چاپخانه‌داران ليبل را به بازنگري در استراتژي‌هاي بازاريابي و فروش ترغيب مي‌كند.
در 15 سال اخير، چاپ ديجيتال بيشترين سطح تغييرات و پيشرفت را شاهد بوده و امروزه هم اين مسير ادامه دارد.
براي مثال در آخرين نمايشگاه ليبل اكسپو  كه در سال 2009 در بروكسل برگزار شد، يك تالار اختصاصي به سيستم‌هاي چاپ ديجيتال اختصاص داده شده بود و به مدت 4 روز پي‌در‌پي برپا بود.
فن‌آوري چاپ ديجيتال، باعث حذف هزينه و زمان‌بري توليد پليت چاپ و مرحله آماده‌سازي ماشين براي شروع عمليات چاپ شده و چاپخانه‌دار را قادر مي‌سازد كه به چاپ اقلام كم تيراژ و به خصوص با صرفه اقتصادي اقدام كنند.
امروزه امكان چاپ كم تيراژ، حتي براي آن دسته از چاپخانه‌داراني كه مشتريان پرتيراژ دارند، يكي از الزامات هر چاپخانه ليبل شمرده مي‌شود. با اين همه ورود فن‌آوري ديجيتال به يك چاپخانه، چالش‌هايي را به دنبال دارد كه از آن جمله مي‌توان به آموزش پرسنل فروش درباره قابليت‌هاي چاپ ديجيتال اشاره كرد. ايجاد بازارهاي جديد براي چاپ ديجيتال مستلزم صرف وقت و به كارگيري نيروهاي توانمند است.
سرمايه‌گذاري روي سخت‌افزار مناسب، بسيار اهميت دارد و براي بهره‌برداري درست از فرايند توليد، بايد از تجهيزات تكميلي پس از چاپ ، به منظور نهايي كردن پروسه توليد ليبل استفاده كرد.

ديگر فناوري‌هاي نوين تولید برچسب و لیبل
 در دهه گذشته شاهد ورود ماشين‌هاي چاپ ليبلي بوديم كه از سرو موتور (Servo motors ) استفاده مي‌كردند. گرچه موتورهاي سرو، فن‌آوري‌هاي جديدي محسوب نمي‌شوند، ولي زماني در ماشين‌هاي چاپ ليبل كاربرد پيدا كرده و باعث كاهش قيمت آنها شدند.
امروزه ماشين‌هاي معمولي داراي شفت و دنده براي حفظ موقعيت خود در مقابل ماشين‌هاي چاپ ليبل سروموتوري در تقلا هستند.
اين ماشين‌آلات بر اساس گفته سازندگانشان از محاسن متعددي برخوردارند كه از آن جمله مي‌توان به سادگي و دقت رجيستر شدن اوليه و حذف اثر چرخ دنده و ساير نشانه‌هاي ناخواسته اشاره كرد. البته ميزان ضايعات مواد در آنها به حداقل رسيده و زمان آماده‌سازي ماشين به هنگام تعويض سفارش كاهش پيدا كرده است.
علاوه بر اين، به خاطر اتصال سروموتور به CPU، مشخصات تمام سفارشات چاپي در حافظه باقي مانده و استفاده دوباره از آنها را امكان‌پذير مي‌سازد.
بر اساس تخمين يكي از سازندگان ماشين‌هاي چاپ سروموتور، سهم بازار اين ماشين‌ها از بازار چاپ ليبل حدود 25 درصد است، يعني از هر 4 چاپخانه، يكي داراي چنين ماشين‌آلاتي است. البته قيمت اين ماشين‌ها نسبت به نوع معمولي آنها گران‌تر است ولي در صورت نياز با هر تعداد سروموتور قابل تجهيز و بهره‌برداري است.
افزايش استقبال از اين ماشين‌آلات با شيب كندي ادامه خواهد داشت. البته ركود اقتصادي و كاهش اعتبارات مالي باعث شده كه چاپخانه‌هاي كمتري به تهيه اين نوع از ماشين‌آلات اقدام كرده و به روزرساني تجهيزات خود را به زماني كه بازار رونق بيشتري داشته باشد موكول كنند.
به تازگي چاپ تجاري و محصولات فرهنگي با نزول چشمگيري مواجه بوده است كه از جمله دلايل آن مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:
- مجلات و روزنامه‌ها تا حد زيادي خوانندگان و آگهي‌دهندگان خود را از دست داده‌اند، چرا كه مخاطبان عام آنها به خصوص جوان‌ترها به رسانه‌هاي الكترونيك توجه بيشتري داشته و بدين ترتيب آگهي‌دهندگان براي جلب نظر مخاطبان خود به راه‌هاي ارزان‌تري روي آورده‌اند.
- استفاده از تكنيك‌هايي نظير پست مستقيم نيز امروزه گران تمام شده و آگهي‌دهندگان ترجيح مي‌دهند كه به صورت آنلاين با مخاطبان خود در تماس باشند كه به مراتب ارزان‌تر تمام مي‌شود.
- چاپخانه‌داران تجاري نيز كه به طور سنتي از روش افست براي چاپ اقلام چاپي استفاده مي‌كردند، خود را در رقابت با چاپ ديجيتال مي‌بينند كه در انجام سفارشات كم تيراژ بسيار مقرون به صرفه‌تر و سريع‌تر است.

ليبل‌هاي چاپ افست در مقابل چاپ فلكسو
 قول رايج در ميان كارشناسان و مختصصان چاپ آن است كه نصف سفارشات چاپ ليبل به روش افست و نصف ديگر آن به روش فلكسو انجام مي‌شود.
اما در سال‌هاي اخير با مقبوليت بيشتر ليبل‌هاي پشت چسبدار، ارزش و اهميت روش فلكسو نسبت به افست بيشتر شده است. هر چند كه در عمل همچنان قاعده ذكر شده در بالا صادق است.
 نياز بيشتر به سفارشات چاپي رنگي در ابتدا غلبه فناوري افست را به روش فلكسو به دنبال داشت ولي خيلي زود فلكسو قدم‌هاي عقب مانده را جبران كرد و همچنان نسبت 50-50 براي دو فناوري افست و فلكسو حفظ شده است.
البته طراحان ليبل به‌طور معمول در كارهاي خود از 6 يا 7 رنگ استفاده مي‌كنند كه چاپ آن توسط ماشين‌هاي رول كم عرض فلكسو- كه قابليت نصب 8 تا 12برج را به روي خود دارند- بسيار ساده است و اين در حالي است كه به روش افست كار ساده‌اي محسوب نمي‌شود.


ديجيتال وارد عرصه چاپ برچسب مي‌شود
 در روزهاي اول، اين قاعده كه براي انجام سفارشات كم تيراژ بايد از افست به طرف ديجيتال رفت، به دلايلي شامل بازار ليبل و بسته‌بندي نمي‌شد. چرا كه در بازار ليبل‌هاي پشت چسبدار، واحدهاي تجاري زيادي كه تنها شامل يك يا چند ماشين چاپ فلكسو رول كم عرض بوده، فعاليت مي‌كنند.
مديران برند، كه در بازار بين‌المللي فعاليت دارند، در هر بخش از بازار يا هر كشوري با الزامات مختص و ويژه‌اي براي محصولات ليبل روبه‌رو هستند و در نتيجه لازم است كه خطوط توليد بسته‌بندي و حتي آنهايي كه به توليد دايمي يك محصول خاص مشغولند، هر از گاهي ليبل‌ها را تغيير دهند و در نتيجه با حجم انبوهي از ليبل‌هاي غيرقابل استفاده روبه‌رو مي‌شوند كه براي بازار خاصي توليد شده‌ و ديگر به درد نمي‌خورد. اينجاست كه اهميت چاپ ديجيتال و قابليت آن در توليد محدود ليبل مشخص مي‌شود.
براي درك اين موضوع كافي است در بازار آمريكا در يك سوپرماركت به سراغ قوطي‌هاي رب‌گوجه‌فرنگي برويم و در حالي كه تا همين اواخر تنها 2 تا 3 نوع رب گوجه فرنگي توليد مي‌شد، شاهد 15 تا 20 نوع مختلف از آن باشيم.
بنابراين با فرض ثابت بودن حجم مصرف، سفارشات پرتيراژ قبلي به چندين سفارش كوچك‌تر و با تيراژ كمتر تقسيم شده است.

روندهاي جهاني بسته‌بندي
 نظير ديگر بخش‌هاي صنعت چاپ، بسته‌بندي نيز در سال‌هاي اخير تحت تاثير ركود اقتصادي قرار گرفته است. ارزش محصولات چاپ بسته‌بندي در سال 2008 حدود 80 ميليارد دلار بوده است. با توجه به ادامه ركود در سال 2009 و رشد نسبي در سال 2010، انتظار مي‌رود كه در سال 2013 به حدود 87 ميليارد دلار برسد.
در حالي كه توليد انواع بسته‌بندي نظير بسته‌بندي انعطاف‌پذير، بسته‌بندي مقوايي، برچسب و ليبل در حال افزايش است، اما در چهار سال آينده با 9 درصد كاهش چاپخانه‌هاي بسته‌بندي و صنايع تبديلي روبه رو هستيم.
توليد انواع محصول چاپ بسته‌بندي در يك كشور صرف‌نظر از محدوديت‌هاي فني و پروسه توليد، به عواملي نظير: دوام محصول در بازار،‌ قوانين دولتي، هزينه مصرف انرژي، جايگاه و نقش خرده فروشي،‌ اقتصاد جهاني و وضعيت توليد صادراتي آن بستگي دارد.
دوام محصول بسته‌بندي در دوران ركود اقتصادي فعلي بيش از همه مورد بحث بوده و در حالي كه خرده فروشي‌هايي نظير والمارت،  به آن توجه دارند، از كاهش هزينه‌ها و افزايش درآمد نيز غافل نيستند. بدين ترتيب تاكيد خرده‌فروشان بر استفاده از محصولاتي با بسته‌بندي بادوام در محورهاي زير قابل مشاهده است:
- استفاده از مواد قابل بازيافت در بسته‌بندي
- استفاده از شرينك ليبل براي بسته‌بندي قوطي‌ها و بطري‌هاي آب
- استفاده از مواد بادوام در بسته‌بندي
- با كوچك شدن جعبه حاوي بسته‌بندي‌هاي خرد، سعي در كمتر آلوده شدن محيط زيست مي‌شود.
بسته‌بندي‌هاي مقوايي و كنگره‌اي بيشتر از همه به خاطر جنس مواد مورد استفاده در ‌اندازه آنها، با كاهش روبه‌رو بوده‌اند.
قوانين دولتي كه در ارتباط با لزوم استفاده از مواد بادوام در بسته‌بندي‌ها تنظيم شده است، بيشترين تاثير را بر روي صنعت بسته‌بندي در سال‌هاي پيش رو خواهد داشت.
از ديگر موضوعات موثر بر بسته‌بندي، ‌الزامات قانوني در مورد سلامتي مواد غذايي است. دسترسي به اطلاعات مربوط به اجزاي تشكيل دهنده مواد غذايي و خوراكي بسيار مهم بوده و ليبل يا بسته‌بندي اصلي‌ترين بسته‌ براي انتقال اين اطلاعات هستند.
براي صرفه‌جويي در مصرف انرژي نيز، بايد سعي به توليد محصولات بسته‌بندي سبك‌تري شودكه محيط زيست را كمتر آلوده كنند. به خاطر هزينه بالاي انرژي مصرفي، در بعضي از مناطق سعي مي‌شود كه به جاي كاغذ از مواد پلاستيكي استفاده شود.

ثبات رنگ و مقاومت مركب‌هاي چاپ و ورني‌هاي يووي در برابر عوامل آب و هوايي‌


پايداري ليبل در آب و هواي متفاوت
ليبل‌هايي‌‌ كه‌‌ در‌‌ محيط‌‌ بيرون‌‌ هستند‌‌ تحت‌‌ تاثير‌‌ عوامل‌‌ جوي‌‌ مختلفي‌‌ همچون‌‌ اشعه‌‌ خورشيد،‌‌ باد،‌‌ باران‌‌ و‌‌ برف‌‌ قرار‌‌ دارند.‌‌ علاوه‌‌ بر‌‌ اين‌‌‌ كيفيت‌‌ سطح‌‌ چاپ‌‌ در‌‌ ميزان‌‌ مقاومت‌‌ مهم‌‌ است.‌‌ به‌‌ عبارت‌‌ ديگر‌‌ كاغذ‌‌ به‌‌ نسبت‌‌ لايه‌‌ فيلم‌‌ يا‌‌ سطوح‌‌ فلزي،‌‌ طول‌‌ عمر‌‌ كمتري‌ دارد.

مقاومت‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوايي‌‌ چيست؟
عدم‌‌ چسبندگي‌‌ مركب‌‌ و‌‌ ورني‌ها،‌‌ مشكلي‌‌ است‌‌ كه‌‌ اغلب‌‌ در‌‌ چاپ‌‌ روي‌‌ سطوح‌‌ غيرجاذب‌‌ ديده‌‌ مي‌شود.‌‌ چسبندگي‌‌ كافي،‌‌ اولين‌‌ شرط‌‌ ضروري‌‌ براي‌‌ هر‌‌ گونه‌‌ مقاومتي‌‌ محسوب‌‌ مي‌شود.‌‌ موسسه‌‌ آلماني‌‌ براي‌‌ تعيين‌‌ استاندارد‌‌(DIN) ،‌‌ مقاومت‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوايي‌‌ يا‌‌ مقاومت‌‌ جوي‌‌ را‌‌ اين‌گونه‌‌ تعريف‌‌ مي‌كند: «مقاومت‌‌ جوي،‌‌ پايداري‌‌ روكشي‌‌ را‌‌ در‌‌ اثر‌‌ تماس‌‌ با‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوا‌‌ در‌‌ مكان‌‌ مشخص‌‌ و‌‌ در‌‌ مدت‌‌ زمان‌‌ مشخص،‌‌ شامل‌‌ مي‌شود‌‌ و‌‌ نيز‌‌ مي‌توان‌‌ عوامل‌‌ مختلف-‌‌ ولي‌‌ قابل‌‌ اندازه‌گيري-‌‌ را‌‌ براي‌‌ آن‌‌ نام‌‌ برد.‌‌ ‌‌ مانند‌‌ تغييرات‌‌ رنگ،‌‌ تغييرات‌‌ ته‌‌ رنگ،‌‌ گچي‌‌ و‌‌ پوسته‌‌ پوسته‌‌ شدن،‌‌ تاول‌‌ زدن‌‌ و‌‌ خوردگي‌‌ سطح.‌‌ اين‌‌ تغييرات‌‌ كه‌‌ با‌‌ استانداردهاي‌‌ مختلفي‌‌ بررسي‌‌ و‌‌ بيان‌‌ مي‌شوند،‌‌ در‌‌ استانداردهاي‌‌ مختلف‌‌ لحاظ‌‌ مي‌شود.‌‌ با‌‌ اين‌‌ حال‌‌ استاندارد‌‌‌‌DIN  فقط‌‌ مربوط‌‌ به‌‌ نساجي‌‌ و‌‌ روكش‌هاي‌‌ مربوط‌‌ به‌‌ آن‌‌ است‌‌ و‌‌ براي‌‌ سطوح‌‌ چاپي‌‌ وضع‌‌ نشده‌‌ است.‌‌ بنابراين‌‌ نياز‌‌ به‌‌ استاندارد‌‌ ديگري‌‌ احساس‌‌ مي‌شود.»
‌‌
شرايط‌‌ اقليمي‌‌ تكرارپذير‌‌ نيستند
‌‌ از‌‌ آنجا‌‌ كه‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوا‌‌ بستگي‌‌ به‌‌ موقعيت‌‌ مكاني،‌‌ شرايط‌‌ اقليمي،‌‌ فصول‌‌ مختلف‌‌ و‌‌ تغييرات‌‌ سالانه‌‌ دارد،‌‌ در‌‌ هر‌‌ جايي‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوا‌‌ متفاوت‌‌ خواهد‌‌ بود.‌‌ به‌‌ عبارت‌‌ ديگر‌‌ شرايط‌‌ خاص‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوايي‌‌ به‌‌ دليل‌‌ يكسان‌‌ نبودن‌‌ موارد‌‌ مذكور،‌‌ تكرارپذير‌‌ نيستند.‌‌ بنابراين‌‌ براي‌‌ ايجاد‌‌ محيطي‌‌ متشابه،‌‌ نيازمند‌‌ روش‌هاي‌‌ ساختگي‌‌ و‌‌ ابزارهاي‌‌ سنجش‌‌ آب‌‌ و‌‌ هوا‌‌ هستيم.‌‌ منبع‌‌ نوري‌‌ براي‌‌ اين‌‌ امر،‌‌ هواي‌‌ سرد‌‌ شده‌‌ لامپ‌‌ زنون‌‌ به‌‌ همراه‌‌ دماي‌‌ رنگ‌‌ 5500‌‌ تا‌‌ 6500‌‌ درجه‌‌ كلوين‌‌ است.‌‌ فيلتر‌‌ بايد‌‌ بين‌‌ منبع‌‌ نوري‌‌ و‌‌ نمونه‌‌ چاپي‌‌ كه‌‌ اشعه‌‌ يووي‌‌ را‌‌ كاهش‌‌ مي‌دهد‌‌ قرار‌‌ گيرد.‌‌ درصد‌‌ اشعه‌‌ ماوراي‌‌ قرمز‌‌ كه‌‌ از‌‌ لامپ‌‌ زنون‌‌ ساطع‌‌ مي‌شود،‌‌ با‌‌ فيلتر‌‌ گرم‌‌ كاهش‌‌ مي‌يابد.
اين‌‌ آزمايش‌‌ شرايط‌‌ باران‌‌ را‌‌ به‌‌ همراه‌‌ رطوبت‌‌ شبيه‌سازي‌‌ مي‌كند‌‌ كه‌‌ زمان‌‌ اسپري‌‌ كردن‌‌ در‌‌ آن‌‌ بايد‌‌ يك‌‌ دقيقه‌‌ و‌‌ زمان‌‌ خشك‌‌ كردن‌‌ 29‌‌ دقيقه‌‌ باشد.‌‌ در‌‌ طول‌ زمان‌ خشك‌ شدن،‌ دما‌ نبايد‌ از‌ 40‌ درجه‌ سانتي‌گراد‌‌ (104 درجه فارنهايت)  بالاتر‌ رود‌ و‌ براي‌ اسپري‌ كردن‌ فقط‌ بايد‌ از‌ آب‌ شيرين‌ استفاده‌ كرد‌ و‌ نبايد‌ آب‌ داراي‌ نمك‌هاي‌ فلزي‌ باشد.

استاندارد‌ آب‌ و‌ هوا
استاندارد‌ 53166‌DIN ،‌ ويژگي‌ مراكز‌ آب‌ و‌ هوايي‌ را‌ تعريف‌ كرده‌ است.‌ ميزان‌ مقاومت‌ جوي‌ به‌ شرايط‌ اقليمي‌ و‌ تاثير‌ آن‌ بر‌ نمونه‌هاي‌ چاپ‌ بستگي‌ دارد‌ و‌ آن‌ شرايط‌ اقليمي‌ بايد‌ با‌ تاثيرات‌ مورد‌ نظر‌ در‌ مرحله‌ نهايي‌ تاييد‌ شود.‌ طبق‌ استاندارد‌ 50019‌DIN ،‌ مراكز‌ آب‌ و‌ هوايي‌ بايد‌ بتوانند‌ شرايطي‌ مثل‌ جو‌ معتدل،‌ مرطوب‌ يا‌ شرايط‌ اقليمي‌ كنار‌ دريا‌ را‌ فراهم‌ كنند.‌ علاوه‌ بر‌ آن‌ اطلاعات‌ جوي‌ و‌ تاثيرات‌ محيطي‌ بايد‌ به‌ صورت‌ كمي‌ و‌ كيفي‌ ثبت‌ شود.‌ همچنين‌ استفاده‌ از‌ اطلاعات‌ آب‌ و‌ هوايي‌ نزديك‌ترين‌ ايستگاه‌ هواشناسي‌ توصيه‌ مي‌شود.
در‌ مراكز‌ آب‌ و‌ هوايي‌ كه‌ داراي‌ تاثيرات‌ محيطي‌ مخرب‌ و‌ فرساينده‌ هستند،‌ مي‌توان‌ نمونه‌هاي‌ استاندارد‌ جوي‌ را‌ طبق‌ استاندارد‌ 50917‌ ‌DIN تعيين‌ كرد.‌

آیا آب‌ و‌ هوا‌ عمر‌ مركب‌ را‌ مي‌كاهد:

فن‌آوری پیشرفته نوردهی یووی برای ظهور کلیشه فتو پلیمر در چاپ فلکسو

فن‌آوری پیشرفته نوردهی یووی برای ظهور کلیشه فتو پلیمر در چاپ فلکسو

آموزش در زمینه ساخت کلیشه به صورت حرفه ای


برای بازتولید تصویر روی فرم چاپ فلکسو یا ظهور کلیشه ‌در صنعت مدرن چاپ بسته‌بندی، روش‌های گوناگونی وجود دارد. در این مقاله علمی، روش جدید ظهور کلیشه که مبتنی بر استفاده از نور UV با لامپ های LED است، مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرد. برای روشن شدن هر چه بیشتر

تصویر1- تولید نقاط هموار و یک دست روی کلیشه با تابش اشعه UV با استفاده از فن‌آوری لامپ‌های LED که روی یک پایه متحرک (Bar) نصب شده‌اند

کلیشه چاپ فلکسو

عبارت Tonal Value یا مقادیر رنگ (میزان پوشش مرکب‌ روی کار) مربوط به سطح چاپ شده می‌شود. اگر به عنوان مثال مقدار تونال کاری سه درصد باشد،‌ یعنی اینکه تنها 3 درصد از کل سطح کار توسط مرکب پوشیده شده است. اگر این مقدار 100 درصد باشد، یعنی کل سطح کار چاپی توسط مرکب پوشیده شده است. از آنجایی که انجام برخی تنظیمات چاپی برای دستیابی به یک تصویر چاپ شده با کیفیت قابل قبول ضروری است، مرکب روی سطح چاپ‌ پذیر، با استفاده از فشار سیلندر منتقل می‌شود. در اثر این فشار به طور معمول مرکب بیش از میزان محاسبه شده روی کار منتقل شده و همین امر باعث پدیده چاقی ترام (Dot gain) می‌شود. هر چه فشار سیلندر چاپ بیشتر باشد، مقدار چاقی ترام نیز بیشتر خواهد شد.
با این حال فشار بالای سیلندر برای چاپ مناطق تنپلات می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد، زیرا با افزایش دنسیته مرکب در مناطق تنپلات، تصویر چاپ شده قوی‌تر بوده و براقیت بالاتری دارد.

فلکسو


پرسش این‌جاست که شکل ایده‌آل یک نقطه (Dot) روی کلیشه فلکسو چگونه باید باشد؟ آیا شکل مخروطی را دارد که نوک آن به جای اینکه تیز باشد، صاف است، یا اینکه دارای دیواره‌ها یا شانه‌هایی با شیب بسیار تند و تیز است؟ هنگامی که صحبت از ظهور کلیشه‌های فتوپلیمر می‌شود، هر دو شکل توصیف شده می‌توانند در حقیقت مبالغه‌آمیز باشند؛ اشکالی که در واقعیت نمی‌توان به آنها دست یافت. با این حال هنگامی که کلیشه‌های ظاهر شده را زیر میکروسکوپ می‌بینیم، نقاط روی کلیشه بسیار شبیه اشکالی هستند که توصیف کردیم.علت این امر، استفاده از شیوه‌ای است که در هنگام فرایند نوردهی باعث می‌شود تا نقاط به یکدیگر متصل شوند.
در سیستم‌های رایج پیش از چاپ فلکسو،‌ کلیشه‌ها با استفاده از فیلم نگاتیو که حامل اطلاعات چاپی است، ظاهر می‌شوند.
فیلم نگاتیو با سطح کلیشه تماس نزدیک پیدا می‌کند، سپس نور یووی ‌روی فیلم تابانده می‌شود. برای این‌که هوا بین فیلم و سطح کلیشه محبوس نشود، از نیروی مکش (وکیوم) استفاده می‌شود. در آخر بخش‌هایی که در معرض نور قرار گرفته‌اند و ظاهر شده‌اند، به یکدیگر متصل شده و بخش‌های غیرچاپی که ظاهر نشده‌اند، توسط حلال شست‌و شو و از سطح کلیشه زدوده می‌شوند. از آنجایی که سطح کلیشه نور را منعکس و پخش می کند، ابعاد نقطه نهایی ظاهر شده روی کلیشه بزرگ‌تر از نقطه روی فیلم است. به این پدیده چاقی ترام (Dot gain) می‌گویند که در هنگام انتقال اطلاعات چاپی از فیلم به کلیشه رخ می‌دهد. پدیده چاقی ترام همواره باعث می‌شود تا کار چاپ شده نهایی با کاری که در ابتدا توسط طراح ارایه شده، متفاوت باشد. در سال‌های اخیر استفاده از کلیشه‌های دیجیتال محبوبیت فراوانی در میان چاپکاران فلکسو پیدا کرده است. در سیستم‌های دیجیتال، اطلاعات چاپی توسط فیلم نگاتیو روی کلیشه منتقل نمی‌شود، بلکه اطلاعات توسط لیزر- که روی لایه سیاه کربن موجود در کلیشه تابانده شده- انتقال می‌یابد. با این حال وجود اکسیژن در این فرایند می‌تواند تاثیر نامطلوب بگذارد. اکسیژن به هنگام فرایند برقراری پیوند بین نقاط چاپی، به عنوان یک عامل بازدارنده عمل می‌کند. به همین خاطر نقاط چاپ شده به خوبی نمی‌توانند در مرز بین مناطق ظاهر شده به یکدیگر متصل ‌شوند. در نتیجه هنگام عملیات شست‌وشو، این مناطق از سطح پلیت برداشته شده و در نتیجه به جای چاقی ترام‌، با پدیده لاغری ترام مواجه می‌شویم. بازتولید دقیق و کامل مقادیر تونال اصلی در قالب نقاط مخروطی با پایه‌های مقاوم روی کلیشه، می‌تواند سناریوی ایده‌آلی برای هر چاپکار باشد. برای این کار تک تک اطلاعات اصلی در فایل طراحی شده باید عینا روی کلیشه بازسازی شود. از آنجایی که اکسیژن به عنوان یک عامل بازدارنده تاثیر نامطلوبی روی این فرایند می‌گذارد، باید با استفاده از روش‌های مناسب، اثر اکسیژن را تا حد ممکن کم کرد یا از بین برد.
روش‌های ممکن و نتایجی که حاصل می‌شود، از جمله مباحث مهمی هستند که چاپکاران فلکسو در مورد آن بحث و بررسی فراوانی می‌کنند. یکی از روش‌های مورد بحث، لمینیت کردن کلیشه معمولی فلکسو توسط فیلم نگاتیو است. روش دیگر، لمینیت کلیشه دیجیتال با استفاده از یک فیلم ترانسپارانت، پس از ظهور لایه سیاه کربن کلیشه دیجیتال توسط لیزر است. البته اگر به جای لیزر برای ظهور کلیشه از یک نوع گاز بی‌اثر مثل نیتروژن استفاده شود، نیازی به لمینیت کردن کلیشه نیست، چون اکسیژن ایجاد نمی‌شود.
گروه تولیدات فلکسوگرافی فلینت (Flint Group Flexographic Products) روشی متفاوت ارایه کرده است. در این روش کلیشه فلکسو در معرض تابش شدید نور یووی قرار می‌گیرد. این کار باعث می‌شود تا نقاط ظاهر شده روی کلیشه به سرعت به یکدیگر متصل شوند. این سرعت آنقدر بالاست که اکسیژن فرصت بازدارندگی پیدا نمی‌کند. به همین خاطر تاثیر نامطلوب اکسیژن بر کل فرایند از میان برداشته می‌شود. در مرحله اول اشعه یووی از طریق دیودهای انتشار نور (LED) که به صورت ردیفی روی یک پایه متحرک (Bar) قرار دارند، با شدت به سطح کلیشه تابانده شده و مناطق چاپی با یکدیگر پیوند می‌خورند(تصویر شماره 1)، ولی نقاط برجسته نمی‌شوند. برای این کار دیودها که روی پایه(Bar)  سوار شده‌اند، روی سطح کلیشه حرکت می‌کنند. به همین خاطر به این فرایند Surface  Screening می‌گویند. پس از این مرحله، کلیشه بار دیگر توسط لامپ‌های یووی استاندارد تحت فرایند نوردهی قرار می‌گیرد.

اثر نوردهی کلیشه فلکسو


برای این روش دو سیستم نوردهی متفاوت طراحی شده که قادرند کلیشه‌های تا ابعاد 1200×900 میلی‌متر و 2033×1270 میلی‌متر را ظاهر کنند. این تکنولوژی جدید تصویرگذاری که به تازگی وارد بازار شده
nyloflex Next نام دارد. تفاوت این تکنولوژی با تصویرگذاری به شیوه‌های مرسوم دیگر را به راحتی با استفاده از میکروسکوپ الکترونیکی (تصویر شماره 2) می‌توان تشخیص داد. در سمت چپ تصویر نقاطی را می‌بینید که با استفاده از فیلم نگاتیو ساخته شده‌اند. شانه‌های پهن با شیب ملایم در اثر نوری که توسط کف کلیشه منعکس و پخش شده، ایجاد شده‌اند. تصویر میانی نقاطی را به نمایش می‌گذارد که گرد هستند و دیواره آنها شیب تندتری دارد. این نقاط در معرض اکسیژن و هوای اتاق ظاهر شده‌اند. این تصویر مقادیر تونال 10 درصد را نشان می‌دهد که پس از ظهور کلیشه تا 5 درصد کاهش یافته‌اند.
تصویر سمت راست کلیشه‌ای را نشان می‌دهد که با استفاده از تکنولوژی جدید گروه فلینت ظاهر شده است. در این روش بازتولید اطلاعات فایل طراحی شده با دقت بیشتری انجام می‌شود و همان گونه که دیده می‌شود دیواره (شانه) نقاط، شیب زیادی داشته و عمق بیشتری دارند. در گذشته تلاش‌هایی برای افزایش میزان انتقال مرکب در بخش‌های تنپلات از طریق روش‌هایی که پیشتر (استفاده از فیلم به عنوان پوشش) به آن اشاره شد، انجام شده است. ولی این روش‌ها به خاطر تاثیر نامطلوب اکسیژن، تنها تا حدی رضایت‌بخش بوده‌اند. اگر کلیشه تحت فرآیندی که اثر منفی اکسیژن را خنثی می‌کند ظاهر شود، الگوهای بسیار ظریف را می‌توان روی کلیشه ساخت. در تصویر شماره 3 به خوبی می‌توان تاثیر نامطلوب اکسیژن را به هنگام ظهور کلیشه تشخیص داد. تاثیر منفی اکسیژن بر فرآیند ظهور کلیشه به سهم خود باعث انتقال ناهمگن مرکب روی کار چاپی می‌شود. همانگونه که در تصویر شماره 3 می‌بینید ترام‌گذاری بدون اثر اکسیژن یکدست‌تر و با کیفیت بهتری انجام می‌شود. سطح چاپ شده یکدستی بیشتری دارد. هر چه پوشش مرکب روی کار یکدست‌تر باشد، کار جذاب‌تر است و کیفیت تصویری بهتری دارد.
 فونت‌ها کنتراست بهتری دارند و زیباتر به چشم می‌آیند. از سوی دیگر حذف تاثیر نامطلوب اکسیژن، باعث می‌شود تا نقاط ظریف روشن (High lights) به خوبی بازتولید شوند و نقاط نوک پهن ‌روی سطح کلیشه شکل بگیرند.با این حال هنگام چاپ،‌ نوک پهن نقاط نیز می‌تواند باعث افزایش چاقی ترام ‌شود و این خود مشکل‌ساز است، زیرا مرکب به مناطق غیر چاپی نیز کشیده می‌شود. برای این کار باید در مرحله پیش از چاپ و ظهور کلیشه از الگوریتم‌های ویژه ترام‌گذاری که باعث کاهش چاقی ترام می‌شوند، استفاده کرد. در آخر مزایای این سیستم را می‌‌توان اینگونه جمع‌بندی کرد:

کیفیت چاپ فلکسو

  1. بازتولید دقیق و کامل اطلاعات طرح اصلی روی کلیشه.

وضعیت بحرانی چاپخانه ها

وضعیت بحرانی چاپخانه ها

ضرورت حمایت دولت از صنعت چاپ کشور

 

گزارش ایلنا از وضعیت نامناسب چاپخانه ها در آستانه تبلیغات انتخاباتی
با این هیزم هم تنور چاپخانه ها گرم نمی شود

ایام تبلیغات کاندیداهای انتخابات در هر دوره‌ای، حکم موج مثبت کوتاه مدتی را برای صنعت چاپ داشته است. برای انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر که پیش روی ماست نیز در بهترین حالت، سفارشات از حد آن موج کوتاه همیشگی فراتر نخواهد رفت. حال آنکه اگر همین موج کوتاه در سال‌های گذشته می‌توانست تا حدودی بر عرصه چاپ تاثیر مثبت بگذارد.
 آغاز برخی مشکلات اقتصادی در کشور، یکی از اصنافی که بیشترین صدمه را در قیال نابسامانی‌های بازار کسب و کار متحمل شده، صنف چاپخانه ‌داران بوده است چرا که وضعیت حرفه‌ای در این صنف، از یکسو به بازار کاغذ و مقوا مرتبط است و از سوی دیگر هزینه‌ی ملزومات چاپ؛ اعم از مرکب و هزینه‌ی تعمیر و نگهداری دستگاه‌های چاپ. در این راستا؛ با چند برابر شدن نرخ کاغذ، سفارشات چاپ به حداقل رسیده است و از طرف دیگر تحریم‌های صورت گرفته، واردات قطعات حساس دستگاه‌های چاپ را با مشکل روبرو کرده است. همه‌ی این عوامل دست به دست هم داده‌اند و موجبات تعطیلی چندصد چاپخانه را تا به امروز فراهم آورده‌اند. طبق اطلاعات موجود، چاپخانه‌های کثیر دیگری نیز در شرف تعطیلی هستند.

اگرچه پیش‌بینی می‌شد افزایش سفارشات چاپ کتاب به مناسبت برگزاری بیست وششمین نمایشگاه کتاب تهران، تا حدودی بتواند التیامی باشد بر معضلات حوزه‌ی چاپ، با فاصله گرفتن از اتمام نمایشگاه به نظر می‌رسد این مسکن مقطعی، دردی را از جامعه‌ی چاپخانه‌داران درمان نکرده است. اما آنچه باقی مانده؛ امیدی موهوم به ایام انتخابات و فرجه‌ی تبلیغاتی نامزدها و احزاب سیاسی است. امیدی تلخ؛ که شاید باعث شده آن دسته از چاپخانه‌داران که هنوز نمی‌خواهند تن به تعطیلی بدهند را منتظر نگه داشته است.

 به دوره‌ی انتخابات دل نبندید

حسین عسگری(مدیر انتشارات فروغ دانش) معتقد است: شرایط این‌ روزهای چاپخانه‌دارن، شرایط اسف‌باری‌ست و عن‌قریب است که هر چاپخانه‌ای زیر بار فشارهای اقتصادی، اعلام ورشکستگی کند.

وی  افزود: مطابق با آمار و ارقامی که به دست ما می‌رسد، تقریبا 200 چاپخانه تا به امروز تعطیل شده‌اند. اتحادیه سعی می‌کند چاپخانه‌داران را امیدوار نگه دارد و مانع از تعطیلی‌شان شود ولی واقعیت این است که در شرایط موجود، نه سرنوشت کارفرما مشخص است و نه سرنوشت کارگران چاپ.

عسگری با اشاره به معضلات موجود و وضعیت کاغذ، ادامه داد: صنعت چاپ؛ مثل صنعت مواد غذایی نیست که دست‌شان در تبلیغات باز است و همیشه در کشور بازارهای گسترده‌ای دارند! سفارش چاپ‌ها به خاطر 5-6 برابر شدن نرخ کاغذ به شدت کاهش پیدا کرده و تنها برخی از سازمان‌های خاص که خودشان کاغذ دارند؛ می‌توانند سفارش چاپ بدهند که آن‌ها هم اولا محدودند و ثانیا با چاپخانه‌های خاصی کار می‌کنند.

این چاپخانه‌دار با سابقه درمورد ایام انتخابات و تاثیر احتمالی‌‌اش بر صنعت چاپ گفت: ایام تبلیغات نامزدهای انتخاباتی در هر دوره‌ای، حکم موج کوتاهی را برای صنعت چاپ داشته است. برای انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر که پیش روی ماست نیز در بهترین حالت، سفارشات از حد آن موج کوتاه همیشگی فراتر نخواهد رفت. حال آنکه اگر همین موج کوتاه در سال‌های گذشته می‌توانست تا حدودی بر صنعت چاپ تاثیر مثبت بگذارد، با درنظر گرفتن معضلات فراوانی که امروز چاپخانه‌دارها با آن مواجه هستند، این موج کوتاه حکم مسکنی کوچک را خواهد داشت.

وی ضمن بیان این مطلب که به این موج چند روزه دل نبسته‌؛ چراکه معضلات چاپ با انتخابات حل نمی‌شود، ادامه داد: در دوره‌های پیشین که وضعیت چاپخانه‌ها خوب بود، سفارشات تبلیغاتی برای نامزدها در بسیاری از موارد به شکل مذاکره‌ای و با اعمال تخفیف‌های خوبی انجام می‌شد. اما امسال؛ با وجود مشکلات موجود؛ کار نسیه کردن برای نامزدها، حکم روزه‌ی شک دار گرفتن را برای چاپخانه‌داران دارد.

کاغذ رایگان به نامزدهای انتخاباتی؟

اسماعیل صاحبی(مدیر چاپخانه‌ی اتاق چاپ) می‌گوید: تا زمانی که مهلت تبلیغاتی برای انتخابات آغاز نشود و میزان سفارشات چاپی مورد ارزیابی قرار نگیرد، نمی‌توان تصویر روشنی از میزان تاثیرگذاری انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر بر صنعت چاپ داشت.

وی با اشاره شرایط چاپ و چاپخانه‌داران پس از اتمام نمایشگاه کتاب تهران؛ به خبرنگار ایلنا گفت: اولا برگزاری نمایشگاه کتاب در آغاز سال، نمی‌تواند افق روشنی باشد از صنعت چاپ کشور در طول یکسال. از طرف دیگر با وجود مشکلاتی نظیر گرانی کاغذ و مرکب و ملزومات چاپ، و همچنین تیراژ‌های پایین کتاب در کشور، نمایشگاه کتاب و سفارشات چاپی آن نیز نتوانسته است چندان تاثیر مثبتی بر شرایط موجود صنعت چاپ بگذارد.

صاحبی درمورد ایام انتخابات و تبلیغات نامزدها نیز توضیح داد: اینکه انتخابات چقدر می‌تواند به وضعیت چاپ کمک کند، هنوز مشخص نیست. چراکه اولا این دوره هنوز شروع نشده و چارچوب‌های قانونی تبلیغات برای نامزدها از سوی کمیته‌ی انتخابات وزارت کشور اعلام نشده است. این کمیته در آستانه‌ی برگزاری هر انتخاباتی، قالب‌ها و چارچوب‌های تبلیغاتی را -مثلا اینکه هر نامزدی حق انتشار چه تیراژ تبلیغاتی را دارد، در چند رنگ و با چه ابعادی- اعلام می‌کنند.

وی ادامه داد: ثانبا در سنوات گذشته‌ی انتخابات، هر نامزدی سهمیه‌ی کاغذ رایگانی در اختیار داشت و این مساله باعث می‌شد که دست چاپخانه‌داران و نامزدها در چاپ و انتشار تبلیغات باز باشد. اما امسال باید دید با توجه به گرانی کاغذ، اوضاع به چه صورت خواهد بود و آیا اصلا به نامزدها؛ کاغذ رایگان ارائه خواهد شد؟

مدیر اتاق چاپ همچنین اضافه کرد: این نکته را هم باید در نظر داشت که تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری با 5 تا 10 نامزد(حتی با اضافه شدن انتخابات شوراهای شهر) در حد و اندازه‌ی تبلیغات مجلس شورای اسلامی نیست که 2 تا 3 هزار نامزد در سراسر کشور به فعالیت انتخاباتی مشغول می‌شوند. اما به هر تقدیر چاپخانه‌های موجود امکان پوشش لازم برای چاپ تبلیغات نامزدهای ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر را دارد.

چاپخانه‌ها بدون مجوز وزارت کشور حق چاپ اقلام تبلیغاتی  ندارند

در روند تهیه‌ی این گزارش، با چاپخانه‌داران دیگری نیز گفتگو کردیم که یا به دلیل معضلات و مشکلات‌شان دل و دماغ حرف زدن درمورد انتخابات را نداشتند و یا بعد از طرح مشکلاتی که با آن‌ها روبرو هستند، خواستند که نامی از آن‌ها برده نشود.

در مجموع؛ این چاپخانه‌داران به وضعیت اقتصادی نابسامان چاپخانه‌هاشان اشاره کردند، وضعیتی که باعث تعدیل نیروهای سنگین در چاپخانه‌ها شده است. یکی از چاپخانه‌داران قدیمی در این‌باره می‌گوید: من 32 کارگر در چاپخانه‌ی خود داشتم، اما حالا 4 تا! الان من هم مدیر چاپخانه‌ام، هم کارگر چاپخانه و هم سرایدار!.

همچنین پایین بودن درآمدها در قبال حجم بالای سرمایه‌گذاری‌ها، بی‌کار بودن دستگاه‌های چاپ به دلیل کاهش چشمگیر سفارشات، گرانی کاغذ و مقوا، 4 برابر شدن هزینه‌های دستگاه‌ها و مواد اولیه‌ی لازم، گرانی قبوض برق چاپخانه‌ها و... از مشکلات امروز چاپخان‌داران است.

یکی دیگر از چاپخانه‌دارها به ایلنا گفت: وضعیت آنقدر بحرانی است که توانایی پرداخت حقوق کارگران خود را نداریم. تا جایی که پیش می‌آید کارگران ما هر 5 ماه یکبار حقوق می‌گیرند.

بدون شک دلیل افت اقتصادی چاپخانه‌داران؛ برمی‌گردد به همان مساله‌ی پایین آمدن سفارشات چاپ و بی‌کار شدن چاپخانه‌ها. در این راستا چاپخانه‌داری گفت: دستگاه‌های ما در بهترین حالت، فقط روزی 4 ساعت کار می‌کنند و الباقی روز خاموش‌اند.

 

دانلود فیلم آموزش جامع و عملی چاپ فلكسوگرافي 2012

فیلم آموزش جامع و عملی چاپ فلكسوگرافي 2012

برای اولین بار در ایران

در این بخش از وبسایت "خدمات چاپ" فیلم جامع آموزشی چاپ فلكسوگرافی برای اولین بار در اختیار شما قرار داده می شود.

در ادامه این مطلب می توانید فیلم آموزشی چاپ فلكسوگرافی را به صورت رایگان دانلود نمایید.

فیلم آموزش چاپ فلكسوگرافی دارای 6 قسمت آموزشی می باشد.

فیلم آموزش جامع چاپ فلكسوگرافی با کیفیت HD آماده دانلود می باشد، جهت سهولت در دانلود ضمن فشرده سازی هر قسمت به چند پارت تقسیم گردیده است.

پسورد فایل ها: printservices.ir

توجه: امکان دانلود صرفا برای اعضای وبسایت "خدمات چاپ" فراهم می باشد.

شرایط عضویت در پرتال جامع آموزش ، معرفی و مشاوره خدمات چاپ را از اینجا مطالعه نمایید.

 

لینک های دانلود فیلم آموزش کامل چاپ فلکسو در ادامه این مطلب آماده دانلود می باشند

تصاویر از این فیلم

فیلم آموزش چاپ فلکسو

خدمات چاپ

خدمات آموزش چاپ

آموزش جدید و جامع چاپ فلکسو


تصویری از فیلم آموزش چاپ

چاپ

لینک های دانلود در ادامه مطلب

آشنایی رشته تحصیلی چاپ

آشنایی رشته تحصیلی چاپ

Introduction to Education Field Print


پیشگفتار درباره چاپ : در ابتدا این را باید دانست که گردش مالی صنعت چاپ در جهان بیش از هزار و پانصد میلیارد دلار می باشد، و از این رو جزو صنایع و خدمات فراگیر و گسترده جهان می باشد. در کشور ما هم مراکز ارائه دهنده خدمات چاپ از درآمد مناسبی برخوردار هستند. چاپ؛ یعنی تمدن؛ یعنی پیشرفت؛ یعنی عامل رشد و شکوفایی و گسترش و حفظ علم و فرهنگ و ادب؛ صنعتی که گذشته رابه حال و حال را به آینده پیوند داده است . صنعت چاپ در طی دهه‌های اخیر با رشد و گسترش روزافزونی همراه بوده است؛ بویژه در طی دهه 80 که انقلاب چاپ الکترونیک، موج شدیدی در دیجیتالی کردن فرآیندهای صنعت چاپ ایجاد کرد. در واقع دیجیتالی شدن هنرهای گرافیکی، پتانسیل‌های بیشتری را در صنعت چاپ نمایان ساخته است. نوآوری‌های جدید و مهم در عرصه فن‌آوری دیجیتال، باعث کوتاه شدن مسیر انتقال و تکامل صنعت چاپ از مهارت‌های اولیه و فعلی آن به سوی فن‌آوری‌های جدید شده است . سیستم‌های چاپ دیجیتالی، دستگاه‌های چاپ با قابلیت‌ چاپ مستقیم تصاویر، فن‌آوری چاپ غیرضربه‌ای، چاپ در زمان نیاز و ...، همگی نشان دهنده تجهیزات و امکانات جدید و بازارهای جدید صنعت چاپ است. از همین‌رو امروزه صنعت چاپ را نمی‌توان همچون گذشته به روش استاد و شاگردی فرا گرفت و لازم است مدیر یک چاپخانه یا ناظر چاپ، این صنعت مهم و حیاتی را که هم جنبه فنی و هم جنبه هنری دارد، به صورت آکادمیک بیاموزد.وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر پایه همین نیاز، در سال گذشته، رشته چاپ را به عنوان یکی از رشته‌های گروه آزمایشی هنر در دانشگاه هنر ارائه کرد.در رشته چاپ، دانشجویان با سه مرحله پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ آشنا می‌شوند و در نهایت می‌توانند یک محتوای گرافیکی یا بصری را بر روی یک محصول فیزیکی پیاده سازند. به عبارت دیگر، فارغ‌التحصیل این رشته در مرحله قبل از چاپ؛ یعنی مرحله‌ای که طراح آماده چاپ می‌شود، با طراح‌ همکاری می‌کند تا طرحی مناسب برای چاپ ارائه دهد؛ زیرا برخی از اوقات یک گرافیست، طرحی را ارائه می‌دهد که روی کاغذ یا کامپیوتر بسیار جالب است، امّا پیاده‌سازی آن یا عملی نیست یا مقرون به صرفه نمی‌باشد و یا در زمان کوتاه موردنظرِ مشتری، امکان‌پذیر نیست . دانش‌آموخته این رشته در مرحله چاپ نیز می‌داند که چگونه پارامترهای مختلف را رعایت کند تا قدم به قدم کار با کیفیت مطلوب تولید شود و ضمن رعایت کیفیت و راندمان بالا، زمان آماده‌‌سازی کاهش یافته و از ضایعات جلوگیری گردد و با کمترین هزینه به نیازهای متنوع مشتریان پاسخ داده شود .

موقعیت ‎ شغلی فارغ التحصیل رشته چاپ در ایران :

فارغ‌التحصیل رشته صنعت چاپ در مرحله پس از چاپ نیز به مجموعه فعالیت‌های متنوع این مرحله از جمله ورنی زنی، سلفون کشی، دایکات،‌ برش، قالب‌سازی، طلاکوبی و مواد مصرفی آنها مدیریت و نظارت دارد .
توانایی ‎های لازم :

در تمام کشورهای دنیا، دپارتمان‌های چاپ در دانشکده‌های هنری قرار دارد؛ زیرا آنچه دانشجویان در رشته چاپ می‌آموزند،‌ ساخت ماشین‌آلات چاپ نیست که در دانشکده‌های فنی آموزش داده ‌شود. کارشناس چاپ می‌آموزد که چگونه فرآیند تولید یک کار چاپی از مرحله قبل از چاپ؛ یعنی مرحله‌ای که طرح مشخص می‌شود تا مرحله پایان چاپ و هنگامی که کار برای توزیع آماده می‌شود، بخوبی انجام گیرد؛ کاری که نیاز به آشنایی با طراحی و گرافیک دارد؛ یعنی مدیر یک چاپخانه هنگامی که یک طرح به او ارائه می‌شود، باید بتواند طرح را درک کرده و با آن ارتباط برقرار کند. به عبارت دیگر، فارغ‌التحصیل این رشته باید با فارغ‌التحصیلان سایر رشته‌های هنری زبان مشترک داشته باشد . اما این به معنای آن نیست که چاپ یک رشته ‌هنری است. چاپ مجموعه‌ای از هنر و صنعت است و دانشجویان هر پنج گروه آزمایشی در صورت علاقه‌مندی به فرآیند چاپ و داشتن یک پایه هنری می‌توانند در این رشته موفق شوند .

موقعیت شغلی در ایران :

خوشبختانه صنعت چاپ در کشور ما از رشد بسیار خوبی برخوردار است هر روز تکنولوژی جدیدی با منبع درآمدی جدید وارد بازار می شود مثلا چاپ روی لیوان که چند سالی است وارد کشور شده برای خیلی از خدمات دهندگان آن پولساز بوده است. و یا اینکه سالیانه صد ها میلیون حلقه سی دی و دی وی دی در کشور چاپ می شوند. فارغ‌التحصیلان رشته چاپ‌ با شناخت خصوصیات هر یک از سیستم‌های چاپی و تقدم و تأخر عملکرد هر یک از آنها،‌ تأثیر بسزایی در کیفیت محصولات چاپی و در نهایت در پیشبرد توسعه اجتماعی خواهند داشت؛ زیرا صنف چاپ به عنوان صنعت میان رشته‌ای، به نحوی با همه فرآوری‌‌های صنعتی و محصولات کشاورزی و نیز بازاریابی داخلی و خارجی و همچنین تمام جنبه‌های توسعه اجتماعی سر و کار دارد و در واقع یکی از پایه‌های مهم موفقیت در رشته‌های یاد شده و جنبه‌های مختلف حیات جامعه است.به عبارت دیگر، فارغ‌التحصیلان چاپ می‌توانند در عرصه‌های مختلف صنعتی و فرهنگی حضور فعالی داشته باشند.

دروس رشته چاپ در طول تحصیل :

دروس پایه :
ریاضیات و آمار، شیمی عمومی، طراحی پایه، فیزیک، مبانی کامپیوتر و اینترنت، مبانی هنرهای تجسمی، رسم فنی عمومی و پرسپکتیو، روش تحقیق، عکاسی پایه، آشنایی با هنر و تمدن ایران، آشنایی با هنر و تمدن جهان

دروس اصلی :
 

آموزش چاپ افست

بخش ویژه آموزش جامع نحوه چاپ افست

(برای اولین بار در سطح اینترنت)

حتما می دانید که مهم ترین نوع چاپ امروزه چاپ افست می باشد که بیشتر حجم اقلام چاپی را تشکیل می دهد. شاید هیچ چاپخانه بزرگ و معتبری را نتوان پیدا کرد که حداقل یک دستگاه چاپ افست نداشته باشد.

این مطلب

ویژه اعضای سایت

می باشد

(عضویت در سایت خدمات چاپ

تا اطلاع ثانوی رایگان است)

بزرگترین شرکت خدمات و تجهیزات چاپ جهان

بزرگترین شرکت خدمات و تجهیزات چاپ جهان

کمپانی آلمانی هایدلبرگر دروکماشینن آ گ (به آلمانی: Heidelberger Druckmaschinen AG)‏(معروف به هایدلبرگ؛ Heidelberg) در شهر هایدلبرگ آلمان مستقر گشته و کارخانه‌های آن در شش کشور جهان قرار دارند. با در اختیار داشتن بیش از ۴۷ درصد از سهم بازار جهانی ماشین آلات صنعت چاپ افست، ودیگر تکنولوژی های مدرن چاپ بزرگترین شرکت صنعت چاپ در جهان می باشد. شرکت هایدلبرگ تنها ارائه کننده راهکارهای یکپارچه و متمرکز در صنعت چاپ جهان است.
 

شهر هایدلبرگ آلمان قطب صنعت چاپ جهان

شهر هایدلبرگ آلمان


تاریخچه
درسال ۱۸۵۰ اندریاس هام یک کارخانه ریخته‌گری و تولید ماشین آلات را در فرانکنتال آلمان پایه گذاری کرد. کارخانه‌ای که در واقع هسته مرکزی آنچه را امروز به نام کمپانی هایدلبرگ می‌شناسیم پایه ریزی کرد. در سال ۱۸۹۶ شهر هایدلبرگ، دفاتر مرکزی کارخانه هام با نام کمپانی ماشین آلات سریع الف. هام هایدلبرگ را در خود جای داد. کارخانه‌ای که با تولید اولین ماشین چاپ خود، شهرت و اعتباری بین المللی را برای این شرکت به ارمغان آورد، ماشین چاپ ملخی هایدلبرگ که در سال ۱۹۱۴ پا به عرصه وجود گذاشت. اولین شعبه کمپانی هایدلبرگ در سال ۱۹۲۶ در ژاپن تاسیس گشت. کمپانی، مقر واقع در شهر هایدلبرگ خود را توسعه و گسترش داده و در سال ۱۹۵۷ کارخانه ویسلوخ- والدورف را افتتاح نمود که تا امروز بزرگترین و پیشرفته ترین کارخانه تولید وری چاپ Ĥ ماشین آلات چاپ در جهان محسوب می‌گردد. کمپانی هایدلبرگ در سال ۱۹۶۲ پا به حیطه فن افست گذاشت و با تولید نخستین ماشین چاپ دو ورقی چهار رنگ از خانواده اسپیدمستر در سال ۱۹۷۴ جهشی عظیم را در زمینه کیفیت، دقت و سرعت ماشین آلات چاپ افست ایجاد نمود. در سال ۱۹۷۵ اولین ماشین چهار ونیم ورقی دو رنگ پشت و روزن کمپانی به بازار عرضه گردید. در سال ۱۹۸۵ کارخانه جدید ریخته گری کمپانی واقع در آمشتتن آلمان کار خود را شروع نمود. در سال ۱۹۹۲ کمپانی هایدلبرگ سنگ بنای کارخانه براندنبورگ را پی گذاشت.

 

onlhj ]h
تولیدات
تولید کننده و عرضه کننده ماشین آلات چاپ دقیق و قدرتمند، تجهیزات پیش از چاپ و نگاشت پلیت، ماشین آلات پس از چاپ و نرم افزارهایی برای یکپارچه سازی و پیوستن کلیه ماشین آلات در سراسر زنجیره و فرآیند تولید است. علاوه بر آن، کمپانی هایدلبرگ ارائه کننده خدمات مشاوره‌ای، خدمات سرویس، قطعات یدکی، گستره وسیعی از مواد مصرفی صنعت چاپ، ماشین آلات دست دوم و خدمات آموزشی در آکادمی رسانه چاپ خود است.

 

دستگاه چاپ

 

سرمایه :

کل دارایی کمپانی هایدلبرگ بالغ بر 3 هزار میلیارد دلار می باشد.

 

تاریخ چاپ در آلمان


نیروی کاری
این کمپانی با دارا بودن بیش از ۲۵۰ دفتر فروش در سراسر جهان، خدمات خود را در اختیار بیش از ۲۰۰،۰۰۰ نفر از مشتریان خود در کشورهای صنعتی و در حال رشد، در آسیا و اروپای شرقی قرار می‌دهد. در حال حاضر کمپانی هایدلبرگ دارای نیروی کاری معادل ۱۹،۵۹۶ نفر است که عمده آنها در بخش‌های تحقیق و توسعه، تولید و فروش مشغول به کار می‌باشند.

 

فیلم آموزشی خدمات سلفون کشی سرد روی کاغذ

 فیلم به کمک چسب بر روی کار کشیده می شود. این عمل ممکن است به صورت دستی انجام شده و سپس به کمک دستگاه دیگری و با تأخیر چند ساعته که برای چسبیدن آن لازم است، از رول به شیت تبدیل شود.این روش را سلفون سرد می نامیم.  برای بدست آوردن سرعت بیشتر می توان از دستگاه سلفون کش مجهز به آپارات استفاده کرد که خروجی همچنان به صورت رول است. این نوع سلفون کشیدن ارزان ترین نوع سلفون کشی است که به دو صورت مات و براق می توان انجام داد. از سالهای اخیر دستگاه های سلفون کش سرد جدیدی ساخته شده که به کمک کوره هوای گرم بلافاصله خشک شده و به صورت شیت از دستگاه خارج می شود. در ماشین های سلفون سرد همواره مشکل باقی ماندن پودر حاصل از چاپ چهار رنگ بر روی کار وجود داشته که در نهایت به صورت لکه های سفیدی بر روی کار باقی می ماند. حجم بزرگ دستگاه سلفون کش و شیت کن نیز از دیگر مشکلات سلفون سرد و طولانی بودن زمان خشک شدن به خصوص در فصول سرد سال، یکی دیگر از این موارد می باشد.

سلفون کشی در چاپ



در دستگاه  سلفون کش تمام اتوماتیک تغذیه به صورت آپارات بوده و شیت کردن نیز به وسیله غلطک های پنیوماتیک انجام می شود. در این لمینیتور یا سلفون کش در حقیقت سلفون کش گرم، عمل چسبانیدن، تبدیل به پرس شده و بنابراین پودر موجود بر روی کار به درون کاغذ فرو رفته و اثری از حباب وجود ندارد. به کمک یک میکروسکوپ X50 عمل پرس شدن و پخش شدن پودر باقی مانده را می توان مشاهده نمود.

در مدل های تمام اتوماتیک دستگاه سلفون کش با سه میز معمولی، میز مجهز به ویبراتور و یا دسته کن بنابر سفارش خریدار قابل تحویل است.

سلفون کش های سرد در ابعاد 100x70 cm و 110x100 cm  قابل تحویل بوده و در مدل های اتوماتیک در ابعاد 50x70 cm و 100x70 cm قابل تحویل می باشد.

لینک دانلود فیلم

منبع: http://www.tmcmachine.com

انواع چاپ کارت ویزیت

انواع چاپ کارت ویزیت

کارت ویزیت طــرح فلز طلائی
کارت ویزیت طرح فلز نقره ای
کارت ویزیت سفـــید صدفی
کارت ویزیت طــلائی متالیک
کارت ویزیت نقره ای متالیک
کارت ویزیت بــــــــژ متالیک
کارت ویزیت یاســی متالیک
کارت ویزیت کــــتان آلـمان
کارت ویزیت کتان پلاستیک
کارت ویزیت لمـــــینت مات
کارت ویزیت لمـــینت براق
کارت ویزیت شیشه ای مات و براق

درباره چاپ دیجیتال

درباره چاپ دیجیتال

جدیدترین تکنولوژی در خدمات چاپ ، دیجیتال می باشد هرچه زمان می گذرد این سیستم رشد بیشتری پیدا می کند و به نظر می رسد در آینده ای نزدیک جایگزین دیگر روش های چاپ شود از جمله مهمترین ویژگی های چاپ دیجیتال این است که به خدمات دهنده آن این امکان را می دهد که هر کار چاپی را در هر تیراژی حتی یک نسخه ارائه نماید که این بسایر منحصر به فرد است اما از سویی دیگر این امر خود مشکل ساز است، چرا که این یعنی هزینه یک برگ با 10000 برگ فرقی نمی کند لذا با توجه به قیمت های مواد مصرفی در چاپ دیجیتال هزینه نهایی تمام شده آن در تیراژ های 1000 به بالا بسیار بیشتر از چاپ افست می شود به علاوه باید به این نکته مهم توجه داشت که کیفیت چاپ دیجیتال بسیار پایین تز از چاپ افست می باشد و کیفیت رنگ های آن نیز کمتر است.

در ادامه به بررسی هرچه بیشتر چاپ دیجیتال در وبسایت بزرگ خدمات چاپ می پردازیم امید است این آموزش برای شما مفید باشد.

چاپ دیجیتال


تفاوت اصلی بین چاپ دیجیتال و روشهای سنتی چاپ مثل لیتوگرافی و چاپ افست، فلکسوگرافی، گراور، یا لترپرس در استفاده نکردن از پلیتهای چاپ است که در نتیجه مراحل آماده سازی پیش از چاپ سریع تر و ارزان تر هستند. مرسوم ترین روشها شامل چاپگرهای جوهرافشان و لیزری هستند که پیگمنت یا تونر را بر روی زمینه های متنوعی همچون کاغذ، کاغذ عکاسی، کانواس یا بوم، چوب، فوم، شیشه، سنگ و ... می‌نشانند. در بیشتر فرآیندهای چاپ دیجیتال جوهر یا تونر همچون روشهای سنتی در داخل کاغذ نفوذ نمی‌کنند بلکه لایه نازکی بر روی سطح تشکیل می‌دهند و در برخی سیستمها ممکن است برای تثبیت آنها بر روی زمینه از مواد اضافی و پوششی که توسط فرآیندهای حرارتی یا تابش یووی افزوده می‌شوند نیز استفاده گردد.

خدمات چاپ دیجیتال


چاپ دیجیتال یکی از روش‌های تبدیل تصاویر دیجیتال به محصولات چاپی است. این روش معمولا شامل چاپ حرفه ای در تیراژهای کم تعداد توسط نشر رومیزی و دیگر منابع دیجیتال است که بوسیله چاپگرهای لارج فرمت و/یا چاپگرهای لیزری و جوهرافشان حرفه ای انجام می‌شود. چاپ دیجیتال دارای هزینه بیشتری برای چاپ هر صفحه در مقایسه با روشهای سنتی مثل چاپ افست است ولی این قیمت بالاتر معمولا با صرفه جویی در هزینه های دیگری که در تهیه پلیت های چاپ انجام می‌شوند برای تیراژهای کم تعداد جبران می‌شود. این روش امکان چاپ بلافاصله پس از تقاضا در تیراژ محدود را فراهم می‌آورد و امکان تغییر تصاویر و محتویات صفحه (اطلاعات متغیر) در هر برگ چاپی را در اختیار می‌گذارد.[۱] صرفه جویی در نیروی انسانی و توان رو به گسترش ماشینهای چاپ دیجیتال در بالا بردن کیفیت، پایین آمدن هزینه تمام شده هر برگ چاپی و بالا رفتن تیراژ به این معناست که چاپ دیجیتال در حال رسیدن به نقطه رقابت با چاپ افست و حتی پیشی گرفتن از آن است.

پرینتر


چاپ دیجیتال با سایر روشهای چاپ مثل چاپ افست و یا لتر پرس دارای تفاوت اساسی است. برخی از این تفاوت‌ها به شرح زیر است:

    به دلیل حذف مراحل پیش از چاپ شامل لیتوگرافی، فرآیند چاپ دیجیتال کوتاه تر است
    در چاپ دیجیتال هزینه چاپ به تعداد نسخه‌های چاپی ارتباطی ندارد و برای هر برگ چاپ شده مقدار ثابتی است
    در این روش میزان مواد باطله شامل کاغذ و مواد شیمیایی کمتر است چون نیازی به رسیدن به رنگ و یا تنظیمات حین چاپ وجود ندارد
    چاپ دیجیتال در هر دور چاپ می تواند تصویر و متن متفاوتی را چاپ کند چون در این روش از پلیت استفاده نمی شود
 

چاقی ترام در چاپ افست

چاقی ترام در چاپ افست

آموزش جلوگیری و رفع مشکل چاقی ترام جزو خدمات آموزشی وبلاگ خدمات چاپ می باشد.

ترام های فیلم در هنگام تهیه زینک ،‌بسته به میزان نوردهی و دقت متصدی لیتوگرافی ممکن است دچار لاغری یا چاقی شوند . میزان تغییر در چاقی ترام 3%  است اما در مرحله چاپ از روی زینک چاقی ترام بسیار شدیدتر است و این میزان بسته به نوع کاغذ و مرکب مورد استفاده و همچنین میزان فشار لاستیک چاپ متفاوت است . حدود چاقی ترام دراین مرحله 12% است . خطای چاقی ترام در تن 50% به حداکثر خطا در هر یک از مراحل فیلم ،‌ زینک و چاپ می­رسد . هر چه ترام کار چاپی ریزتر باشد چاقی ترام بیشتر خود را نشان می­دهد .

همچنین در هنگام چاپ ، هر چه کاغذ مورد استفاده قدرت جذب بیشتری داشته باشد ،‌میزان چاقی بیشتر خواهد بود به عنوان مثال : کاغ ذ روزنامه قدرت جذب بالایی داشته و چاقی ترام روی این کاغذ چیزی بین 20% تا 30% است . به همین دلیل در تهیه فیلم ،‌دانستن نوع کاغذ چاپی بسیار مهم است . اهمیت این مسئله در انتخاب اندازه ترام خروجی است . در مورد اغلب کارهای چاپی که روی کاغذ گلاسه چاپ می­شوند ،‌ترام کار را 175 Lpi می­گیرند . در حالی که برای چاپ روزنامه ترام را معمولاً 120 Lpi در نظر می­گیرند . میزان چاقی ترام برای ترامهای 175 Lpi بیشتر از 120 بیشتر از 120 Lpi است . چاقی ترام یا پرکردگی کار ، فرآیندی است و بسته به عواملی که ذکر شد می­توانند زیاد یا کم جلوه کند . اما بادقت نظر و کنترل های لازم می­توان کار نهایی و دلنشین و نزدیک به اصل را ارائه کرد .

 

شیوه­های کاهش خطای چاقی و لاغری ترام :

در مرحله طراحی در هنگام طراحی یک کار چاپی با آگاهی از اینکه کار در نهایت روی چه کاغذی چاپ خواهد شد می­توان تا حدی جلوی خطای چاقی و لاغری ترام را گرفت . مثلاً در نظر بگیرید که کار چاپی بروی کاغذی چاپ خواهد شد که در نهایت با خروجی 120Lpi خطای 30% چاقی ترام خواهد داشت (مثلاً کاغذ روزنامه) بنابراین بعد از اسکن کردن تصاویر ،‌به این شکل عامل می­کنیم که در نرم­افزار فتوشاپ در مسیر DotGain color setting edit (چاقی ترام) را 30% انتخاب کنیم . بدین ترتیب فیلم خروجی با توجه به این خطا بیرون خواهد آمد . یعنی ترامهای کار تا حدی لاغرتر خواهد شد تا در مراحل بعدی که کار دچار چاقی می­شود ،‌در نهایت به اصل کار نزدیک گردد . به این ترتیب بعد از تنظیم colorsetting باتبدیل تصویر از RGB‌به CMYK میزان DotGain (چاقی ترام) را می­توانیم بر  اساس نوع کاغذ تغییر دهیم و بعد از آن تصویر خود را از RGB به CMYK تبدیل کنیم .

 

مرحله لیتوگرافی :

انتخاب صحیح اندازه ترام بسیار مهم می­باشد . علاوه بر آن در این مرحله داشتن تجربه و مهارت نیز در تهیه فیلم و زینک مهم است چرا که با تغییر زمان نوردهی ،‌میزان چاقی یا لاغری از حد متعارف فراتر می­رود . در این مرحله ممکن است زمان نوردهی برای رنگهای مختلف در صورت بی­دقتی متفاوت شود که خود باعث ایجاد شکل مضاعف می­شود . پس در این مرحله باید در زمان تهیه و نوردادن فیلم دقت زیادی به خرج داد تا خطای چاقی یا لاغری ترام ایجاد نشود . راه حل دیگر حل مسئله خطای ترام در این مرحله ، حذف مرحله تهیه فیلم و خطای ناشی از دستی بودن تهیه زینک است . یعنی اینکه به جای تهیه فیلم و زینک مستقیماً از فایل خود زینک تهیه کنیم تا جلوی بسیاری از خطاها گرفته شود . امروزه با آمدن دستگاههای ایمیج­ستر و پلیت­ستر به بازار تهیه دستی فیلم و زینک خودبخود به کنار گذاشته شده است .

برطرف کردن چاقی ترام در مرحله چاپ :

در مرحله چاپ کنترل نوع مرکب ،کاغذ مصرفی ،‌زینک ،‌نوردهای ماشین ،‌لاستیک و فشار آن بسیار مهم است . چرا که مثلاً فشار زیاد لاستیک باعث پهن شدگی ترام می­شود . همچنین نوع مرکب و میزان چسبندگی و ... نوع کاغذ و میزان جذب آن بسیار مهم است . در هنگام چاپ نیز باید نظارت کاملی بر میزان رنگ یا دانسیته تن­پلات یا ترام 100 داشته باشیم چرا که افزایش میزان رنگ یا دانسیته تأثیر بسیاری بر چاقی ترام می­گذارد .
چاقی ترام(Increase in tone value)
در صورتی که ترام های چاپ شده در مقایسه با فیلم و پلیت بزرگ تر باشد در اصطلاح چاقی ترام رخ داده است. به طور معمول برای تشخیص چاقی ترام به یک زمینه تنپلات یک دست که با یک صفحه مدرج مشخص ترکیب شده باشد، نیاز است.
ممکن است این چاقی در زمان تهیه فرم چاپی ایجاد شود. در کل، وجود چاقی ترام امری قطعی و غیرقابل اجتناب است اما این مقدار نباید از حدي مشخص بیشتر شود. افزایش چاقی ترام به عواملی مانند نوع مرکب، کیفیت مرکب، دمای سیستم مرکب دهی، سطح کاغذ، پنجه ها، نوع لاستیک، محلول رطوبت دهی و مقدار محلول بکار رفته بستگی دارد.
 

سیستم رنگ RGB

سیستم رنگ RGB

آشنایی با انواع رنگ ها و سیستم های رنگی جزو بسیار پر اهمیت می باشد لذا آموزش این مسائل به عنوان یک خدمت آموزشی در دستور کار وبلاگ خدمات چاپ قرار دارد.

RGB

 

مدل رنگی RGB (آر جی بی)، برای ایجاد تصویر در تلویزیون و مانیتور ها به کار گرفته می شود. در این مدل ،تمام رنگ هااز ترکیب سه رنگ تشکیل می شود.این سه رنگ عبارت هستند از قرمز(Red) ، سبز (Green) و آبی (Blue) که به آن RGB اطلاق می شود. با ترکیب رنگهای فوق الذکر که به آنها ابتدایی (Primary) می گویند ،رنگهای دیگر یا ثانویه (Secondary) ایجاد می شود.

سیستم رنگی RGB


با توجه به شکل ، می فهمیم که با ترکیب red و blue ، رنگ magenta تولید می شود. از ترکیب red و green رنگ yellow پدید می آید.

چارت رنگ


از ادغام دو رنگ blue و green رنگ cyan تولید می گردد. اگر سه رنگ به هم اضافه شوند ، رنگ سفید به وجود می آید و در مقابل زمانی که هیچ رنگی نداریم ، پیکسل با رنگ سیاه پر می شود.
RGB دارای کانال های رنگ نیست .شالوده آن نور است و به جای سه رنگ قرمز ،سبز وآبی سه نور رنگی داریم . اگر بدانید که نمایشگر ها چگونه تصویر را نمایش می دهند، خواهید فهمید که غیر از این هم نمی تواند باشد. زیرا در مانیتور ، تغییر ولتاژ ارسالی به پیکسل ها ، باعث ایجاد نور رنگی می شود . این نور ها که با هم تر کیب می شوند در نهایت رنگ پیکسل را می سازند.زمانی که به تابش یک نور نیاز نداریم مانند این است که ، جلوی آن نور یک تلق مشکی قرار دهیم تا از تابش آن نور جلو گیری کنیم و اصطلاحا آن را ببندیم.
در واقع مفهوم وجود رنگ با حضور نور معنی پیدا می کند. رنگها بطور کلی، به معنی برگشت نور از یک شئ یا یک منبع نوری هستند.( مانند تجزیه نور مرئی به رنگ در منشور)
این سیستم رنگ که به عنوان متداول ترین سیستم رنگ شناخته شده است ، سیستم رنگی وابسته به وسیله بوده و در وسایل گوناگون به صورت های مختلفی ظاهر می شود.

 

مشکل لاغر شدن ترام

اشکال لاغری ترام (Decrease in tone value) در چاپ افست

لاغری ترام را با کمک وبسایت خدمات چاپ حل کنید.
در ادامه به بررسی یکی از مشکلات که بروز آن در چاپ افست رخ می دهد را بررسی می کنیم امیدواریم  بتوانیم به نحوی صحیح در اینباره  مطلب بنویسیم.

ترام

 

زمانی که ترام های چاپ شده در مقایسه با فیلم و پلیت کوچک تر به نظر می رسد در اصطلاح چاپ، لاغری ترام رخ دادهاست. ممکن است این مشکل مربوط به مرحله قبل از چاپ (لیتوگرافی) باشد. علاوه بر این، پارامترهای مختلفی برای ساییدگی پلیت وجود دارد:


-خراش و پارگی معمولی در پلیت
-کوتینگ کنده شده و یا پودر جمع شده بر روی سیلندر لاستیک
-استفاده از شوینده های نامناسب برای پلیت (دارای مواد ساینده پلیت)
-PH خیلی پایین محلول رطوبت دهی که ممکن است باعث کند شدن لبه ترام ها شود
-یکی از محتویات الکل، که لایه جذب کننده مرکب در پلیت را در خود حل کند
-محلول های شوینده ای که با سرعت بالایی تبخیر می شوند ممکن است باعث خرابی پلیت چاپ شوند

 

رفع اشکال:

آموزش تمیز کردن درام پرینتر

آموزش تمیز کردن درام پرینتر - فارسی

برای اولین بار از وبسایت خدمات چاپ ارائه می گردد


چگونه می توانم درام واحد را پاک می کنم؟
توضیحات:

یکی از مهمترین روش های حل مشکلات کیفیت چاپ، تمیز کردن درام دستگاه به شرح زیر است:

در ابتدا دقت داشته باشید که درام پرینتر و اجزای آن بخش های کلیدی حساس و مهم پرینتر می باشند و همچنین گرانترین بخش هر چاپگر نیز همین قسمت میباشد لذا بهتر است کار تمیز کردن را به یک متخصص مجرب و مورد اعتماد واگذار نمایید.

احتیاط 


آیا استفاده از مواد قابل اشتعال از هر نوع اسپری، و یا یک حلال آلی، / مایع که حاوی الکل یا آمونیاک برای تمیز کردن داخل و یا خارج از دستگاه است. انجام این کار ممکن است به آتش سوزی یا شوک الکتریکی می شود.

1- سوئیچ پاور دستگاه چاپگر را خاموش کنید. سیم برق را بکشید . خط تلفن برای اولین بار (برای کاربران MFC)، تمام کابل را قطع، و سپس کابل برق را از پریز برق AC جدا نمایید.


2- درب جلو دکمهگسترش را فشار دهید و سپس باز کردن قاب جلوی پرینتر است.

تمیز کردن درام پرینتر


3- کشیدن دسته سبز واحد درام. کشوی درام پرینتر و سپس آن را بیرون بکشد تا آن را تا ثابت کنید.

آموزش تمیز کردن درام پرینتر چاپگر

4- رها کردن اهرم خاکستری  قفل (1) است که در سمت چپ دستگاه است. بلند  واحد درام و درام پرینتر به طور کامل  از دستگاه خارج گردد با استفاده از کشیدن دسته سبز در واحد درام .

آموزش تعمیرات پرینتر

احتیاط

    ما توصیه می کنیم که درام را در جایی مسطح و تمیز و بر روی کاغذ قرار دهید

    ما توصیه می کنیم که کارتریج را در جایی مسطح و تمیز و بر روی کاغذ قرار دهید تا پراکندگی تونر مجب آلودگی محیط نگردد

تمیز کردن پرینتر

   در صورت پخش شدن تونر از آب سرد برای شستشو استفاده کنید


برای حمل درام صرفا دستگیره آن را نگه دارید


    برای جلوگیری از مشکلات کیفیت چاپ، هرگز قسمت های سایه دار نشان داده شده در تصاویر را لمس نکنید.

نکات مهم در تمسز کردن درام پرینتر

آموزش تصویری
    دسته کارتریج تونر را نگه دارید و آن را از واحد جدا کنید و برای بقیه هم همین کارار تکرار کنید

خارج کردن تونر پرینتر

احتیاط

برای جلوگیری از آسیب به دستگاه از الکتریسیته ساکن، الکترود نشان داده شده در تصویر را لمس نکنید



    تبدیل واحد درام را با نگه داشتن دستگیره های سبز. اطمینان حاصل کنید که درام که چرخ دنده های واحد (1) در سمت چپ و دنده واحد درام "1" دورترین دور از شما قرار گرفته است. این اعداد را می توان بر روی چرخ دنده درام واحد مشاهده کرد.

درام

با مشاهده یک برگه نمونه چاپ درامی را که به تمیز کردن نیاز دارد پیدا کنید



    با چرخاندن  دنده درام واحد به سمت خود  سطح درام را بالا بیاورید (1).


سپس سطح درام را با یک سوآپ تمیز پاک نمایید

احتیاط

    درام (drum) به لمس حساس است بنابراین آن را با انگشتان دست خود لمس نکنید.
    سطح درام (drum) به تماس با یک شیء نوک تیز تمیز نیست.
هرگز آن را نشویید



درام ها با دست به سمت خود بچرخانید مطابق شکل بر روی هر درام در ناحیه دنده یک شماره درج شده دقت نمایید که هر درام در جای جود باشد

جا زدن درام
 

مشکل کثیف شدن جوهر و مرکب چاپ

مشکل کثیف شدن جوهر و مرکب چاپ

چرك شدن(Darkening)
زمانی اتفاق می افتد که مرکب های تیره تر بعد از اينكه به كاغذ منتقل شدند در برج بعد از كاغذ به لاستیک، از لاستيك به پلیت و از پليت به سیستم مرکب دهی انتقال داده شده و رنگ های روشن را کثیف کنند.

 

 

باید در حین چاپ خیس روی خیس، میزان چسبناكي مرکب ها متناسب باشد، با این حال گاهی پیش می آید که مرکب واحدهای اولیه باعث کثیف شدن مرکب روشن تر (عمدتاً مرکب زرد) در واحدهای بعدی می شوند.

رفع کثیف شدن جوهر و مرکب چاپ:

مشکل ایجاد نوار های افقی پس از چاپ

مشکل ایجاد خط های افقی پس از چاپ

نوارهای افقي (Horizontal Stripes)
این مشکل که در تمام تکنولوژِی های چاپ احتمال بروز آن وجود دارد، شامل ظاهر شدن نوارهای افقی روشن و تیره در مناطق تصویر، در راستای چاپ می باشد. و مشکلی شایع در خدمات چاپ است دلایل زیادی برای این اشکال وجود دارد. تنظیمات نادرست و اشتباهات مربوط به مرحله قبل از چاپ؛ وجود آلودگی های ناشی از انباشته شدن پودر خشک کنی و یا کوتینگ کاغذ، پلیت و یا لاستیک صدمه دیده و کیفیت پایین مرکب از جمله دلايل بروز اين مشكل است.
وجود اشکالاتی در خود ماشین چاپ هم می تواند این خطوط را ایجاد کند، به طور مثال تنظیم نبودن سیستم مرکب دهی و رطوبت دهی و یا فشار زیاد مابین نوردها. گاهی وجود نوارهای رنگی مربوط به حرکات جانبی اضافی نوردهای روی پلیت است.


رفع مشکل ایجاد نوار های افقی پس از چاپ:

 

مشکل لکه دار شدن چاپ

مشکل لکه دار شدن چاپ

لکه آوردن چاپ (Mottling)
در تمام دستگاه ها و روش های چاپ از پرینت خانگی تا افست این مشکل بروز می کند. دلیل اصلی ایجاد اشکال لکه آوردن (ابری شدن) یکدست نبودن سطح کاغذ و جذب غير یکنواخت مرکب است. در ماشين هاي ورقی 4 رنگ، تصاوير ايجاد شده در يك واحد چاپي در واحد بعد دوباره شقه شده و به لاستيك منتقل مي شوند و در نهایت موجب انتقال غير یکنواخت مرکب به سطح چاپ و ابری شدن آن می گردد. بروز این عارضه در چاپ افست صورت های گوناگونی دارد. اگر علت قطعی لکه آوردن کاغذ باشد، شکل ظاهری لکه ها شبیه ساختار کاغذ خواهد بود. این مورد را می توان زیر نور UV بررسی نمود. برای اطمینان، ویژگی های جذبی مرکب هم باید آزمایش شده باشند.


رفع اشکال لکه دار شدن چاپ:


 

مشکل سایه دار شدن چاپ

مشکل سایه دار شدن چاپ

سایه آوردن چاپ (Ghosting)
زماني كه علاوه بر مناطق منظور شده چاپي (مناطق تصويري) در فرم ها ـ چه پوزتيو و چه نگاتيوـ يك كپي ديگر از آنها روي كار وجود داشته باشد، در اصطلاح كار سايه انداخته است.

سایه درچاپ

 

این سایه ها به دلیل عبور مجدد نورد مرکب بر روی پلیت و یا کم و زیاد شدن مرکب به وجود می آیند. در صورت تنظیم نبودن نوردهای مرکب و یا ضعیف بودن پیگمنت های مرکب امکان سایه اندازی بیشتر می شود. بالانس درست آب و مرکب از سایه اندازی جلوگیری می کند زیرا افزایش آب تأثیرات منفی بر روي محصول چاپی دارد.


رفع اشکال سایه دار شدن چاپ:

 

مشکل پرزکن شدن کاغذ چاپ

مشکل پرز کن شدن کاغذ در حین چاپ

پرزكن شدن (Pikcking)
پرز كن شدن زماني رخ مي دهد كه الياف كاغذ از سطح آن كنده شود يا آنكه ورق چاپي در حين فرايند چاپ پاره شود. اين عارضه مي تواند باعث خرابي لاستيك شود. در اين حالت لازم است بارها لاستيك را بشوييد كه كيفيت چاپي پايين مي آيد. زماني كه سطح چاپي حالت ارتجاعي نداشته باشد مشكل پرز كن شدن به وجود ميآيد.
به نظر میرسد که میزان نیروی چسبندگی مرکب بیشتر از نیروی چسبندگی مابین فیبرهای کاغذ و یا پیگمنت های کوتینگ است. چسبندگی کم و یا قدرت نگهدارندگی ضعیف مواد بکار رفته در کوتینگ می تواند از عوامل زدگی باشد.


رفع اشکال مشکل پرزکن شدن کاغذ چاپ :

 

مشکل چروک شدن کاغذ چاپ

مشکل چروک شدن کاغذ چاپ

چروک شدن (Crease Formation)
چروك شدن كاغذها زماني رخ مي دهد كه كاغذها يا درست هوادهی نشده باشند و یا درست بر روی پالت قرار نگرفته باشند. علاوه بر اینها در كاغذهايي که لبه آنها موج دار، وسط آنها برآمده و یا دارای الکتریسیته ساکن هستند هم این حالت رخ میدهد. تنظیمات نادرست واحد تغذیه کاغذ، حمل و نقل غیرصحیح کاغذ و انبارداري در شرايط غیر استاندارد نیز می تواند موجب بروز اين حالت گردد. به دلیل حساس بودن کاغذ نسبت به نوسانات رطوبت باید در ثابت نگه داشتن دما و رطوبت هنگام انبارداري، دقت شود. کاغذ را درشرایط مناسب؛ رطوبت نسبی 50 تا 55 درصد و دمای مابین 20 تا 22 درجه سانتي گراد نگهداری کنید.
از دیگر دلایل چروک شدن تنظيم نادرست سنجاق ها و تعداد آنها، كشش زياد نشان، فشار زياد تسمه ها و درست نبودن فشار هواي فوت و مك است. عملکرد ضعیف پنجه ها یا کثیف بودن آنها و فشار زیاد و نادرست مابین لاستیک و سیلندر چاپ از ديگر عوامل چروكي و لغزش كاغذ هستند.

مشکلات کاغذ چاپ چروک


بر طرف کردن و رفع مشکل چروک شدن کاغذ چاپ:

مشکل چسبیدن ورق های کاغذ به یکدیگر

مشکل چسبیدن ورق های کاغذ به یکدیگر

بارالکتریکی ساکن روی کاغذ (Electrostatic Charge Paper)


يكي از مشكلاتي كه اپراتورهاي چاپخانه ها با آن آشنا هستند، چسبيدن صفحات كاغذ به يكديگر است. دليل اين مسئله ايجاد بار الكتريسيته ساكن در سطح كاغذ ها می باشد. با بروز اين مشكل قسمت تغذيه ماشين چاپ چند و­­رق كاغذ را به صورت همزمان از روي پالت برمي دارد كه موجب توقف آپارات مي شود.

الكتريسيته ساكن نتيجه اضافه شدن الكترون (بار منفي) يا كم شدن الكترون (بار مثبت) در سطح كاغذ است. این اتفاق بیشتر در زمانی که کاغذ به دلیل رطوبت کم هوا، بیش از اندازه خشک شده باشد رخ می دهد.


رفع مشکل چسبیدن ورق های کاغذ به یکدیگر:

  • میزان رطوبت کاغذ باید بین  45 تا 55 درصد باشد.
  • میزان رطوبت نسبی محیط باید بین 50 تا 55 درصد باشد.

نکته:  در فصل های سرد سال در اتاق هایی که با وسایل حرارتی گرم می شوند رطوبت به طرز چشم گیری کاهش می یابد.
 

روش كار با دستگاه چاپ افست

مراحل كار با دستگاه چاپ افست:

ارائه خدمات چاپ افست برای یک چاپخانه یک اصل می باشد، اما دستگاه های چاپ افست ضمن اینکه بسیار بزرگ و گران هستند روش استفاده ی بسیار تخصصی دارند و بجز افراد مجرب و متخصصی نمی توان آن ها را به فردی سپرد لذا سایت خدمات چاپ بصورت تخصصی به آموزش این تکنولوژی چاپ خواهد پرداخت متن زیر یکی از آن موارد خواهد بود.


طراحي نخستين مرحله شروع به كار در هر پروژه چاپي است و بعد از آن نوبت به كامپيوتر و اجرا در آن مي رسد. بعد از اين مرحله كار بر روي CD به ليتوگرافي سپرده مي شود.

رنگ های چاپ افست


در اين مرحله توسط دستگاه ايميج ستر Image Setter از كار خروجي گرفته مي شود. در كار هاي چهار رنگ چهار فيلم كه نشان دهنده رنگهاي سايان (آبي) C ماژنتا (قرمز) M زرد Y مشكي K مي باشد به دست مي آيد (CMYK) . { دستگاه ايمج ستر شبيه به چاپگر است با اين تفاوت تغذيه آن به جاي كاغذ فيلم است.}

لیتوگرافی


فيلم هاي هر رنگ به صورت مجزا در دستگاهي به نام قيد كپي قرار مي گيرد و پس از عمل نوردهي نقش فيلم بر روي زينك مي افتد به دنبال آن ظهور زينك انجام مي شود بدين ترتيب چهار زينك از هر رنگ تهيه مي شود. در سيستم هاي پيشرفته تر كپي زينك حذف شده است و با به كار گيري دستگاهي به نام پليت ستر Plate Setter از فايل طرح مورد نظر مستقيما زينك يا پليت تهيه مي شود.


گاهي اوقات زينك ها را به زينك سوزاني مي فرستند تا با سوزاندن زينك ها تيراژ آن بالا رود. زينك ها به طور معمول تا تيراژ 50000 عدد را به خوبي چاپ مي كنند. بنابراين زينك ها از ليتو گرافي به چاپ خانه فرستاده مي شوند. در اين مرحله زينك هر رنگ به برج مربوط به آن رنگ در ماشين چاپ وصل مي شود و در هر برج مركب مورد نظر ريخته مي شود. كاغذ از يك طرف وارد ماشين چاپ شده و پس از عبور از هر برج نقشهاي مربوط به رنگ آن برج را با همان رنگ به خود مي گيرد.

روش کار افست gto

 

ماشين چاپ به طور كلي از غلطكهاي متعدد تشكيل شده است كه مركب را يكنواخت كرده و نهايتا به زينك مي رساند. زينك ابتدا به وسيله غلطكي مرطوب مي شود و در واقع قسمتهايي كه نقش ندارند مرطوب شده و قسمتهاي نقش دار رطوبت نمي گيرد. مركب توسط غلطك ديگري بر روي زينك ماليده مي شود و چون مركب چرب است روي قسمتهاي مرطوب كه نقش ندارد نمي نشيند. به دنبال آن نقش از روي زينك به روي لاستيك چاپ مي افتد و بعد از آن به كاغذ منتقل مي شود.
 

رنگ های چاپ افست



مواد قابل چاپ با افست :
* افست آب الكل : كاغذ ، مقوا ، كاغذ پشت چسبدار
* افست خشك : كاغذ ، مقوا ، CD ، فلز به شكل ورق
* افست رول : كاغذ و مقواي رول

 

معرفی تکنسین افست


ماشین چی افست رتاسیون کسی است که علاوه بر مهارت چاپ افست ورقی بتواند از عهده کار با ماشینهای افست رتاسیون برآید.
 

چاپ افست



برخی از وظایف متصدی افست

چاپ افست

چاپ افست

سال هاست که برترین خدمات چاپ تکنولوژی چاپ افست می باشد، گرچه دستگاه ارائه دهنده این نوع چاپ بسیار گران است اما هزینه مرکب جوهر در آن کم می باشد البته نکته ای که باید مورد توجه قرار داد این است که در چاپ افست اقلام چاپ در ابتدا می بایست مورد لیتوگرافی قرار بگیرند که این هزینه برای چاپ در تیراژ های کم صرفه اقتصادی ندارد.

سيستم هاي مختلفي براي چاپ وجود دارند از انواع چاپ دستي گرفته تا چاپ هاي سيلك و فلكس و تامپو و.. و چاپ هاي ماشيني مثل سيستم هاي مسطح ( ماشين ملخي و يا افست مسطح ) و چاپ افست و اين اواخر چاپ ديجيتال. آنچه كه امروزه بيشتر با آن سرو كار داريم چاپ افست و ديجيتال است و اغلب خدمات چاپ توسط این دو تکنولوژی ارائه می شود. كه اكنون موضوع بحث ما چاپ افست است.

دستگاه چاپ افست هایدلبرگ

 

افست چه نوع چاپی است

چاپ افست نوعی از چاپ می باشد که نوشته و عکس را بر سطح لاستیکی یک استوانه (سیلندر) گردان برمی گرداند و سپس آن را با فشار استوانه دیگر روی کاغذ چاپ می‌کنند. ماشین معمولی چاپ افست دارای سه استوانه‌است .

چاپ افست

 

در چاپ افستدر ابتدا کار چیزی را که باید چاپ شود بر روی صفحه‌ای فلزی به نام زینک منتقل می‌کنند، سپس این صفحه را با مواد شیمیایی چنان حساس می‌کنند که فقط نوشته‌ها و تصاویر آن، مرکب چاپ را به خود می‌گیرد. زینک را به دور نخستین استوانه می‌پیچند؛ طرح آن بر اثر فشار روی پوشش لاستیکی استوانه دوم برمی گردد. کاغذ سفید که متوالیا به دور استوانه سوم می‌پیچد مطالب را از روی پوشش لاستیکی استوانه دوم می‌گیرد. سرعت کار ماشین‌های چاپ افست بیش از چاپ مسطح (حروفی) می‌باشد.

هایدلبرگ
از بزرگترین تولیدکنندگان ماشینهای چاپ افست درجهان کمپانی هایدلبرگ آلمان است .

نكته ايي كه بايد قبل از هر چيز به آن اشاره كنيم اين است كه براي چاپ افست حتما بايد از سيستم رنگ cmyk استفاده شود. (نكته ايي كه همه به آن آگاهي دارند لزوم كاليبره بودن مانيتور و مديريت رنگ است)چاپ افست مبتني بر چاپ چهار رنگ است اما مي توانيم كارهايي با يك رنگ،را تا 10 رنگ مختلف چاپ كنيم.(يك رنگ به صورت نزولي از كم تا زياد) كه البته چاپ بيشتر از 4 رنگ تخصص و اطلاعات خاص خودش را مي طلبد. ماشينهاي چاپ افست يا تك رنگ هستند يا دو رنگ و يا چهار رنگ و البته دستگاههايي وجود دارند كه چاپ بيشتر از چهاررنگ را انجام ميدهند.(همان چهار رنگ ولي پشت و روي كاغذ و ورني كه از بعضي لحاظ براي زيبايي كار است تا كيفيت يا .... در ماشينهاي چاپ افست براي هر رنگ يك ستون چاپ وجود دارد كه متشكل از سيلندر بستن زينك و غلطك هاي رنگ است.(اين فقط در بعضي از دستگاها دلالت ميكند (رولند كه ساخت امريكا است دو رنگ بر روي يك برج روي هم سوار هستتند))در دستگاههاي تك رنگ هر رنگ بطور مجزا چاپ مي شود . مثلا يك كار چهاررنگ بايد چهار بار از ماشين عبور كند و هر بار رنگها تنظيم شوند . و به همين دليل در كارهاي چهار رنگ بهتر از است از اين نوع ماشينها استفاده نشود چون تجربه اينگونه ثابت كرده است كه در صورت چاپ چهاررنگ با دستگاه تك رنگ نتيجه به هيچ وجه قابل قبول نخواهد بود.(البته با يك اتا كار ماهر اين كا رو هم ميشه انجام داد.)

ابعاد ماشين هاي چاپ افست

ماشین هاي چاپ افست از ابعاد 25×35 تا 100×140 وجود دارند و به علت وجود دستگاههاي با ابعاد مختلف بايد دقيقا محاسبه شود كه كار چاپي ما با كدام يك از اين دستگاهها به صرفه تر است چون در تيراژ هاي بالا استفاده از دستگاه مناسب از نظر اقتصادي تفاوت زيادي در كل هزينه ها ايجاد مي كند.

ابعاد افست



مثلا كاري با ابعاد 25×35 و تيراژ 10000 را ميتوانيم هم با دستگاه 50 ×70 و دو دور چاپ كنيم و هم با دستگاه 100×70 و يك دور . كه چاپ با 100×70 به صرفه تر است. البته بايد هزينه فيلم و زينك را هم در نظر گرفت. و ممكن است در كارهاي با تيراژ متوسط با احتساب هزينه فيلم و زينك تفاوتي در استفاده از دستگاههاي مختلف از نظر هزينه ايجاد نشود.

دستگاه چاپ هایدلبرگ آلمان 2012



- اما در مورد ابعاد ماشين هاي چاپ و هزينه متوسط چاپ با هر كدام.كوچك ترين دستگاه چاپ كه قديمي تر هم هست و در ضمن فقط نوع تك رنگ آن وجود دارد.ماشن نيم ورقي (35×25) است . كه معمولا براي كارهاي با ابعاد كوچك و نهايت دورنگ مثل سربرگ و تراكت قابل استفاده است. در اين ماشين از كاغذ a4 هم مي توانيم استفاده كنيم.(البته از اين سايز كوچك تر هم وجود دارد كه افست محسوب نمي شوند)

بعد از آن ماشين يك ورقي است كه ابعاد 35×50 را چاپ مي كند و به آن gto مي گويند . دستگاههاي نسبتا قديمي تر و اغلب تك رنگ هستند.اما دستگاههاي gto چهاررنگ هم وجود دارند كه بسيار دقيق هستند و كيفيت چاپ خوبي دارند.(البته اين دستگاه آپديت ميشود يعني مدل هايي مانند 2004 يا بالاتر هم وجود دارد كه از اون حالت سنتي هم در آمده است.)

دستگاه بعدي دوورقي كه ابعاد 50×70 را چاپ مي كند و پر كاربرد ترين دستگاه چاپ افست است.

بعد از آن ماشين چهارونيم ورقي است كه ابعاد 70×100 را چاپ مي كند و معمولا كارهاري تيراژ بالا يا بزرگ را با اين دستگاهها چاپ مي كنند .

در نهايت دستگاه هاي هم هستد كه چاپ 140×100 را انجام ميدهند كه معمولا براي چاپ هاي خاص مثل نقشه و يا كارهايي با تيراژ خيلي زياد با اين ماشن چاپ مي شوند و در ايران فقط چند چاپخانه اين ماشين را دارند.اين دستگاههايي كه اشاره شد دستگاههاي معمولي چاپ هستند. و به ماشينهاي مخصوص چاپ روزنامه كه بسيار بزرگ و گران هستند اشاره نكرديم . توضيح اينكه دستگاه هاي چاپ روزنامه اگرچه از نظر كليات با ماشنهاي چاپ تفاوتي ندارند اما امكاناتي دارند كه بسيار اختصاصي و منحصر به فرد هست مثل تغذيه از رول (توپي به دور لوله)يه جاي شيت(تك برگي هر شيت 1برگ ميباشد) و انجام مراحل صحافي بر روي خود ماشين مي باشد. ضمن اينكه سرعت بالايي هم دارند طوري كه مثلا ماشين موجود در چاپخانه افست كه چندين روزنامه را چاپ مي كند (مثل همشهري. ايران. شرق و جوان ) كه در مجموع با محاسبه تعداد صفحلات تيراژ چند ميليوني دارند . در كمتر از يك شبانه روز اين تيراژ را چاپ مي كند.(همشهري در حال حاضر چاپخانه بصورت اختصاصي دارا ميباشد. )معمولا چاپ با دستگاههاي چار رنگ كيفيت بهتري دارند و رنگ ها بسيار نزديك به رنگهاي مد نظر ما در مي آيند و اكثر طراحان علاقه به چاپ با ماشين چهاررنگ دارند .

رنگ cmyk


وقتي يك كار چهاررنگ به ليتوگرافي ميدهيم

آشنایی با چاپ لترست

آشنایی با چاپ لترست

لترست چاپ برجسته‌ای است که در آن تصویر و متن‌ از روی فرم برجسته به صورت غیر مستقیم روی سطح چاپی انتقال پیدا می‌کند و چاپ توسط پلیت واسطه انجام می‌گیرد.

برای اینکه این روش‌ چاپی با چاپ افست معمولی اشتباه نشود به آن لترست می‌گویند.

چاپ لترست

آشنایی با چاپ فلکسو

آشنایی با چاپ فلکسو

فلكسوگرافي روش چاپي است با يك لوح چاپ برجسته (كليشه) و منعطف. اين لوح به سيلندر لوح دستگاه چاپ فلكسوگرافي چسبانده مي‌شود. روش فلكسو در واقع نوع امروزي چاپ لترپرس ( چاپ با استفاده از حرف و تصاوير برجسته فلزي است). البته چاپ فلكسو همه كاره تر از روش لترپرس است چرا كه با استفاده از آن مي‌توان تقريبا انواع سطوح همچون پلاستيك، فويل، سلفون و كاغذ را چاپ كرد. اين روش بطور وسيعي جهت چاپ سطوح به كار رفته در بسته بندي مواد غذايي به كار مي‌رود. همچنين از آن مي‌توان براي چاپ سطح وسيعي با يك رنگ يكنواخت و يكدست استفاده كرد.



كاربردها :
روش فلكسو از روشي‌هاي چاپي است كه همواره گسترش و پيشرفت بسيار سريعي را بر خود ديده‌اند. البته نبايد تصور كرد كه اين روش تنها براي چاپ محصولاتي خاص كاربرد دارد. در واقع قابليت اين روش براي چاپ انواع مختلفي از سطوح چاپي باعث شده تا گستره وسيعي از محصولات با اين روش قابل چاپ باشند. بسته‌بندي مواد غذايي همانطور كه اشاره شد يكي از مهمترين ميادين كاربرد اين روش چاپي است. چاپ بر روي كيسه‌هاي پلاستيكي لفاف‌هاي بسته‌بندي، كاغذ ديواري، مجلات، ضمايم روزنامه‌ها، كتب و فرم‌هاي اداري از ديگر كاربردهاي رايج اين روش چاپي‌اند.

فرآيند چاپ :
كليشه برجسته‌ و منعطفي كه به عنوان لوح چاپ در اين روش استفاده مي‌شود از لاستيك قالب‌گيري شده يا مواد فتوپليمري كه نواحي تصويري در آنها بالاتر از نواحي غير چاپي است ساخته شده است. روش‌هاي آنالوگ يا ديجيتال هر دو مي‌توانند براي ساخت اين كليشه‌ها به كار گرفته شوند.
فلكسوگرافي روش چاپي مستقيم است به اين معني كه به هنگام چاپ كليشه آغشته به مركب در تماس مستقيم با سطح چاپ شونده تصوير را بر روي آن منتقل مي‌كند. در اين حال نوردي موسوم به نورد «آنيلوكسي» مركب را از منبع مركب به كليشه مي‌رساند و كليشه آن را بر سطح چاپ شونده انتقال مي‌دهد. بر روي نورد آنيلوكسي حفره‌هاي وجود دارند كه مقادير مشخصي از مركب را با خود بر روي كليشه حمل كرده و منتقل مي‌كنند. بر اين اساس تعداد حفره‌هاي موجود ( در واحد طول ) بر روي نورد آنيلوكسي بسته به نوع كار چاپي و كيفيت مورد نظر متغير خواهد بود.

در اين ميان اصطلاح آنيلوكس نامي بود كه تا تقريبا 60 سال پيش روش فلكسوگرافي به آن موسوم بود. اصطلاح

آشنایی کامل چاپ برجسته (لترپرس)

آشنایی کامل چاپ برجسته (لترپرس)

لترپرس يكي از انواع روشهاي چاپ هست. همنطوري كه اطلاع دارید ما روش هاي مختلف چاپي داريم كه تقسيم بندي  براي آن ها از ابعاد مختلف وجود دارد . يكي روشهاي تقسيم بندي روش هاي چاپ روشي هست كه در آن ما لوح چاپي رو مبناي تقسيم قرار مي دهيم .

چاپ لترپرس حروف برجسته

منظور ما از لوح چاپي هر سطحي هست كه ما با استفاده از روش هاي خاص تصاوير و حروف مورد نظر را براي چاپ بايد ابتدا بر روي اون منتقل كنيم تا در مراحل بعدي با آغشته شدن اون به مركب يا هر روش ماده ديگه اي غير از مركب بشه تصاوير رو از روي اون بر روي سطح چاپ شونده اي مثل كاغذ يا ... منتقل كرد.

دستگاه چاپ لتتر پرس

لوح چاپ به عنوان يك سطح مي تواند انواع و اشكال مختلفي داشته باشه اما وقتي صحبت از چاپ هست شكلي كه تصاوير ما بر روي اون نقش بسته اهميت پيدا مي كنه و مبناي ما براي تقسيم بندي روش هاي چاپ مي شود:

1. روش برجسته

2. روش گود

3 . روش غربالي (يا اسكرين

4. روش مسطح ( يا ليتوگرافي)

 

اينها در واقع 4 روش ايجاد تصاوير بر روي لوحها و به تبع اون 4 روش براي چاپ تصاوير هستن (‌ البته نه همه روشها بلكه روش هاي اصلي) اما در مورد لترپرس روش لتر پرس يك روش چاپ برجسته هست كه در اون تصاوير پس از برخورد مركب با سطح برجسته لوح از روي اون بر روي مثلا كاغذ منتقل مي شن. روش لترپرس يكي از روشهاي اوليه و اساسي چاپ بوده روشي كه گوتنبرگ پدر صنعت چاپ اونرو به عنوان يكي از اصلي ترين روش هاي چاپ ابداع و مطرح كرد. اما اصطلاح لترپرس در آن ديده اوليه كه ما بهش داريم شايد اشاره به برجسته بودنه اين روش نداشته باشد چون معني اون « چاپ حروف » هست. دليله اين نامگذاري بيشتر تاريخي هست و به طور خلاصه علتش اين هست كه روش لترپرس يكي از روشهايي بوده كه ابتد از اون براي چاپ حروف چاپي استفاده مي كردن و در اون مقطع روشي كه براي چاپ تصاوير به كار مي رفته عموما جدايه از روش چاپ حروف بوده. پس اساسا از لترپرس براي چاپ حروف استفاده مي شده است. قديمي ترين روش كار هم براي آماده كردن لوح چاپ استفاده از روش حروف چيني حروف چاپي سربي در كنار هم و استفاده از آن براي چاپ بوده است. كه به مرور بظهور انقلاب صنعتي ، اختراع عكاسي و روش هاي نوين جاي خودش رو به روش هاي ديگه حروف چيني داد. اين يك توضيح مختصري از روش لترپرس بود. اما اجازه بده ببينيم كه اين روش و كاربرد اون امروزه چه طوري هست:بايد گفت كه روش لترپرس و استفاده از اون امروز با به وجود اومدن روش هايي مثل چاپ افست و ديگر روش هاي چاپي از اون حالت يك روش عمومي و خيلي رايجش بيرون اومده. پس مي شه گفت حروف چيني سربي هم به اون معناي عامش ديگه منسوخ شده. اون چيزي كه در ايران و از روش لترپرس باقي مونده يك روش اختصاصي براي انجام دادن يك سري كارهاي خاص هست. عمده دستگاه هايي كه از اين روش هنوز ه مي شه اسم اونرو شنيد و ازش استفاده كرد دستگاه ملخي هست كه به خاطره شكل كاره اين دستگاه و شباهت ظاهر اون به پاي ملخ در ايران به اين اسم معروف شده.( البته يك نوع دستگاه ديگه هم براي اين روش وجود داره كه به اون دستگاه مسطح مي گن) اما كارهايي كه مي شه امروزه با لترپرس انجام داد بيشتر به سمت قالب زني متمايل هست. در اين حالت از روش لتر پرس براي انواع كارهاي پرفراژ زني و ايجاد خط تا و يا قالب زني و برجسته كاري استفاده مي شه كه همگي در اندازه عموما محدود و مشخص دستگاه به عنوان يك روش تكميلي بعد از چاپ به كار مي رن. شما با استفاده از روش لترپرس مي توني براي كارهايي كه احتياج به خط تا دارن يا احتياج هست كه يه حالت برجسته كاري روي اونها ايجاد بشه با استفاده از كليشه هايي كه ساخته مي شه يا فرمي كه باستفاده از ابزار حروف چيني سربي در چاپخانه ساخته مي شه استفاده كني. همينطور مي توني از اون به عنوان يك دستگاه دايكات و قالب زني ( خصوصا از نوع مسطح اين دستگاه ) براي ساخت مثلا جعبه يا كلا قالب زني استفاده كني. يكي ديگر از استفاده هاي اين دستگاه كاربرد اون در شماره زني سريال بر روي ورقهاي چاپي هست كه با اضافه كردن يك قطعه خاص به دستگاه امكان پذيره. البته همونطور كه گفتم ديگه كمتر براي چاپ به اون عنوان استفاده از مركب از اين دستگاه استفاده مي شه ولي هنوز هم ميشه جاهايي رو پيدا كرد كه با استفاده از اين روش كارت تبريك و دعوت چاپ مي كنن. اما به هر حال استفاده از اين روش و تحت نام لترپرس بستگي به كاربرد خاصي داره كه شما بايد در نظرش بگيري و مي شه ابتكارات جالبي هم با توجه به خصوصيت اين روش براي اون در نظر گرفت

تاریخچه خدمات و صنعت چاپ در ایران

تاریخچه خدمات و صنعت چاپ در ایران

رافائل دومان در خاطرات خود می نویسد: «به خاطر نبودن صنعت چاپ، کتاب در اینجا (ایران) خیلی گران است. قیمت کتاب بر حسب سطور کتاب تعیین می شود. محتوای کتاب در تعیین قیمت آن هیچ تاثیری ندارد. یک کتاب با هزار سطر به قیمت دو عباسی فروخته می شود. اگر با خط خوش نوشته شود، تا ۵ عباسی قیمت دارد».
در هر صورت ورود واژه چاپ به زبان فارسی را به اواخر قرن هفتم هجری و به زمان سلطنت گیخاتوخان پسر اباقاخان مغول نسبت می دهند و آن پول کاغذی بوده که به آن چاو یا کااو (Cao) می گفتند. برخی هم برآنند که واژه چاپ، همان چهاپ یا چهاپه که در زبان هندی به مفهوم مهری بوده که بر روی پارچه می زدند و آن را منقوش می ساختند، بوده است.

دستگاه های چاپ قدیم

در سال 1639سه‌ کتاب‌ به‌ زبان‌ و خط‌ فارسی‌ از سوی‌ هیئت‌های‌ تبلیغی‌ مسیحی‌ و در باب‌ تبلیغ‌ مسیحیت‌ در لیدن‌ هلند به‌ چاپ‌ رسیده‌ و چاپخانه‌ای‌ که‌ این‌ کتاب‌ها در آن‌ چاپ‌ شده‌، ظاهراً نخستین‌ چاپخانه فارسی‌ در جهان‌ است.

بر اساس‌ مدارک‌ موجود، نخستین‌ کتابی‌ که‌ در خود ایران‌ چاپ‌ شده‌، زبور داوود یا ساغموس‌ است‌ که‌ در 1638 به‌ زبان‌ و خط‌ ارمنی‌ در 572 صفحه‌ در جلفای‌ اصفهان‌ و به‌ دست‌ کشیشان‌ ارمنی‌ به‌ چاپ‌ رسیده‌ است.

چاپ و عباس میرزا

اولین چاپخانه در ایران در شهر تبریز تأسیس شد.عباس میرزا نایب السلطنه میرزا زین العابدین تبریزی را مامور فراگیری فن چاپ و به راه انداختن نخستین چاپخانه در تبریز کرد. میرزا زین العابدین تبریزی به سال ۱۲۳۳ هجری قمری اسباب و آلات چاپ حروفی را به تبریز آورده و تحت حمایت عباس میرزا نایب السلطنه که در آن زمان حکمران آذربایجان بود مطبعه کوچکی برقرار نمود و کتاب مزبور میرزا ابواقاسم فراهانی بود که حاوی قصه‌هایی از جنگ میان دولت ایران و روسیه که در مورخ ۱۲۲۸ هجری قمری (برابر با ۱۸۱۳ میلادی ) با عهدنامه گلستان به پایان رسیده بود.

history printing


دکتر فهیمه باب الحوائج در کتاب «آشنایی با مبانی چاپ و نشر» خود می‌نویسد : "عباس میرزا ولیعهد فتحعلیشاه چند تن از ایرانیان را به اروپا گسیل کرد تا صنعت چاپ را بیاموزند. سپس دستور داد که از روسیه ماشین چاپ وارد کنند . در سال ۱۸۱۶ میلادی هنرمند آذربایجانی میرزا زین العابدین تبریزی یکی از همین ماشین‌ها رابه کار گرفت . دومین مطبعه که به ایران وارد شد مطبعه سنگی است که آن نیز در تبریز دایر شده‌است . جای تعجب است که مطبعه نخستین پس از کار کردن دیگر معمول نشد و مطبعه سنگی جای آن را گرفت.

شاید علت جایگزینی مطبعه سنگی به وجای مطبعه سربی این باشد که افرادی مطبعه سربی و حروف آن را با نظر بدبینی نگاه می‌کردند و علامت کفر می‌دانستندویا چون حروف ما فارسی بود با حروف سربی در آن زمان نمی‌توانستیم تنوع در خطوط داشته باشیم در صورتی که در مطبعه سنگی از خوشنویسان کمک گرفته می‌شد. علی قاضی زاده در کتاب تبریز شهر اولین‌ها می‌نویسد : سخت گیری‌های کهنه پرستان باعث شده بود که به سبب گرانی طولانی و سخت بودن چاپ سنگی چاپ کتب و مطبوعات بسیار گران تمام شده و در نتیجه سال‌ها انتشار کتاب و نشریه با دشواری‌های فراوان همراه باشد.

متاسفانه این چاپخانه‌ها همیشه مورد بغض و کینه کوته اندیشان بود و در هر فرصتی که به دست می‌آوردند این مکان‌های فرهنگی را غارت می‌کردند . به گونه‌ای که کسروی می‌نویسد : مستبدین حروف سربی چاپخانه امید ترقی را ذوب کرده و به صورت گلوله در آورده و به روی این ملت بیچاره انداختند.

حسین امید در کتاب اولین‌ها می‌نویسد: در میان مطابع سنگی معروف تبریز می‌توان مطبعه سنگی علمیه ( چاپ سنگی علمیه )را نام برد که به‌وسیله حاج زین العابدین که به نام حاجی حاج آقا علمیه مشهور بود(نوه حاج میرزا زین العابدین تبریزی ) در سال ۱۲۹۰ هجری شمسی تأسیس یافته و این مطبعه در چاپ کتب مختلف خدمات مهمی انجام داده‌است .

حدود نود سال پس از تأسیس اولین چاپخانه در تبریز نوه حاج زین العابدین ( کسی که اولین چاپخانه سنگی و سربی را در ایران و تبریز دایر کرد بنام زین االعابدین مطبعه چی که پس از زیارت مکه به نام حاجی حاج آقا معروف و هنگام گرفتن شناسنامه نام علمیه را برخود انتخاب نمود. وی ماشین چاپی از اروپا خریداری کرده و از طریق کشور مصر وارد بندراستانبول در ترکیه فعلی نمود و ازاین بندر توسط چهل گاومیش به تبریز منتقل کرد . حاجی حاج آقا علمیه همرا با دستگاه‌های چاپ سنگی خود هشت تن از متخصصین صنعت چاپ را نیز از کشور آلمان برای نصب و آموزش این دستگاه‌ها به تبریز آورد.

تایرخچه چاپ


این آلمانی‌های متخصص صنعت چاپ در منزل مسکونی حاجی حاج آقا که ماشین‌های چاپ نیز در قسمتی از این خانه ۲۲۰۰ متر مربعی دایر شده بود ساکن شدند.

دختر حاجی حاج آقا علمیه اظهار می‌دارند که : زمان حمل گاومیش‌های حامل دستگاهای چاپ از کوچه‌های تنگ و باریک محله منجم تبریز به اجبار دیوارهای تعداد زیادی از خانه‌های همسایه‌ها را فرو ریخته و خراب کردند که حاجی حاج آقا هزینه بازسازی دیوارهای فرو ریخته را نیز متحمل شدند.گفتنی است که نوه‌های حاجی حاج آقا علمیهاغلب به کار آبا و اجدادی خویش روی آورده‌اند و در صنعت چاپ ایران مشغول به فعالیت هستند .

پس از مدت ها امیرکبیر روزنامه وقایع اتفاقیه را که پس از قتل او روزنامه دولت علیه ایران و سپس به نام ایران نامیده شد، منتشر کرد.
فرمان ها و دستورات شاه و وقایع و حوادث هر هفته که غالباً مربوط به دستگاه سلطنت بود، در آن روزنامه چاپ می شد و در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه، این روزنامه به وسیله میرزاابوالحسن خان صنیع الملک نقاش باشی، مصور گردید.

ناصردین شاه و صنعت چاپ در ایران


ناصرالدین شاه در سفر اول خود به اروپا، هنگام بازگشت به ایران یک دستگاه چاپخانه سربی با حروف فارسی و لاتین خرید و به ایران فرستاد. این چاپخانه مدتی به علت نبودن سرپرست و حروفچین معطل ماند تا آنکه در سال ۱۲۹۲ هجری، بارون لویی دونرمان فرانسوی از ناصرالدین شاه امتیاز روزنامه لاپاتری را به زبان فرانسه گرفت و چاپخانه به وسیله او به کار افتاد. در این دوره، چاپخانه های دیگری در تبریز و بوشهر و اصفهان دائر شد و روزنامه هایی از قبیل روزنامه ملتی و روزنامه علمی و مریخ انتشار یافت. در شیراز، یک روزنامه نیمه فارسی و نیمه عربی به وسیله طبیب مخصوص ظل السطلان در حدود سال ۱۲۸۹ هجری تاسیس شد که بعداً فقط به فارسی منتشر می شد. توجه ناصرالدین شاه به امر تاریخ نویسی و ترغیب نویسندگانی چون رضاقلی خان هدایت و محمدحسن خان صنیع الدوله و لسان الملک سپهر به نوشتن کتب تاریخی، یک امر طبیعی بود زیرا او می خواست حوادث دوران سلطنت قاجاریه- خاصه وقایع دوره سلطنت خودش- را در کتاب ها ثبت و ضبط کند.

تاریخچه صنعت چاپ در جهان

تاریخچه صنعت چاپ در جهان

همان گونه كه در این نوشته خواهیم دید، چگونگی پیدایش صنعت چاپ - با آن كه غربی ها آن را به نام خود می دانند- چندان آشكار و بدیهی نیست، اما به گفته ای باید كشور چین را مبدأ آغاز چاپ دانست. در ایران نیز ظهور خدمات و صنعت چاپ و ورود چاپخانه، به دورانی بیش از صد سال بازمی گردد.

تاریخچه چاپ- تصویر یک دستگاه بسیار قدیمی چاپ

برخی چاپ در ایران را به دوران مغول مربوط می دانند. با این حال، صنعت چاپ به شكل جدید به دوره قاجار بازمی گردد. مقاله ای كه می خوانید، نگاهی است به این موضوعات و تحول و تطور چاپ و چاپخانه در تاریخ.
قبل از اختراع چاپ، كتاب ها را با دست تكثیر می كردند. در آتن، اسكندریه و روم، عده ای از نسّاخان، شاهكارهای ادبی را استنساخ می كردند و این كار در سراسر قرون وسطی ادامه داشت. كتاب به اندازه ای گرانبها بود كه تعداد كمی از مردم توانایی تهیه آن را داشتند. در نتیجه، در عصر كاوش و پیشرفت، امكان خواندن و پژوهش محدود بود. در بیشتر دوران قرون وسطی، كاغذ پوست گوسفند و گوساله به كار می رفت. از یك قرن پیش از شارلمانی، دیگر پاپیروس مورد استفاده قرار نگرفت. مسلم است كه كاغذ برای اولین بار از جهان اسلام به اروپا راه یافت زیرا كاغذ، اولین بار در آن دسته از سرزمین های مدیترانه كه با سرزمین های اسلامی تماس مداوم داشتند دیده شده است. مسلمین، راز تولید كاغذ را از چینی ها آموخته بودند.

پیدایش صنعت چاپ در چین باستان


برای ساختن كاغذ، الیاف گیاهی را خرد و خمیر می كردند، خمیر را به صورت لایه ای نازك و یكنواخت روی صفحه ای یا پارچه ای پهن می كردند و می فشردند تا آبش گرفته شود و آنگاه الیاف را در هم می فشردند. حوالی پایان قرون وسطی- به ویژه هنگامی كه چاپ متداول گردید- كاربرد كاغذ، جایگزین كاربرد پوست و كاغذ پوست شد. منشا هنر چاپ را باید در چین جست وجو كرد، گرچه اشپیل فوگل در كتاب خود هیچ اشاره ای به نقش مشرق زمین و به طور اخص، چین در ابداع چاپ ننموده است و آن را از مهمترین ابداعات فناوری تمدن غربی می شمارد، اما بسیاری از مورخان و نویسندگان همانند هنری لوكاس، نقش چین را در چاپ نادیده نگرفته اند و بر این باورند كه این هنر از چین به اروپای غربی رسیده است. به این ترتیب، مراحل تحول چاپ در هاله ای از ابهام قرار دارد، اما براساس آنچه عبدالحسن آذرنگ در كتاب خود می نویسد: «در حدود سال ۱۰۴۰ میلادی، كیمیاگری چینی به نام «پی شنگ» از گل و نوعی چسب مخصوص، تركیبی به وجود آورد و با آن حروفی متحرك ساخت و سپس این حروف را پخته و سفت كرد. پی شنگ حروف را كنار هم قرار می داد و با وسیله ای فلزی محكم می كرد و بر روی آن مخلوطی از رزین، موم و خاكستر می مالید و صفحه حروف را به آرامی حرارت می داد. پس از انتقال نقش صفحه بر كاغذ و تكثیر آن، باز حروف را به آرامی حرارت می داد و از هم جدا می كرد كه این ابتكار پی شنگ را راه حل حروفچینی با حروف متحرك می دانند».

چاپخانه ای بسیار قدیمی


از سده دوازدهم به بعد، صنعت چاپ در غرب با كمك قالب های چوبی و حكاكی دستی صورت گرفته بود، اما آنچه در سده پانزدهم ابداع محسوب شد، عبارت بود از تكمیل دستگاه چاپ فلزی و متحرك كه نسخه های فراوانی را با سرعت بیشتر چاپ می كرد. تحول در صنعت چاپ تا رسیدن به دستگاه فلزی را باید یك روند تدریجی به حساب آورد كه در فاصله سال های ۱۴۴۵ تا ۱۴۵۰ میلادی به اوج رسید. یوهانس گوتنبرگ اهل مانیتس، نقش مهمی را در تكمیل این صنعت ایفا كرد. «انجیل گوتنبرگ» كه در سال ۱۴۵۵ یا ۱۴۵۶ میلادی به پایان رسید، اولین كتاب واقعی محصول نوع چاپ متحرك بود. در نیمه دوم سده پانزدهم، چاپ جدید به سرعت در اروپا رواج یافت. چاپخانه ها در دهه ۱۴۶۰ میلادی در سراسر خاك امپراتوری مقدس روم تاسیس شد و با گذشت ده سال، به ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و اروپای شرقی رسید؛ مخصوصاً ونیز كه به مركز چاپ معروف شد و تعداد چاپگران این شهر تا سال ۱۵۰۰ میلادی به قریب صد تن بالغ شدند و حدود دو میلیون جلد كتاب در آنجا به چاپ رسید.

گوتنبرگ مخترع دستگاه چاپ

 


اختراع فن چاپ درحقيقت به قرن ها پيش از گوتنبرگ، كه نامش به عنوان مخترع چاپ در تاريخ به ثبت رسيده است، برمي گردد و آسوريان چند هزار سال قبل از ميلاد بر خشت هايی از گل‌ رس مهر مي‌زدند. استعمال حروف قابل انتقال نيز ميان سال‌ها ي 1051 و 1058 در چين آغاز شد. مخترع اين حروف فردی به نام پي‌شنگ بود و حروف هم از گل‌رس ساخته مي‌شد. حروف دستي و حروف قلعي كه پس از آنها به كارآمد، هيچ يك رواجي نيافت، بر عكس حروف چوبی متداول شد. تا اين‌كه در سال 1440، گوتنبرگ ظاهرا بدون اطلاع از كار چينيی ها، حروف قابل انتقال را اختراع كرد و برای هر يك از حروف الفبا يك حرف جداگانه به كار برد. حروف متحرك را چينی‌ها اختراع كردند، ولی گوتنبرگ كه حرفه اش زرگری بود، آلياژ مناسب برای ريخته گری حروف را از سرب و آنتی موآن به دست آورد و سپس نسبت هر يك از اين دو فلز را به گونه ای انتخاب كرد كه حروف بيش از حد سخت و نرم نباشند. سرانجام برای مركب چاپ هم فرمول مناسبی پیدا کرد و خلاصه با رفع موانع و حل مشكلات عمل چاپ را ميسر و اجرايی كرد.

تکنولوژی قدیمی چاپ



تقريبا 20 سال پس از نخستين تلاش ها ی گوتنبرگ در امر چاپ ،اين صنعت با استفاده از سطوح برجسته در ونيز، فلورانس، پاريس و ليون در حدی مختصر و محدود رواج يافت. اما دستگاه چاپ گوتنبرگ، به علت هزينه ها ی بسيار زياد فقط براي ثروتمندان قابل دسترسی بود و به همين دليل تا مدت ها ی طولاني استقبال چندانی از آن نشد. 300 سال پس از اختراع دستگاه چاپ گوتنبرگ، نمايشنامه نويسي آلماني به نام آلوئيس زنه فلدر، چاپ سنگی يا ليتو گرافی را درسال 1796 ميلادی اختراع كرد. هر سنگی كه متن يا تصوير با اين روش روي آن نقش می بست ، برای چاپ حدود 750 نسخه عملكرد مطلوب داشت و پس از آن نقش روي سنگ قابل چاپ نبود .

درباره ما
خدمات چاپ ایران یک وبسایت کاملا خصوصی می باشد که در راستای آموزش و ارائه مشاوره به ملت عزیز ایران در تمام زمینه های صنعت عظیم چاپ فعالیت می کند. مواردی از قبیل قیمت ها و تعرفه ها و همچنین آموزش تکنیک های چاپ تاریخچه دستگاه ها انواع کاغذ مقوا سلفون صحافی چاپ پوستر بنر کپی پرینت چاپخانه و سایر خدمات و صنایع مرتبط با عرصه چاپ در کشور. از تمام موسسات فعال در این زمینه دعوت به همکاری و مشارکت می شود.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    شما به عنوان یک مشتری کدام یک از موارد زیر را از خدمات دهنده چاپ بیشتر می پسندید؟







    آمار سایت
  • کل مطالب : 67
  • کل نظرات : 12
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1066
  • آی پی امروز : 37
  • آی پی دیروز : 50
  • بازدید امروز : 130
  • باردید دیروز : 90
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 220
  • بازدید ماه : 532
  • بازدید سال : 29,084
  • بازدید کلی : 1,327,650
  • کدهای اختصاصی
    بانک اطلاعات سردرد
    بانک اطلاعات سردرد







    ==========================

    بنر ها

    لوگوی حمایت از بیانیه جهانی سرطان_مرکز تحقیقات سرطان

    سوپر سئو