loading...
خدمات چاپ

آموزش چاپ افست

بخش ویژه آموزش جامع نحوه چاپ افست

(برای اولین بار در سطح اینترنت)

حتما می دانید که مهم ترین نوع چاپ امروزه چاپ افست می باشد که بیشتر حجم اقلام چاپی را تشکیل می دهد. شاید هیچ چاپخانه بزرگ و معتبری را نتوان پیدا کرد که حداقل یک دستگاه چاپ افست نداشته باشد.

این مطلب

ویژه اعضای سایت

می باشد

(عضویت در سایت خدمات چاپ

تا اطلاع ثانوی رایگان است)

چاقی ترام در چاپ افست

چاقی ترام در چاپ افست

آموزش جلوگیری و رفع مشکل چاقی ترام جزو خدمات آموزشی وبلاگ خدمات چاپ می باشد.

ترام های فیلم در هنگام تهیه زینک ،‌بسته به میزان نوردهی و دقت متصدی لیتوگرافی ممکن است دچار لاغری یا چاقی شوند . میزان تغییر در چاقی ترام 3%  است اما در مرحله چاپ از روی زینک چاقی ترام بسیار شدیدتر است و این میزان بسته به نوع کاغذ و مرکب مورد استفاده و همچنین میزان فشار لاستیک چاپ متفاوت است . حدود چاقی ترام دراین مرحله 12% است . خطای چاقی ترام در تن 50% به حداکثر خطا در هر یک از مراحل فیلم ،‌ زینک و چاپ می­رسد . هر چه ترام کار چاپی ریزتر باشد چاقی ترام بیشتر خود را نشان می­دهد .

همچنین در هنگام چاپ ، هر چه کاغذ مورد استفاده قدرت جذب بیشتری داشته باشد ،‌میزان چاقی بیشتر خواهد بود به عنوان مثال : کاغ ذ روزنامه قدرت جذب بالایی داشته و چاقی ترام روی این کاغذ چیزی بین 20% تا 30% است . به همین دلیل در تهیه فیلم ،‌دانستن نوع کاغذ چاپی بسیار مهم است . اهمیت این مسئله در انتخاب اندازه ترام خروجی است . در مورد اغلب کارهای چاپی که روی کاغذ گلاسه چاپ می­شوند ،‌ترام کار را 175 Lpi می­گیرند . در حالی که برای چاپ روزنامه ترام را معمولاً 120 Lpi در نظر می­گیرند . میزان چاقی ترام برای ترامهای 175 Lpi بیشتر از 120 بیشتر از 120 Lpi است . چاقی ترام یا پرکردگی کار ، فرآیندی است و بسته به عواملی که ذکر شد می­توانند زیاد یا کم جلوه کند . اما بادقت نظر و کنترل های لازم می­توان کار نهایی و دلنشین و نزدیک به اصل را ارائه کرد .

 

شیوه­های کاهش خطای چاقی و لاغری ترام :

در مرحله طراحی در هنگام طراحی یک کار چاپی با آگاهی از اینکه کار در نهایت روی چه کاغذی چاپ خواهد شد می­توان تا حدی جلوی خطای چاقی و لاغری ترام را گرفت . مثلاً در نظر بگیرید که کار چاپی بروی کاغذی چاپ خواهد شد که در نهایت با خروجی 120Lpi خطای 30% چاقی ترام خواهد داشت (مثلاً کاغذ روزنامه) بنابراین بعد از اسکن کردن تصاویر ،‌به این شکل عامل می­کنیم که در نرم­افزار فتوشاپ در مسیر DotGain color setting edit (چاقی ترام) را 30% انتخاب کنیم . بدین ترتیب فیلم خروجی با توجه به این خطا بیرون خواهد آمد . یعنی ترامهای کار تا حدی لاغرتر خواهد شد تا در مراحل بعدی که کار دچار چاقی می­شود ،‌در نهایت به اصل کار نزدیک گردد . به این ترتیب بعد از تنظیم colorsetting باتبدیل تصویر از RGB‌به CMYK میزان DotGain (چاقی ترام) را می­توانیم بر  اساس نوع کاغذ تغییر دهیم و بعد از آن تصویر خود را از RGB به CMYK تبدیل کنیم .

 

مرحله لیتوگرافی :

انتخاب صحیح اندازه ترام بسیار مهم می­باشد . علاوه بر آن در این مرحله داشتن تجربه و مهارت نیز در تهیه فیلم و زینک مهم است چرا که با تغییر زمان نوردهی ،‌میزان چاقی یا لاغری از حد متعارف فراتر می­رود . در این مرحله ممکن است زمان نوردهی برای رنگهای مختلف در صورت بی­دقتی متفاوت شود که خود باعث ایجاد شکل مضاعف می­شود . پس در این مرحله باید در زمان تهیه و نوردادن فیلم دقت زیادی به خرج داد تا خطای چاقی یا لاغری ترام ایجاد نشود . راه حل دیگر حل مسئله خطای ترام در این مرحله ، حذف مرحله تهیه فیلم و خطای ناشی از دستی بودن تهیه زینک است . یعنی اینکه به جای تهیه فیلم و زینک مستقیماً از فایل خود زینک تهیه کنیم تا جلوی بسیاری از خطاها گرفته شود . امروزه با آمدن دستگاههای ایمیج­ستر و پلیت­ستر به بازار تهیه دستی فیلم و زینک خودبخود به کنار گذاشته شده است .

برطرف کردن چاقی ترام در مرحله چاپ :

در مرحله چاپ کنترل نوع مرکب ،کاغذ مصرفی ،‌زینک ،‌نوردهای ماشین ،‌لاستیک و فشار آن بسیار مهم است . چرا که مثلاً فشار زیاد لاستیک باعث پهن شدگی ترام می­شود . همچنین نوع مرکب و میزان چسبندگی و ... نوع کاغذ و میزان جذب آن بسیار مهم است . در هنگام چاپ نیز باید نظارت کاملی بر میزان رنگ یا دانسیته تن­پلات یا ترام 100 داشته باشیم چرا که افزایش میزان رنگ یا دانسیته تأثیر بسیاری بر چاقی ترام می­گذارد .
چاقی ترام(Increase in tone value)
در صورتی که ترام های چاپ شده در مقایسه با فیلم و پلیت بزرگ تر باشد در اصطلاح چاقی ترام رخ داده است. به طور معمول برای تشخیص چاقی ترام به یک زمینه تنپلات یک دست که با یک صفحه مدرج مشخص ترکیب شده باشد، نیاز است.
ممکن است این چاقی در زمان تهیه فرم چاپی ایجاد شود. در کل، وجود چاقی ترام امری قطعی و غیرقابل اجتناب است اما این مقدار نباید از حدي مشخص بیشتر شود. افزایش چاقی ترام به عواملی مانند نوع مرکب، کیفیت مرکب، دمای سیستم مرکب دهی، سطح کاغذ، پنجه ها، نوع لاستیک، محلول رطوبت دهی و مقدار محلول بکار رفته بستگی دارد.
 

مشکل لاغر شدن ترام

اشکال لاغری ترام (Decrease in tone value) در چاپ افست

لاغری ترام را با کمک وبسایت خدمات چاپ حل کنید.
در ادامه به بررسی یکی از مشکلات که بروز آن در چاپ افست رخ می دهد را بررسی می کنیم امیدواریم  بتوانیم به نحوی صحیح در اینباره  مطلب بنویسیم.

ترام

 

زمانی که ترام های چاپ شده در مقایسه با فیلم و پلیت کوچک تر به نظر می رسد در اصطلاح چاپ، لاغری ترام رخ دادهاست. ممکن است این مشکل مربوط به مرحله قبل از چاپ (لیتوگرافی) باشد. علاوه بر این، پارامترهای مختلفی برای ساییدگی پلیت وجود دارد:


-خراش و پارگی معمولی در پلیت
-کوتینگ کنده شده و یا پودر جمع شده بر روی سیلندر لاستیک
-استفاده از شوینده های نامناسب برای پلیت (دارای مواد ساینده پلیت)
-PH خیلی پایین محلول رطوبت دهی که ممکن است باعث کند شدن لبه ترام ها شود
-یکی از محتویات الکل، که لایه جذب کننده مرکب در پلیت را در خود حل کند
-محلول های شوینده ای که با سرعت بالایی تبخیر می شوند ممکن است باعث خرابی پلیت چاپ شوند

 

رفع اشکال:

آموزش تمیز کردن درام پرینتر

آموزش تمیز کردن درام پرینتر - فارسی

برای اولین بار از وبسایت خدمات چاپ ارائه می گردد


چگونه می توانم درام واحد را پاک می کنم؟
توضیحات:

یکی از مهمترین روش های حل مشکلات کیفیت چاپ، تمیز کردن درام دستگاه به شرح زیر است:

در ابتدا دقت داشته باشید که درام پرینتر و اجزای آن بخش های کلیدی حساس و مهم پرینتر می باشند و همچنین گرانترین بخش هر چاپگر نیز همین قسمت میباشد لذا بهتر است کار تمیز کردن را به یک متخصص مجرب و مورد اعتماد واگذار نمایید.

احتیاط 


آیا استفاده از مواد قابل اشتعال از هر نوع اسپری، و یا یک حلال آلی، / مایع که حاوی الکل یا آمونیاک برای تمیز کردن داخل و یا خارج از دستگاه است. انجام این کار ممکن است به آتش سوزی یا شوک الکتریکی می شود.

1- سوئیچ پاور دستگاه چاپگر را خاموش کنید. سیم برق را بکشید . خط تلفن برای اولین بار (برای کاربران MFC)، تمام کابل را قطع، و سپس کابل برق را از پریز برق AC جدا نمایید.


2- درب جلو دکمهگسترش را فشار دهید و سپس باز کردن قاب جلوی پرینتر است.

تمیز کردن درام پرینتر


3- کشیدن دسته سبز واحد درام. کشوی درام پرینتر و سپس آن را بیرون بکشد تا آن را تا ثابت کنید.

آموزش تمیز کردن درام پرینتر چاپگر

4- رها کردن اهرم خاکستری  قفل (1) است که در سمت چپ دستگاه است. بلند  واحد درام و درام پرینتر به طور کامل  از دستگاه خارج گردد با استفاده از کشیدن دسته سبز در واحد درام .

آموزش تعمیرات پرینتر

احتیاط

    ما توصیه می کنیم که درام را در جایی مسطح و تمیز و بر روی کاغذ قرار دهید

    ما توصیه می کنیم که کارتریج را در جایی مسطح و تمیز و بر روی کاغذ قرار دهید تا پراکندگی تونر مجب آلودگی محیط نگردد

تمیز کردن پرینتر

   در صورت پخش شدن تونر از آب سرد برای شستشو استفاده کنید


برای حمل درام صرفا دستگیره آن را نگه دارید


    برای جلوگیری از مشکلات کیفیت چاپ، هرگز قسمت های سایه دار نشان داده شده در تصاویر را لمس نکنید.

نکات مهم در تمسز کردن درام پرینتر

آموزش تصویری
    دسته کارتریج تونر را نگه دارید و آن را از واحد جدا کنید و برای بقیه هم همین کارار تکرار کنید

خارج کردن تونر پرینتر

احتیاط

برای جلوگیری از آسیب به دستگاه از الکتریسیته ساکن، الکترود نشان داده شده در تصویر را لمس نکنید



    تبدیل واحد درام را با نگه داشتن دستگیره های سبز. اطمینان حاصل کنید که درام که چرخ دنده های واحد (1) در سمت چپ و دنده واحد درام "1" دورترین دور از شما قرار گرفته است. این اعداد را می توان بر روی چرخ دنده درام واحد مشاهده کرد.

درام

با مشاهده یک برگه نمونه چاپ درامی را که به تمیز کردن نیاز دارد پیدا کنید



    با چرخاندن  دنده درام واحد به سمت خود  سطح درام را بالا بیاورید (1).


سپس سطح درام را با یک سوآپ تمیز پاک نمایید

احتیاط

    درام (drum) به لمس حساس است بنابراین آن را با انگشتان دست خود لمس نکنید.
    سطح درام (drum) به تماس با یک شیء نوک تیز تمیز نیست.
هرگز آن را نشویید



درام ها با دست به سمت خود بچرخانید مطابق شکل بر روی هر درام در ناحیه دنده یک شماره درج شده دقت نمایید که هر درام در جای جود باشد

جا زدن درام
 

مشکل کثیف شدن جوهر و مرکب چاپ

مشکل کثیف شدن جوهر و مرکب چاپ

چرك شدن(Darkening)
زمانی اتفاق می افتد که مرکب های تیره تر بعد از اينكه به كاغذ منتقل شدند در برج بعد از كاغذ به لاستیک، از لاستيك به پلیت و از پليت به سیستم مرکب دهی انتقال داده شده و رنگ های روشن را کثیف کنند.

 

 

باید در حین چاپ خیس روی خیس، میزان چسبناكي مرکب ها متناسب باشد، با این حال گاهی پیش می آید که مرکب واحدهای اولیه باعث کثیف شدن مرکب روشن تر (عمدتاً مرکب زرد) در واحدهای بعدی می شوند.

رفع کثیف شدن جوهر و مرکب چاپ:

مشکل ایجاد نوار های افقی پس از چاپ

مشکل ایجاد خط های افقی پس از چاپ

نوارهای افقي (Horizontal Stripes)
این مشکل که در تمام تکنولوژِی های چاپ احتمال بروز آن وجود دارد، شامل ظاهر شدن نوارهای افقی روشن و تیره در مناطق تصویر، در راستای چاپ می باشد. و مشکلی شایع در خدمات چاپ است دلایل زیادی برای این اشکال وجود دارد. تنظیمات نادرست و اشتباهات مربوط به مرحله قبل از چاپ؛ وجود آلودگی های ناشی از انباشته شدن پودر خشک کنی و یا کوتینگ کاغذ، پلیت و یا لاستیک صدمه دیده و کیفیت پایین مرکب از جمله دلايل بروز اين مشكل است.
وجود اشکالاتی در خود ماشین چاپ هم می تواند این خطوط را ایجاد کند، به طور مثال تنظیم نبودن سیستم مرکب دهی و رطوبت دهی و یا فشار زیاد مابین نوردها. گاهی وجود نوارهای رنگی مربوط به حرکات جانبی اضافی نوردهای روی پلیت است.


رفع مشکل ایجاد نوار های افقی پس از چاپ:

 

مشکل لکه دار شدن چاپ

مشکل لکه دار شدن چاپ

لکه آوردن چاپ (Mottling)
در تمام دستگاه ها و روش های چاپ از پرینت خانگی تا افست این مشکل بروز می کند. دلیل اصلی ایجاد اشکال لکه آوردن (ابری شدن) یکدست نبودن سطح کاغذ و جذب غير یکنواخت مرکب است. در ماشين هاي ورقی 4 رنگ، تصاوير ايجاد شده در يك واحد چاپي در واحد بعد دوباره شقه شده و به لاستيك منتقل مي شوند و در نهایت موجب انتقال غير یکنواخت مرکب به سطح چاپ و ابری شدن آن می گردد. بروز این عارضه در چاپ افست صورت های گوناگونی دارد. اگر علت قطعی لکه آوردن کاغذ باشد، شکل ظاهری لکه ها شبیه ساختار کاغذ خواهد بود. این مورد را می توان زیر نور UV بررسی نمود. برای اطمینان، ویژگی های جذبی مرکب هم باید آزمایش شده باشند.


رفع اشکال لکه دار شدن چاپ:


 

مشکل سایه دار شدن چاپ

مشکل سایه دار شدن چاپ

سایه آوردن چاپ (Ghosting)
زماني كه علاوه بر مناطق منظور شده چاپي (مناطق تصويري) در فرم ها ـ چه پوزتيو و چه نگاتيوـ يك كپي ديگر از آنها روي كار وجود داشته باشد، در اصطلاح كار سايه انداخته است.

سایه درچاپ

 

این سایه ها به دلیل عبور مجدد نورد مرکب بر روی پلیت و یا کم و زیاد شدن مرکب به وجود می آیند. در صورت تنظیم نبودن نوردهای مرکب و یا ضعیف بودن پیگمنت های مرکب امکان سایه اندازی بیشتر می شود. بالانس درست آب و مرکب از سایه اندازی جلوگیری می کند زیرا افزایش آب تأثیرات منفی بر روي محصول چاپی دارد.


رفع اشکال سایه دار شدن چاپ:

 

مشکل چروک شدن کاغذ چاپ

مشکل چروک شدن کاغذ چاپ

چروک شدن (Crease Formation)
چروك شدن كاغذها زماني رخ مي دهد كه كاغذها يا درست هوادهی نشده باشند و یا درست بر روی پالت قرار نگرفته باشند. علاوه بر اینها در كاغذهايي که لبه آنها موج دار، وسط آنها برآمده و یا دارای الکتریسیته ساکن هستند هم این حالت رخ میدهد. تنظیمات نادرست واحد تغذیه کاغذ، حمل و نقل غیرصحیح کاغذ و انبارداري در شرايط غیر استاندارد نیز می تواند موجب بروز اين حالت گردد. به دلیل حساس بودن کاغذ نسبت به نوسانات رطوبت باید در ثابت نگه داشتن دما و رطوبت هنگام انبارداري، دقت شود. کاغذ را درشرایط مناسب؛ رطوبت نسبی 50 تا 55 درصد و دمای مابین 20 تا 22 درجه سانتي گراد نگهداری کنید.
از دیگر دلایل چروک شدن تنظيم نادرست سنجاق ها و تعداد آنها، كشش زياد نشان، فشار زياد تسمه ها و درست نبودن فشار هواي فوت و مك است. عملکرد ضعیف پنجه ها یا کثیف بودن آنها و فشار زیاد و نادرست مابین لاستیک و سیلندر چاپ از ديگر عوامل چروكي و لغزش كاغذ هستند.

مشکلات کاغذ چاپ چروک


بر طرف کردن و رفع مشکل چروک شدن کاغذ چاپ:

مشکل چسبیدن ورق های کاغذ به یکدیگر

مشکل چسبیدن ورق های کاغذ به یکدیگر

بارالکتریکی ساکن روی کاغذ (Electrostatic Charge Paper)


يكي از مشكلاتي كه اپراتورهاي چاپخانه ها با آن آشنا هستند، چسبيدن صفحات كاغذ به يكديگر است. دليل اين مسئله ايجاد بار الكتريسيته ساكن در سطح كاغذ ها می باشد. با بروز اين مشكل قسمت تغذيه ماشين چاپ چند و­­رق كاغذ را به صورت همزمان از روي پالت برمي دارد كه موجب توقف آپارات مي شود.

الكتريسيته ساكن نتيجه اضافه شدن الكترون (بار منفي) يا كم شدن الكترون (بار مثبت) در سطح كاغذ است. این اتفاق بیشتر در زمانی که کاغذ به دلیل رطوبت کم هوا، بیش از اندازه خشک شده باشد رخ می دهد.


رفع مشکل چسبیدن ورق های کاغذ به یکدیگر:

  • میزان رطوبت کاغذ باید بین  45 تا 55 درصد باشد.
  • میزان رطوبت نسبی محیط باید بین 50 تا 55 درصد باشد.

نکته:  در فصل های سرد سال در اتاق هایی که با وسایل حرارتی گرم می شوند رطوبت به طرز چشم گیری کاهش می یابد.
 

درباره ما
خدمات چاپ ایران یک وبسایت کاملا خصوصی می باشد که در راستای آموزش و ارائه مشاوره به ملت عزیز ایران در تمام زمینه های صنعت عظیم چاپ فعالیت می کند. مواردی از قبیل قیمت ها و تعرفه ها و همچنین آموزش تکنیک های چاپ تاریخچه دستگاه ها انواع کاغذ مقوا سلفون صحافی چاپ پوستر بنر کپی پرینت چاپخانه و سایر خدمات و صنایع مرتبط با عرصه چاپ در کشور. از تمام موسسات فعال در این زمینه دعوت به همکاری و مشارکت می شود.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    شما به عنوان یک مشتری کدام یک از موارد زیر را از خدمات دهنده چاپ بیشتر می پسندید؟







    آمار سایت
  • کل مطالب : 67
  • کل نظرات : 12
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1066
  • آی پی امروز : 37
  • آی پی دیروز : 50
  • بازدید امروز : 141
  • باردید دیروز : 90
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 231
  • بازدید ماه : 543
  • بازدید سال : 29,095
  • بازدید کلی : 1,327,661
  • کدهای اختصاصی
    بانک اطلاعات سردرد
    بانک اطلاعات سردرد







    ==========================

    بنر ها

    لوگوی حمایت از بیانیه جهانی سرطان_مرکز تحقیقات سرطان

    سوپر سئو